На море в Турция - тема 44

• 161 041
  • 787
  •   1
Отговори
# 735
  • София, България
Не може да се сърдите и обвинявате някой в измама, само защото спазва точката на договора, който вие доброволно сте подписали.

Преди години мисля че беше 2009 г. тогава за първи път се предлагаше почивка с 9 нощувки и ние на ранни записвания си избрахме хотел в Турция с "Емералд" като дадохме цялата сума април месец за дата октомври. Като през това време си организирахме отпуските с работодателя. 7 дни преди отпътуването ни се обадиха от агенцията и казаха, че не са се събрали хора и няма да се проведе. Предложиха ни много по-скъпа почивка за 7 дни и ние се съгласихме, защото това означаваше никъде да не отидем. На връщане от Турция се заговорихме с хората от автобуса и се оказа че за този период е имало желаещи за 9 нощувки,но "Емералд" са им казали ще няма да проведът програмата за 9 нощувки през октомври. И така след този случай тази агенция вече не съществува за мен, но щом още е на пазара и продължава да се подиграва с хората, който са и се доверили значи успяват да омагьосват.

Разбирам, че има поводи за недоволство, на мен лично са ми отказвали пътуване в последния момент 2 фирми - Бохемия и Алфатур. Можете да бъдете сигурни, че всички фирми имат издънки. Това не е успокоение, разбира се. Аз съм на мнение, че ще използвам фирмата, която ми предложи най-добра цена за даден хотел, който ме интересува. В края на краищата чувствата са едно, а финансите друго.

# 736
  • Варна
Цитат
На тях не им и пука де,клиенти бол не са опряли до мен точно.

Все някога ще им запука,щото като чета недоволните клиенти се множат,иначе късмет ти пожелавам  Peace

# 737
Цитат
Колко са уволнени и отстранени досега:

6000 военни
9000 полицаи
3000 магистрати
30 губернатори и 40 регионални ръководители
103 генерали и адмирали (около 30% от генералитета)
1500 служители на финансовото министерство
614 служители на жандармерията
370 журналисти от държавтата телевизия TRT се разследват
257 служители на Министерски съвет (230 юрисконсулти, 19 експерти, 6 светници и 2 правни консултанти)
393 служители на Министерството на семейството и социалната политика
16 служители на Министерството на развитието
246 представители на местната власт, включително Хюсеин Авни Мутлу, бивш губернатор на Истанбул по време на антиправителствените протести за парка "Гези".
492 души от Директората за религиозни дела (Дианет). Трима от тях са провинциални мюфтии, един ръководи отдел в директората и един е консултант.
100 служители на разузнавателните служби (MİT)
15 200 служители на Министерството на образованието
21 000 лиценза на учители в частни училища са отнети
1577 ректори (на всички държавни и частни университети) са призовани да се оттеглят. От тях 1176 са от държавни и 401 са от частни ВУЗ-ове. Първият подал оставка е от университета "Акдениз".
Дано не посегнат на камериерките и готвачите!

# 738
  • Варна
Това си е разбираема и очаквана реакция след провален преврат.Лошото е друго - да гледаме все повече забрадки в Анкара и Истанбул.Да гледаме как една почти светска и европейска държава все повече се ислямизира и радикализира.Помним каво сториха аятоласите с почти светска и европейска държава  Иран.  Sad

# 739
  • Бургас
Това си е разбираема и очаквана реакция след провален преврат.
И Ердоган иска точно това да си мислят хората. Режисира си преврата, за да има оправдание за действията си.

# 740
След много мислене и премисляне последните дни, ние решихме да пътуваме за Кушадасъ, датата ни е 26.08, със собствен транспорт. Тръгваме от Бургас. Въпросът ми е някой от вас може ли да ми препоръча хотел по пътя, в който да пренощуваме и сутринта да тръгнем по живо по здраво?

Olcay Hotel
10400 Ayvalık/Balıkesir
Турция
+90 266 324 1008
миналия септември беше 80 лири/за двама/+закуска хубава и обилна

Благодаря!

С една такава нощувка в Айвалък не се ли отклоняваме от пътя? И още нещо: колко е пътят до Айвалък като времетраене?
Ние нощувахме в едно градче 60 км преди Измир Иенишакран - хотел Sakran. На самия главен път. Почивахме в Дидим и от там до Дидим са около 3 часа.

# 741
И  на мен така ми отговориха за същият хотел. Резервацията ми е за 23.09 поисках канселиране 60 дни преди датата но ми отговориха, че понеже била на ранни записвания и се губи целият депозит който е в размер на 428 лв. НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ!

