MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 067
  • 964
  •   1
Отговори
# 840

Важното е влязохме в историята на шоуто с първия вегетарианец спечелил шоуто.Май това е била целта на цялото предаване.

Точно това е наклонило везните към избора Севда да спечели. Трябва българското предаване да се похвали с нещо. Въобще не изключвам познанията и възможностите на Севда, просто смятам, че това е повлияло при решението.
Така е но не е честно към участниците които бяха по доби и към зрителите които пък не са глупави.
По добре това за вегетарианеца победител изобщо да не го бяха споменавали защото факта за нагласен победител става още по очеваден.

# 841
  • Испания

Важното е влязохме в историята на шоуто с първия вегетарианец спечелил шоуто.Май това е била целта на цялото предаване.

Точно това е наклонило везните към избора Севда да спечели. Трябва българското предаване да се похвали с нещо. Въобще не изключвам познанията и възможностите на Севда, просто смятам, че това е повлияло при решението.
Така е но не е честно към участниците които бяха по доби и към зрителите които пък не са глупави.
По добре това за вегетарианеца победител изобщо да не го бяха споменавали защото факта за нагласен победител става още по очеваден.

Така е, но на кого му пука за зрителите и другите участници? Важен е рейтингът и рекламите, които текат по време на гледаемо предаване. А как става гледаемо? Така както направиха това.

Не понасям да ме манипулират и лъжат дори от екрана.

В темата хейтъри сме всички, които не харесваме Севда.

Не мислех да го пиша тук, защото знам колко народ ще скочи, но ще го направя. Питах се: след като Севда е живяла 6 години в Испания, защо не е направила инвитро тук? В Испания тази процедура е безплатна за жени до 40-годишна възраст.

А тя днес в интервюто ми отговори на въпроса: правила е процедурата, но понеже пътувала с цирка, нямала възможност да ходи на прегледи в клиниката, защото трябвало да пропътува километри за прегледа и после пак километри, за да се върне при цирка.

Това са фактите. Не ги коментирам. Не злословя, не давам оценка, само ги представям. smile3505

# 842

Не мислех да го пиша тук, защото знам колко народ ще скочи, но ще го направя. Питах се: след като Севда е живяла 6 години в Испания, защо не е направила инвитро тук? В Испания тази процедура е безплатна за жени до 40-годишна възраст.

А тя днес в интервюто ми отговори на въпроса: правила е процедурата, но понеже пътувала с цирка, нямала възможност да ходи на прегледи в клиниката, защото трябвало да пропътува километри за прегледа и после пак километри, за да се върне при цирка.

Това са фактите. Не ги коментирам. Не злословя, не давам оценка, само ги представям. smile3505

Въпрос на приоритети явно....И аз ще се въздържа от коментар на тези факти, да не прозвучи грубо.
За мен победител е Евгени. Дори да не взе 100-те хиляди, момчето е талантливо, амбициозно и съм сигурна, че ще има успех в начинанията си. Има и прекрасно семейство, което да го подкрепя.

# 843
За мен финалът беше почти равностоен, за победата на Севда допринесе точно нагласата за жена-победител+ веган или там каквато се води. Друг е въпросът, че тя трябваше да си тръгне много по-рано след ония гурме супички. И това с опитването на месо на финала беше голям театър.
И наистина няма нужда някой непрекъснато да дава тук тон какво да пишем и какво да не пишем. Всеки има право на мнение в крайна сметка. Аз бях за Евгени в така представения финал.

# 844
  • София
Добре де, аз пък от самото начало се чудя, защо му е на цирк да има двама фотографи?Какво толкова снимат?Номерата не се сменят всеки ден, та да имат нужда от нови снимки.

# 845
  • София
Добре де, аз пък от самото начало се чудя, защо му е на цирк да има двама фотографи?Какво толкова снимат?Номерата не се сменят всеки ден, та да имат нужда от нови снимки.

Срещу заплащане се снима публиката там с животните, с артистите и т.н. Във всички по-добри циркове го има. И интересното е, че те снимат примерно в почивката и накрая след спектакъла като излизаш снимките вече са разпечатани.

# 846
Има такива пътуващи циркове, които разчитат на странични неща за голям процент от приходите си. Продажба на пуканки и бонбони, светещи и въртящи се буклучки, снимка с боата/камилата/слона. На безобразно завишени цени, разбира се.

# 847
Реално погледнато Севда заслужаваше да спечели. През цялото съзтезание, тя беше единствената с най-много отлични чинии и спечелени значки. Същото беше и със Стефчо миналият сезон. Беше най-добрият, просто нямаше късмет на едно от съзтезанията и отпадна.

Относно финала. Хареса ми визията на предястието на Евгени, но суров октопод-според мен голям гаф. На Севда цветчетата може и да са били вкусни, но определено трябваше да бъдат сервирани върху тъмен фон. Черупката ми се струва една идея по-малък гаф, ама все пак гаф. До тук за мен са на равно.

Основното на Евгени не ме впечатли особено. Тези агнешки пръжки не ми изглеждаха, като нещо което бих опитала, а обичам агнешко. Но щом журито го оцени високо, явно е имало защо.
На мен лично чинията на Севда ми изглеждаше по красива и апетитна. Също суперлативи. Пак ми се струва, че са равни. Въпреки, че аз бих предпочела чинията на Севда.

Сега относно десертите, журито се изказа ласкаво и за двата. Просто единият, освен че е много компонентен, с много техники, вкусове, цветове, ами и е авторски. И наистина визуално изглеждаше, като от топ рестрант.

Смятам, че победата беше заслужена, като изобщо не вписвам тук никакви житейски драми тип биг брадър.

Севда готви отлично на финала, минус една черупка.
А през цялото предаване показа, че просто е по-добра от другите.

