На море в Турция - тема 44

• 161 025
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
  • софия
magi mei,  от коя дата ви е почивката?
От 19.8.16 за 7 дни с рейс за двама възрастни и дете на 14г във вилите в басейна лейквилидж мисля  че се водят,а на приятелското семейство е за двама възрастни в двойна стая .

# 721
  • София
magi mei,  от коя дата ви е почивката?
От 19.8.16 за 7 дни с рейс за двама възрастни и дете на 14г във вилите в басейна лейквилидж мисля  че се водят,а на приятелското семейство е за двама възрастни в двойна стая .

Ехх, имам планувана отпуска от 15,08 и ми се искаше да направим една Турция за септември -октомври

# 722
  • София, България
Не може да се сърдите и обвинявате някой в измама, само защото спазва точката на договора, който вие доброволно сте подписали. Решението да не заминавате е ваше и не мога да се съглася, че преди последните събития обстановката в Турция е била много по-различна. Атентати и напрежение си има от миналата година зимата. И аз да бях туристическа агенция и аз нямаше да връщам пари в последния момент само защото някой си е променил мнението.

Няма спор, че различните фирми имат различни условия по договорите и е добре човек да е информиран предварително, но за измама и дума не може да става.
Така и не разбирам каква е тази истерия за отменяне на резервации за след месец и повече. Човек след като е достигнал възраст да е правен субект, носител на права и облигационни задължения, не може да се сърди и тръшка все едно не е подписвал договора той.

# 723
magi mei, какво те накара да се спреш точно на този хотел?

# 724
Може да преспите и в Чанаккале. Точно на средата на пътя ви е. в близо до него на 5км е Троя може да разгледате. В самият град има и макет на троянския кон.
Преди да стигнете Айвалък има едни 30 км Планина с невъзможност за изпреварване на колоната/ако се създаде/.
В чанаккале имаше един хотел в който говорят и Български но трябва да видите в Букинга.
[/quможе

Jijo99, може ли малко повече инфо за този хотел?

# 725
  • постоянно
Не може да се сърдите и обвинявате някой в измама, само защото спазва точката на договора, който вие доброволно сте подписали. Решението да не заминавате е ваше и не мога да се съглася, че преди последните събития обстановката в Турция е била много по-различна. Атентати и напрежение си има от миналата година зимата. И аз да бях туристическа агенция и аз нямаше да връщам пари в последния момент само защото някой си е променил мнението.

Няма спор, че различните фирми имат различни условия по договорите и е добре човек да е информиран предварително, но за измама и дума не може да става.
Така и не разбирам каква е тази истерия за отменяне на резервации за след месец и повече. Човек след като е достигнал възраст да е правен субект, носител на права и облигационни задължения, не може да се сърди и тръшка все едно не е подписвал договора той.

И аз съм съгласна , че щом е упоменато в договора не може да се обвиняват ТА като измамници.  Ето и ние имаме резервация за Анталия в края на Август и ако реша да сменя сега ще трябва да платя неустойка £150 на човек . Ако реша да канселирам губя 70% от цялата сума тоест близо £1400 . Ако обаче Външно министерство издаде забрана за пътуване към Турция - ми се връща цялата сума или мога да сменя дестинация без плащане на неустойка.  Това е .. Ако знаех миналата година  като правих резервацията че така ще станат нещата в Турция нямаше да резервирам .
Между другото моят позната замина вчера за Мармарис - писа ми днес , че всичко е наред и спокойно.

Весели почивки на всички. Дай Боже нещата да се променят за добро а не за по-лошо.  Hug

# 726
Кой е казал, че измамниците са измамници, че и двете се хвърлихте на амбразурата като Матросов?

# 727
  • Варна
Може да преспите и в Чанаккале. Точно на средата на пътя ви е.

От Бургас е само на 400 км. towa e въпроса на     stel.ka . Едва ли за толкова малко път - 5-6 часа да си заслужава почивка .Ако е на Саръмсаклъ няма да изгърми деня , ще се съчетае с следобеден плаж , хубава храна , морска , миди ,дюнери , пидета , кокореци, кифтета , булгур , салатки , ефесче.................. Ако спрат на Чанаккале ще изгубят почти цял ден , е изгубен е грубо казано , могат да разгледат и Троя и нещо друго наоколо.
Лошо е да се губят трудно спечелени пари и надеждата за хубава весела почивка.Затова е и обяснимо да се търсят без вина виновни.Съвсем обяснимо е да залагаш някакъв риск да си загубиш парите ако платиш нещо 6 м. предварително  и дори при перфектен договор се окажеш губещата страна.Все пак приемете и опцията да ползвате почивката - все пак има много време и , дай боже , нещата може пък може да се успокоят колкото и да е невероятно.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 19:52 от peterky2002

# 728
  • София
Взех си цялата платена досега сума с неустойка от 30 ли.  и твърдя че Албена холидейс се отнесоха с разбиране. Веднага ми я върнаха не е имало драми. Пак с тях ще пътувам догодина ако ме искат.

# 729
Взех си цялата платена досега сума с неустойка от 30 ли.  и твърдя че Албена холидейс се отнесоха с разбиране. Веднага ми я върнаха не е имало драми. Пак с тях ще пътувам догодина ако ме искат.
Валерко ,това за какъв период от време преди отпътуването става въпрос?

# 730
Аз си взех без проблем капарото, с изключение на 25 лева(за двама) такса за резервацията. Предложиха ми пренасочване, но не ми хареса. Не пожелах да рискувам, защото Турция няма да изчезне , така че ако нещата се успокоят напълно, ще отида  пак с удоволствие. Но за какво успокоение  говорим, като днес са арестувани 12500 учители. Те какво общо имат с "опита за преврат"? Не подкрепям такава политика. Извинявам се , ако засягам някого.

# 731
И точно за това ще са моята агенция вече,по-нормални условия за клиентите и доколкото разбирам от коментарите качеството на обслужване и отношението към клиента е в пъти по-добро.Още ме е яд ,зимата си мислех да отида първо при тях ама не предлагаха новият хотел и за това пак се набих тук.А дали някой не изкупува за Дидим ?И защо се опитват да ме убедят ,че губят цялото капаро при условие ,че Турс връща до 7 дни преди това капарото?Те да не би да не губят?
И ние с Ориент щяхме да загубим капарото дори още в началото.В техния договор пък при ранна резервация парите се губят.Семейството което пътува с нас искаше да се откаже но щяха да изгорят с парите.

# 732
  • София
Валерко ,това за какъв период от време преди отпътуването става въпрос?
63-64 дни някъде.....на 14.07.се обадих, трябваше на 16.09.да пътуваме

# 733
Не може да се сърдите и обвинявате някой в измама, само защото спазва точката на договора, който вие доброволно сте подписали.

Преди години мисля че беше 2009 г. тогава за първи път се предлагаше почивка с 9 нощувки и ние на ранни записвания си избрахме хотел в Турция с "Емералд" като дадохме цялата сума април месец за дата октомври. Като през това време си организирахме отпуските с работодателя. 7 дни преди отпътуването ни се обадиха от агенцията и казаха, че не са се събрали хора и няма да се проведе. Предложиха ни много по-скъпа почивка за 7 дни и ние се съгласихме, защото това означаваше никъде да не отидем. На връщане от Турция се заговорихме с хората от автобуса и се оказа че за този период е имало желаещи за 9 нощувки,но "Емералд" са им казали ще няма да проведът програмата за 9 нощувки през октомври. И така след този случай тази агенция вече не съществува за мен, но щом още е на пазара и продължава да се подиграва с хората, който са и се доверили значи успяват да омагьосват.

# 734
Те,че са такива съгласна съм,ама си имат и договори,които всички подписвате доброволно.

А опция смяна на дестинацията нямат ли,попитайте  Peace
Нямам голям избор,ако трябва да избирам др.агенция ще се наложи да пътувам до друг град. Я до София,Хасково и т.н Не е удобно,защото пътуваме с автобус основно,и пътя става още повече а и има и други хора с нас и тях да ги размотавам ....тъпо е.Ще му мисля вече догодина вече,но ще ги разкарам де.На тях не им и пука де,клиенти бол не са опряли до мен точно.

Общи условия

Активация на акаунт