MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 091
  • 964
  •   1
Отговори
# 855
Значи от една страна се присмивате на Севда, че е безработна и, че е от малко село, а от друга я обвинявате, че е подкупила и тримата шефове за да й дадът наградата Laughing. Да се смее ли човек или да плаче.
Не е подкупила никой.Подарха и я наградата.

# 856
  • Варна

най-много отлични чинии имала Севда  #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78
Ние явно гледаме различни МШ. Че то на севда чиниите изглеждаха като помия, до полуфинала. На финала изглеждаха добре - факт. Но именно този факт е много озадачаващ за мен!

По време на състезанието се импровизира с презентация и с рецепта - Севда не се справяше с това.
На финала и рецепти и презентация са предварително подготвени и измислени. С чужда помощ естествено, нормално е да са толкова различни от всичко измислено от нея преди.

# 857
Значи от една страна се присмивате на Севда, че е безработна и, че е от малко село, а от друга я обвинявате, че е подкупила и тримата шефове за да й дадът наградата Laughing. Да се смее ли човек или да плаче.
Не е подкупила никой.Подарха и я наградата.

Щом си толкова убедена в това дай някакви доказателства които не са "чинията й не ми хареса визуално, а щом на мен не ми хареса значи не е било вкусно". Иначе и аз мога да си плямпам глупости по форумите по цял ден.

# 858
Не й се присмиват, че е безработна, а че е послъгала доста и всъщност върти ресторант на морето.

# 859
  • София
Не мислех да го пиша тук, защото знам колко народ ще скочи, но ще го направя. Питах се: след като Севда е живяла 6 години в Испания, защо не е направила инвитро тук? В Испания тази процедура е безплатна за жени до 40-годишна възраст.

А тя днес в интервюто ми отговори на въпроса: правила е процедурата, но понеже пътувала с цирка, нямала възможност да ходи на прегледи в клиниката, защото трябвало да пропътува километри за прегледа и после пак километри, за да се върне при цирка.

Това са фактите. Не ги коментирам. Не злословя, не давам оценка, само ги представям. smile3505

Shocked smile3505

# 860
Почна разваления телефон, Севда каза, че с парите от наградата ще отворят ресторант на Слънчев бряг за сезона.
Между има и ще прави има някаква разлика

# 861
А на мен това, което ми остави на-горчив вкус след цялото предаване беше, че сценаристи или който и да е там, заложиха твърде много на изповеди тип "искрено и лично". То не бяха ловджийски истории, птиченца в златна клетка, ин витро процедури и всичко това гарнирано с ред сълзи, ред истерии. Отделно една част от участниците се обявиха за безработни, а впоследствие се оказа, че си въртят успешно бизнес. Няма срамно да си безработен, болен, провалил се в нещо, но е лошо да лъжеш и да се изкарваш такъв какъвто не си, само за да спечелиш симпатии и да вдигнеш рейтинга на шоуто.

Затова може би победата на Севда не е толкова категорична и безапелационна - защото остави едно чувство за леко преиграване, залитане към драматизма, което избута на заден план готварските й способности.
Може да е великолепен готвач - доказа снощи,че умее да се справя много добре - но това се изгуби на фона на трагичните истории за ин витрото (не ме разбирайте погрешно, аз самата съм минала през АРТ и знам какво изживява всяка жена и заради това обяснението, което е дала за процеудрите в Испания за мен е шокиращо, но не искам да го коментирам -всеки сам си носи кръста и решенията) и непрестанните ревове за раците, месото и не знам още какво.
Ако тя беше заложила повече на готвенето, убедена съм че много голяма част от нас нямаше да се възмущават толкова от победата й. Но, както сами казахте - за рейтинг и 100 хил. лв. , хората са готови на всичко.

# 862
Почна разваления телефон, Севда каза, че с парите от наградата ще отворят ресторант на Слънчев бряг за сезона.
На този етап не мисля, че има смисъл да им отговаряме, вече стана прекалено грозно тук щом започнаха да нищят и личния й живот ooooh! Жалка картинка е тук показваща нагледно легендарната българска злоба.

# 863
Пишем си. Дай да редим дитирамби и пеем оди за радостта за победителката, да не използвам друга дума.

# 864
  • в морето до колене
Не го гледах този сезон.  Tired
Отказах се още в началото... Но ви четях редовно. И мисля, че за сетен път мога да потвърдя наличието на поредната "гранде конспирация" в поредната българска реализация на световен реалити-формат.  ooooh!
И тази конспирация се нарича продуцентска издънка. За пореден път...

Винаги съм твърдяла, че основната задача на продуцентите на всяко състезателно реалити е да представят на публиката победителя по такъв начин, че преобладаващото мнозинство зрители да го харесат и да са доволни от крайния резултат.
Това е аз наричам качествена манипулация.

Миналият сезон не беше идеално, но поне се бяха постарали.
Имаше един леко скучен като поведение, но добре справящ се с предмета на състезанието победител. Успяха да ни го направят симпатичен донякъде с личната му история. И неговата "скучност" се компенсираше с достатъчен брой интересни участници около него.

Този сезон има победителка - жена, че и вегетарианка, че и силно емоционална натура + малко лична драма с инвитрото за пълен разкош. Това си е направо мечта за всеки продуцент!
А те явно го оплескаха с изключително некачествена манипулация.

1. Оставам с впечатлението, че смяната на поведението при Севда от плачлива и неуверена към спокойна и уравновесена нито е показана достатъчно плавно, нито е обяснена достатъчно достоверно. В резултат - това се приема като "актьорска игра и лицемерие" от нейна страна. А не като израстване в резултат на придобития в рамките на състезанието опит и самочувствие.

2. Желанието да се наблегне на "вегетарианството" също май не им се е получило:

- в началото представят една непримирима в отказите си да опитва месо Севда, силно емоционална при сблъсъка с нуждата "да убиваш" храната си
- в края представят съзнателно взетото от същия човек решение да готви именно такава храна, която се налага да бъде "убита"
Мотивацията за тази рязка промяна в поведението на "героинята" е меко казано неубедителна! Дори създава впечатление за меркантилност! Лошо!  Crossing Arms

- почти по цялото протежение на състезанието убеждават зрителите, че Севда е феномен - вегетарианец, който готви с месо вкусно! без да опитва!
- накрая тя опитва в ефир ястията си с месо (които са предварително планирани и измислени и е можела спокойно да си ги опитва на воля без зрителят някога да узнае за това  Naughty), което направо разрушава налагания цял сезон образ на "феномена Севда"
За капак пак излиза, че го е направила едва ли не от меркантилни подбуди - заради наградата! Пак лошо!  Crossing Arms

Заради цялата какофония от неясни послания и не изчистени сценарни идеи имаме една разделена публика, широко недоволство - и това ще рефлектира, според мен, в демотивация за евентуално участие в бъдещ сезон. В резултат има сериозен риск в евентуалния трети сезон отново да няма интересни, знаещи и можещи кандидати за участие.
Тъжно!  Tired

Представих ви нещо като "съчинение по картинка" - впечатленията на един НЕ гледал, четящ излиянията на гледалите.  bowuu  Mr. Green

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 14:02 от мячик

# 865
На този етап не мисля, че има смисъл да им отговаряме, вече стана прекалено грозно тук щом започнаха да нищят и личния й живот ooooh! Жалка картинка е тук показваща нагледно легендарната българска злоба.
Защо факта, че не харесваш някой да е злоба? Защо мнението, че някой е получил нещо, което не заслужава да е злоба? Това е просто мнение... Хората споделят впечатленията си от участниците, които са придобили по време на предаването. Никой не е длъжен да харесва всички и да има добро мнение за всички...

# 866
 Simple SmileЗа мен някои влагат повече емоции, отколкото е нужно.
Като цяло ми беше приятно да гледам този сезон, нямам съмнения в журито, вчера за финала за мен по-добре се представи Севда, да предпочитах я пред Евгени, имам някакво мнение за него, което няма смисъл да пиша, защото и да беше спечелил той, нямаше да ми е драма.
Нормално е в някаква степен любопитството към личния живот на участници и жури, грозно е когато лични неща, които те са споделили на всеослушание, после се използват срещу тях като някакви компромати.
Наясно съм, че масмедиите в голяма степен насадиха това у хората, и понякога на всеки може да се случи да се увлече, но предпочитам по светлата продуктивна и градивна страна на нещата.

Angun, не мисля че става въпрос за харесването и нехаресването, а по-скоро за запазване на добрия тон в комуникацията, без грубости, жълтини и вулгарностти.

П.с. Тъй като нищо човешко не ми е чуждо все пак Laughing, всичко казано по адрес на Мая не слагам към горната ми мисъл, даже и е малко.

# 867
Аз не изпитвам никаква злоба, ама какво да направя, като не ми харесваха чиниите на победителката през по-голямата част на шоуто newsm78
От друга страна, който се навре под прожекторите и сам разказва лични истории, не може да очаква друго, освен нищене на тия истории, нали така.

# 868
Защо факта, че не харесваш някой да е злоба? Защо мнението, че някой е получил нещо, което не заслужава да е злоба? Това е просто мнение... Хората споделят впечатленията си от участниците, които са придобили по време на предаването. Никой не е длъжен да харесва всички и да има добро мнение за всички...
Има разлика между това да не харесваш някого и това да му държиш сметка какво е правил в живота си. Безумни постове от рода на "тази магарица обиколи целия свят и сега се сети, че иска да става майка" или "защо досега не си е направила инвитро" говорят повече за нивото на тези които ги пускат тези коментари отколкото за Севда.

# 869

Ама на кой му пука за личните им истории?  ooooh! Тук се възмущаваме, че човек, който очевидно няма нужните кулинарни умения е бутан до финала и вероятно и до победа.

Друго виждам. От последното ми четене до тук всеки втори пост е свързан с личните истории - какво работи еди кой си, от къде е ...Mr. Green
За ин витрото изобщо не искам да коментирам, защото е грозно.

Общи условия

Активация на акаунт