Сега колко литра сълзи и драми имаше не ме бърка, важното е да е заслужено. Друг в въпросът колко ме дразнят драмите и изкуствено нагласеното готвене на Йоанна и Мая. Чудя се след този непрофесионализъм  и излагане на Мая, кой ще я наеме на работа. Аз лично не бих. Дори би ме било срам от собственото ми дете. Необясними са ми тези залитания от страна на сценаристите.

# 848
  • София

Срещу заплащане се снима публиката там с животните, с артистите и т.н. Във всички по-добри циркове го има. И интересното е, че те снимат примерно в почивката и накрая след спектакъла като излизаш снимките вече са разпечатани.
Ааа,значи затова последния път, в една разпадаща се шатра, не даваха да се снима с телефони или фотоапарати нито програмата, нито животните.

# 849
  • Майничка
Приемам, че е възможно повишения интерес към вегетарианските ресторанти да е наклонил везните в полза на Севда, но не съм съгласна, че нивото на двамата е било различно.
В крайна сметка, както Севда, така и Евгени, имаха издънки. Нейните - по-скоро визуални, неговите - обикновено откъм приготвяне или забравяне на нещо в последния момент. Не помня кой от участниците го беше преценил много точно, като му отреди продукти в зоната на конфорта му, с аргумента, че така ще се улиса, че сам ще се прецака. Стигна до изгонване  човекът, върна се, стегна се, спря с ехидниченето и мръсните номера, показа човешка емоция с някоя и друга сълза, концентрира се върху готвенето и стана бял и добър. Звездите ми шепнат, че е твърде възможно скоро да го видим като рекламно лице на разни био- и органични храни.

# 850
Реално погледнато Севда заслужаваше да спечели. През цялото съзтезание, тя беше единствената с най-много отлични чинии и спечелени значки. Същото беше и със Стефчо миналият сезон. Беше най-добрият, просто нямаше късмет на едно от съзтезанията и отпадна.

Относно финала. Хареса ми визията на предястието на Евгени, но суров октопод-според мен голям гаф. На Севда цветчетата може и да са били вкусни, но определено трябваше да бъдат сервирани върху тъмен фон. Черупката ми се струва една идея по-малък гаф, ама все пак гаф. До тук за мен са на равно.

Основното на Евгени не ме впечатли особено. Тези агнешки пръжки не ми изглеждаха, като нещо което бих опитала, а обичам агнешко. Но щом журито го оцени високо, явно е имало защо.
На мен лично чинията на Севда ми изглеждаше по красива и апетитна. Също суперлативи. Пак ми се струва, че са равни. Въпреки, че аз бих предпочела чинията на Севда.

Сега относно десертите, журито се изказа ласкаво и за двата. Просто единият, освен че е много компонентен, с много техники, вкусове, цветове, ами и е авторски. И наистина визуално изглеждаше, като от топ рестрант.

Смятам, че победата беше заслужена, като изобщо не вписвам тук никакви житейски драми тип биг брадър.

Севда готви отлично на финала, минус една черупка.
А през цялото предаване показа, че просто е по-добра от другите.

Сега колко литра сълзи и драми имаше не ме бърка, важното е да е заслужено. Друг в въпросът колко ме дразнят драмите и изкуствено нагласеното готвене на Йоанна и Мая. Чудя се след този непрофесионализъм  и излагане на Мая, кой ще я наеме на работа. Аз лично не бих. Дори би ме било срам от собственото ми дете. Необясними са ми тези залитания от страна на сценаристите.

най-много отлични чинии имала Севда  #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78
Ние явно гледаме различни МШ. Че то на севда чиниите изглеждаха като помия, до полуфинала. На финала изглеждаха добре - факт. Но именно този факт е много озадачаващ за мен!Не искам повече да коментирам, защото всеки си има право на мнение... И моля, гледайте отново финала и вижте предястието и основното и на двамата по колко компонента съдържаше.... На Евгени бяха повече!

# 851
В  случката с Йоана и Мая, не мисля, че режисираха поведението , поставиха ги да са в ситуация заедно,така че да има интрига и оставиха развитието, което после показаха, Мая можеше да избере и да даде всичко от себе си, но не го направи, можеше други неща да каже, но също не го направи.

П.с. А какъв точно е бизнеса на Евгени

# 852
За мен цялата идея за кулинарно телевизионно състезание е доста абсурдна - как да преценим кой е по-добрия само с гледане?! Колко пъти всеки е виждал в ресторанти и магазини храни, изглеждащи впечатляващо, които на вкус ти идва да ги повърнеш ... Единственият начин да си съставиш впечатление е да се довериш на преценката на журито - това било безсолно, на онова вкусът се надграждал и хармонирал и т.н. И точно това жури, на базата на чиито оценки си определил фаворита си, сега да го обвиняваш, че не било обективно.... много ми са странни такива коментари. За такова предаване или вярваш на журито, или не го гледаш изобщо!

И друг тип коментари непрекъснато се повтарят - как можела вегетарианката да опита месо. Ами това са 100 000 лв., бе хора! За толкова пари повечето хора и изпражненията си биха опитали. Ако загуби тези пари защото месото й е жилаво или неовкусено добре, цяла България /барабар с вегетарианците/ щеше да я обяви за пълно ку-ку!

# 853
Значи от една страна се присмивате на Севда, че е безработна и, че е от малко село, а от друга я обвинявате, че е подкупила и тримата шефове за да й дадът наградата Laughing. Да се смее ли човек или да плаче.

# 854
Аспаргус, кой има най-много спечелени значки?

И какво значение има личният живот на участниците? Това е кулинарно шоу, не биг брадър.

Общи условия

Активация на акаунт