# 742
  • София
И  на мен така ми отговориха за същият хотел. Резервацията ми е за 23.09 поисках канселиране 60 дни преди датата но ми отговориха, че понеже била на ранни записвания и се губи целият депозит който е в размер на 428 лв. НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ!
Прочети си договора, какво пише там? Ако там пише, че можеш да анулираш 60 дни преди заминаването и няма ограничения за ранните резервации, нямат право да ти откажат - отиваш с договора и си искаш парите. Ако пак ти откажат, пращаш им по мейла уведомление за отказ от пътуването над 60 дни преди осъществяването му и ги плашиш, че ще се съдите.

# 743
Не може да се сърдите и обвинявате някой в измама, само защото спазва точката на договора, който вие доброволно сте подписали.

Преди години мисля че беше 2009 г. тогава за първи път се предлагаше почивка с 9 нощувки и ние на ранни записвания си избрахме хотел в Турция с "Емералд" като дадохме цялата сума април месец за дата октомври. Като през това време си организирахме отпуските с работодателя. 7 дни преди отпътуването ни се обадиха от агенцията и казаха, че не са се събрали хора и няма да се проведе. Предложиха ни много по-скъпа почивка за 7 дни и ние се съгласихме, защото това означаваше никъде да не отидем. На връщане от Турция се заговорихме с хората от автобуса и се оказа че за този период е имало желаещи за 9 нощувки,но "Емералд" са им казали ще няма да проведът програмата за 9 нощувки през октомври. И така след този случай тази агенция вече не съществува за мен, но щом още е на пазара и продължава да се подиграва с хората, който са и се доверили значи успяват да омагьосват.

Разбирам, че има поводи за недоволство, на мен лично са ми отказвали пътуване в последния момент 2 фирми - Бохемия и Алфатур. Можете да бъдете сигурни, че всички фирми имат издънки. Това не е успокоение, разбира се. Аз съм на мнение, че ще използвам фирмата, която ми предложи най-добра цена за даден хотел, който ме интересува. В края на краищата чувствата са едно, а финансите друго.
Аз лично ползвам Емералд само заради тръгванетоот Варна. Коя друга ТА предлата тръгване от Варна?

# 744
Аз също поисках да канселирам,но от Емералд ми казаха,че ще ми удържат цялата сума от 30% ,защото е по-ранни записвания. Въпросът ми е след като на сайта на външно,все още предупреждават,че обстановката в Турция не е спокойна,това не се ли води форсмажорно обстоятелство?🤔
Ох..не знам,трудно се прегръщат 1200лв.

# 745
  • Варна
На РЗ май няма опция да се откажеш  newsm78

# 746
  • София
Нямам договор с Емералд, но съм закупила тяхна програма от друга агенция - сега четох договора (предполагам, че договорът е спуснат от Емералд) - там изрично си пише, че при ранна резервация и отказ от пътуване, Туроператора задържа 100% от внесената до този момент сума.

# 747
Нямам договор с Емералд, но съм закупила тяхна програма от друга агенция - сега четох договора (предполагам, че договорът е спуснат от Емералд) - там изрично си пише, че при ранна резервация и отказ от пътуване, Туроператора задържа 100% от внесената до този момент сума.

ЗНАЧИ ИЛИ ГОРЯ С ПАРИТЕ ИЛИ ДАВАМ ОЩЕ И ОТИВАМ НА ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ. БЕЗ ДА ЖЕЛАЯ ТОВА ПРИ ТАКА СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ НА НЕСИГУРНОСТ И ПРЕДПОЛАГАЕМО ТРУДНО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ГРАНИЦА

# 748
Хора, престанете да изпадате в паника и да паникьосвате и другите хора!  Shocked Никъде няма отзиви, че нещата по курортите са неспокойни или зле - дори напротив, хората пишат че си изкарват много добре и спокойно.. А за ранните записвания, само мога да коментирам че точно това е причината НИКОГА да не правя ранно записване и обикновено цените на РЗ са надути и нереални, и нямате право на отказ.
Всеки си решава сам в крайна сметка, но защо да горите с такава сума? По-добре си направете почивката.

# 749
  • София

ЗНАЧИ ИЛИ ГОРЯ С ПАРИТЕ ИЛИ ДАВАМ ОЩЕ И ОТИВАМ НА ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ. БЕЗ ДА ЖЕЛАЯ ТОВА ПРИ ТАКА СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ НА НЕСИГУРНОСТ И ПРЕДПОЛАГАЕМО ТРУДНО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ГРАНИЦА
Не знам в твоя договор, какво пише  Peace

Аз имам и застраховка за отмяна на пътуване, но и тя не покрива такъв казус. Но аз за сега чакам да видя, какво ще стане, пътуването е далеч - до тогава могат да се успокоят нещата, да стане гражданска война, да ги нападнат щатите и т.н. и т.н. - нещата се развиват доста бързо напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт