СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 235
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Бургас
всяко РИО си публикува статистиката, но има ли някъде обобщена за цялата страна
от любопитство - колко са пълните 6-ци
в Бургас имаме едно момиче от МГ  с две 6-ци, но тази по БЕЛ е от олимпиада, детето са яви само на Мат

# 1 231
 newsm78
В очакване на класирането..

# 1 232
  • В офиса
всяко РИО си публикува статистиката, но има ли някъде обобщена за цялата страна
от любопитство - колко са пълните 6-ци
в Бургас имаме едно момиче от МГ  с две 6-ци, но тази по БЕЛ е от олимпиада, детето са яви само на Мат
Някъде четох - 37 по мат и 1 по БЕЛ.... Не съм сигурна, че съм запомнила вярно, обаче.

# 1 233
Само една 6 за цялата страна? И то на момиче от ПМГ Бургас....
Нещата в образованието ни са катaстрофални.
 Днес са изчезнали 14 000 двойки, защото представяте ли си колко гимназии трябваше да се закрият, а учителите да останат безработини

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 07:35 от Г-жа Рамацоти

# 1 234
Само една 6 за цялата страна? И то на момиче от ПМГ Бургас....
Нещата в образованието ни са катострофални.
 Днес са изчезнали 14 000 двойки, защото представяте ли си колко гимназии трябваше да се закрият, а учителите да останат безработини
Как точно са изчезнали тези двойки?
А пълните шестици би трябвало да са поне три. И тримата първенци на националния кръг на олимпиадата по БЕЛ получават такива.

Скрит текст:
На националния кръг се определят ученици на първо, второ и трето място, като се отчита по-високият брой точки. Тези ученици получават от МОН удостоверение за оценка Отличен 6 и с тази оценка може да участват в класирането вместо изпит по български език и литература по Наредба № 11 от 2005 година за приемане на ученици в държавни и в общински училища.

# 1 235
  • София
Аз, много неподготвена ще се изкажа (не съм чела).
1.Каква е разликата между публичен и обществен?
2. Искам да изкажа огромната си благодарност към учителите на моето дете!  bouquet bouquet  bouquet

# 1 236
  • Бургас
да, както казах момичето от МГ-Бургас е с 6-ца по Бел от олимпиада, т.е не е ходило на матура, а 6-цата по Мат.  е от НВО, предполагам и в София поне ще има няколко пълни отличници

# 1 237
  • Бургас
Аз просто не мога да си обясня броя на двойките по математика в Бургас при този формат на изпитване. Невъзможно ми се струва Rolling Eyes

# 1 238
  • София
Goldie, невъзможно, ако ги мислиш от всички деца тук.
Помисли за децата от дома (не всички, разбира се!), за децата, които никога не са имали подкрепа.
Сега, след като мина този ужас, си давам сметка колко е лесен изпитът и колко зависи от родителите.
В този ред на мисли, тезата на пенсионирана русалка уцели шестицата.

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 00:23 от мюмла

# 1 239
  • В офиса
Аз четох тук - http://www.danybon.com/obrazovanie/rezultati-izpiti-7-klas-2016/, в цитата от "Дневник":
"Отлични оценки на изпита по математика имат 1127 седмокласници, като 37 от тях са изкарали максимален брой точки на двата модула от теста – 100....Отличниците по български език и литература са тройно повече от децата със слаби резултати – 2523-а. Миналата година шестиците са били със 150 по-малко. Само едно дете обаче тази пролет има максимален брой от 100 точки на теста." Ясно е, обаче че броят само явилите се на НВО, а не оценките от олимпиади.

# 1 240
  • Бургас
Goldie, невъзможно, ако ги мислиш от всички деца тук.
Помисли за децата от дома (не всички, разбира се!), за децата, които никога не са имали подкрепа.
Сега, след като мина този ужас, си давам сметка колко е лесен изпитът и колко зависи от родителите.
В този ред на мисли, тезата на пенсионирана русалка о/уцели шестицата.
Така е. Като го погледна от тази позиция, има логика. Ние извървяхме доста дълъг и трънлив път по отношение на математиката. Аз и затова приемам петицата като голяма победа, постигната с огромните усилия на съпруга ми.

# 1 241
  • София
Браво!!!
Ние също извървяхмве много дълъг път по математика!
Не знаехме какво е ъгъл  Embarassed
мимоза, това никога не е на живот и смърт!
Моят син, например, не знае какво иска - а ние, и в най-смелите си очаквания, не сме си мислили, че ще може  да влезе във всички училища.
В неделя е на изпит, стискайте палци!
Сега прочетотох и по-назад - Чефо е дал страхотна таблица, ако не се лъжа излиза до четвъртинки (поне моят син май има четвъринка на единия предмет). Аз си изчислих точките по таблицата.

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 01:18 от мюмла

# 1 242
  • Варна
Понеже училището, в което публикуват резултатите е до нас, та минах да хвърля един поглед. Както Деска каза, виждат се точките от първи и втори модул + оценките. Направи ми впечатление огромният процент двойки на децата от селата във Варненско. Може би нямат намерение да кандидатстват и не са положили никакви усилия.  newsm78 Имаше двойки и в други училища, разбира се. Просто при някои тези оценки преобладаваха.

# 1 243
  • София
да, както казах момичето от МГ-Бургас е с 6-ца по Бел от олимпиада, т.е не е ходило на матура, а 6-цата по Мат.  е от НВО, предполагам и в София поне ще има няколко пълни отличници

За да се признае шестицата от олимпиада, трябва детето да се е явило и на изпита, че и на двата, т.е. не може да пропусне българския, дори да има шестица на олимпиадата.

Обществено е това нещо, което е собственост на общината, държавата и пр. и е предназначено за обществено ползване. Напр. обществените библиотеки, че и обществената тоалетна. БНТ е обществена телевизия, а БТВ е частна, нищо че пак е медия. Този форум е частна собственост, но всеки, който се е регистрирал може да напише нещо, а всеки който е цъкнал, дори да не се е регистрирал, може да  прочете какво си написал.
Ааа, сега се сетих, може би объркването идва от английския пъблик, което затях може да означава публичен и обществен, но при нас не е така.

# 1 244
  • София
Определението ти за "обществен" е некоректно. Но не ми се спори по въпроса.
Аз също бих искала да изкажа благодарност към учителите на детето ми. Да са живи и здрави, защото за тях да си учител, това не е професия, а призвание.
Същото и към майките учителки тук във форума. Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт