На море в Турция - тема 44

• 161 387
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Не са само те.
Изчакайте,според мен ще се кротнат нещата и ще може да отидете на почивка.

# 556
  • Paradise
Днешният полет на BH Air до Анталия от летище София е отменен.
Предполагам, че е от съображения за сигурност.
Гледах пристигащите на летището в Анталия - има и анулирани, има и пристигащи, обаче.
Не знам защо си мислите, че в офиса на Емералд (или някоя друга агенция) могат да отреагират адекватно за толкова кратко време особено когато не се знае какво наистина се случва, не се знае цялата истина.
Има и телефони, ползвайте и тях.

# 557
Снощи, късно през нощта имаше включване по БТВ от една ТА /предполагам, че беше "Аква Тур" - по името на собственичката/. Та тя каза, че въпросът е днес да си приберат почиващите - 108 човека, но нямало да карат нови - за следващата смяна. Но, в този момент все още не се знаеше какво става, успешен или неуспешен е преврата, къде е Ердоган. Сега вече, като има яснота /относителна/ - не знам какво ще бъде относно заминаващите днес, както и за следващата седмица.

Така че не очаквайте незабавна реакция от страна на ТА - и те са на изчакване, има предупреждение от МВНР, форсмажорни са обстоятелствата в момента, явно им трябва време за решение, организация, реагиране.....

И ние сме за средата на септември, и на мен не ми се иска да се лиша от така желаната почивка там, но... знам ли....

# 558
Здравейте, на всички ние днес трябва да си тръгнем от Белек с автобус с Емералд сме и часът на тръгване ни е 15 Ч  стискайте палци да се приберем живи О здрави

# 559
  • Варна
Здравейте, на всички ние днес трябва да си тръгнем от Белек с автобус с Емералд сме и часът на тръгване ни е 15 Ч  стискайте палци да се приберем живи О здрави

Стискаме,после да се отбележиш,че всичко е ок Praynig Hug

# 560
Безпроблемно пътуване,после да ни информираш Praynig

# 561
Ние един път ще се наканим да отидем в Турция и то какво стана...
Трябва да тръгнем на 22-ри за Мармарис, но едва ли до тогава ще се успокоят нещата.
Сериозни са.
Не знам какви преговори ще водим с Емералд, обаче относно парите, които сме платили.

Карамелче, не се притеснявай. Не си разваляй почивката. И ние мислим за Турция, въпреки проблемите там да пътуваме, просто чакаме за оферти и дати да преценим. Не мисля, че има опасност някаква. Пък и всичко е приключило , като гледам новините (много бързо за военен преврат).
Не си слагайте излишни проблеми според мен и разваляйте почивките, но всеки си преценява.

# 562
От Ориент "Всички туристи които трябва да се прибират остават в хотелите за тяхна сметка до нормализирани на ситуацията и нормално преминаване на границата.Всички тръгнали вчера са пристигнали и настанени благополучно.

# 563
Чудно ooooh!а дали от хотела могат да го осигурят...нали аз си тръгвам и идваш ти?

# 564
  • Варна
Чудно ooooh!а дали от хотела могат да го осигурят...нали аз си тръгвам и идваш ти?

А ако тези,които е трябвало да тръгнат , но не са?

Летището в Анталия било отворено,току що прочетох постове от хора в Лара и Белек,клипове също,почиват си лежерно.
Тези,които са тръгнали снощи били минали границата спокойно имало и пристигнали в хотелите вече,предполагам,че всички ТА ще се погрижат за клиентите си,на никой не му е угодно обратното.

Последна редакция: сб, 16 юли 2016, 12:35 от esstela

# 565
  • София, България
Бях решила втората половина на август да ходя до Южното Черноморие за 1 седмица, сега се замислям какви ли оферти ще изкочат за Анталия.  Laughing

На всички пътуващи искрено пожелавам да се приберете спокойно и възможно най-бързо!
Според мен проблеми с полети и преминаване на КПП ще има само тази седмица.

Нормално е агенциите да не знаят още какво ще правят, не е нормално ако се крият за разговор. Разбираемо е, че не отговарят днес по имейл, мога само да предположа какъв ад е по офисите.
Няма да е ок, ако се крият и по телефоните и не дават никаква информация, дори нещо от типа, че ще изчакат да видят как ще се развие обстановката и после ще се реши. В крайна сметка и туристическите фирми си имат застраховки и т.н. За парите си, според мен, трябва да бъдете спокойни.

# 566
  • София
А някой знае ли каква е политиката на Албена Холидейз при подобни ситуации. Резервирали сме за 19 август за Кушадасъ и положението отива към отказване. Дали ще ни върнат 100% от сумата за ранно записване или ще си изгорим с 30%?

# 567
  • София, България
А някой знае ли каква е политиката на Албена Холидейз при подобни ситуации. Резервирали сме за 19 август за Кушадасъ и положението отива към отказване. Дали ще ни върнат 100% от сумата за ранно записване или ще си изгорим с 30%?

Четете си в договора, ако към момента на тръгване няма обявени форсмажорни обстоятелства няма как да ви върнат парите, ако е обявено, че дължите капарото. Има фирми, които до 1 месец предварително връщат парите, но трябва да го пише изрично.
До 19-ти има повече от месец. Дотогава всичко ще е забравено. То вече стана всяко чудо за 1 ден.

# 568
  • София

Аз вчера се отказах, часове преди събитията, по медицински причини, и аз съм към Албена, при мене е малко по-различно, аз бях капарирал за от 16.09. и влизам в 60-те дни без неустойка. Отивам да чета договора.

ПС. Точка 27....кофти работа, вкратце....при военни конфликти туроператора не носи отговорнист.

Последна редакция: сб, 16 юли 2016, 15:25 от valerko

# 569
  • София
Значи ще си увисна с едни 160 лева. А на всичкото отгоре в момента цената за избрания хотел е със 180 лева по-евтина отколкото на ранно записване. Определено се чувствам прецакан!

Общи условия

Активация на акаунт