На море в Турция - тема 44

• 161 196
  • 787
  •   1
Отговори
# 570
Уффф, аз днес отказах и анулирах резервация за Белек през Турс клуб. 42 дни по-рано. Сутринта не знаех какво става, майка ми и свекърва ми звъннаха да ми кажат. От Турс ще върнат парите на 100% - 25 лв такса резервация.
Направо ми се реве, честно казано, но тези антентати ми дойдаха в повече. Не смея и си е е страх вече  Tired
За първа година щяхме да ползваме Турс, все с Емералд сме пътували предишните години до доста места  Simple Smile
Четете си договорите, там си пише колко процента неустойка има в зависимост от срока за отказ на резервация.

# 571
  • София
А нашата агенция е с такова смотано работно време. В делнични дни от 9 до 6, а събота и неделя не съществуват за света.

# 572
Аз от Турс не очаквах днес да ми върнат мейл, още по-малко да говоря с офиса им. Пуснах го днес, за да напиша, че се вмествам от днес в тези 40 дни гратисен период за анулация.
Явно работят днес, вероятно имат доста работа.
От Астрал Холидейз  /от близка позната там/ разбрах, че масово за Турция са отказани резервациите  Confused

# 573
  • софия
Някой има ли информация за хората, които не са излетяли днес, какво им предлага агенцията?- Връщане на парите или друга дата за пътуване по- нататък до избистряне на ситуацията? Имам резервация през емералд за 23.08. За емералд знае ли се вече дали и там масово се отказват от почивките си? За нашата дата по условие на договора нямам 60 дни преди полета за да анулирам резервацията. Пълен ужасссс!!!

# 574
Че 60 дни ли беше при Емералд?  newsm78 Аз съм отказвала, но без неустойки.

ЕДИТ - Моя грешка, отказвала съм 3 месеца преди отпътуване, поради непредвидени финансови проблеми.

# 575
Преди 2 или 3 години се бяхме записали на екскурзия лятото към Караджа турс -Съкровищата на Европа май се казваше. Случи се много горещо време и преценихме някъде месец преди пътуването, че няма да ни е добре и ще се изтощим. На човек май беше около 850 лв (по спомен)
Разгледах договора, с дребни букви голям текст , накрая открих че мога да си изтегля сумата ако се откажа месец преди пътуването и да я получа цялата, като ще дължа 10 лв не знам за какво.
Отидох в офиса и заявих , че се отказваме. Попитаха ме защо и казах , че така сме преценили. Нищо не са ми искали , нямала съм основателни причини -нито медицински, нито емоционални (сега с тези терористични атаки, преврати и т.н. тогава нямаше) Върнаха ми всичко , без 10 лв и си тръгнах. Това беше и единствения случай, когато се отказваме и съм искала връщане на парите. Точно месец преди пътуването беше. Не знам защо се притеснявате, би трябвало щом искате да ви върнат парите. В договора пишеше обаче за период по-малко от месец все-повече намаляваше връщаната сума, но вие тук се чудите 2-3 месеца преди това дали ще ви ги върнат. Би трябвало да няма проблем.

# 576
Различните ТА посочват различни срокове  Peace

# 577
  • София
При Албена Холидейс отказването е до 40 дни с такса 30 лева и след това е пропорционална неустойката според оставащия период. В понеделник ще видя и на място какво ще ми кажат.

# 578
Ох, аз като си чета договора на Ориент99 при ранни записвания и отказ няма да ми възстановят нищо. Имам и застраховка отмяна на пътуването, но не знам дали ще уважат сегашните обстоятелства като причина за отказ, при условие, че резервацията ми е за края на септември. Някой ако е в моята ситуация и има някаква яснота ще съм благодарна да пише.

# 579
  • София
Ох, аз като си чета договора на Ориент99 при ранни записвания и отказ няма да ми възстановят нищо. Имам и застраховка отмяна на пътуването, но не знам дали ще уважат сегашните обстоятелства като причина за отказ, при условие, че резервацията ми е за края на септември. Някой ако е в моята ситуация и има някаква яснота ще съм благодарна да пише.
Моят договор също е с Ориент 99 и е сключен на цени за ранни записвания. Пътуването ни е 01.09.-10.09.2016 г. Преди малко разговарях със служителката с която сключих договора и тя ме увери, че при желание от наша страна да се откажем, няма да има никакъв проблем. Каза, че ще ми върнат сумата без никакви неустойки. Каза също, че  държат непрекъсната връзка с Външно министерство и че те самите не биха допуснали да пътуваме при по особени обстоятелства.

# 580
  • София
Моят договор също е с Ориент 99 и е сключен на цени за ранни записвания. Пътуването ни е 01.09.-10.09.2016 г. Преди малко разговарях със служителката с която сключих договора и тя ме увери, че при желание от наша страна да се откажем, няма да има никакъв проблем. Каза, че ще ми върнат сумата без никакви неустойки. Каза също, че  държат непрекъсната връзка с Външно министерство и че те самите не биха допуснали да пътуваме при по особени обстоятелства.

Ето на това му се казва отношени е и грижа към клиента, а не като Албена Холидейз, които още с вдигането на телефона крещяха и се караха, че им звъниш и се опитваха да уверяват, че нищо не се е случило и едва ли не проблем нямало.

ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА И СЕ ИЗВИНЕТЕ!!!

# 581
Благодаря за отговора. В понеделник ще ходя в офиса им и ще пиша за развитието.

# 582
  • Русе
Всяко чудо за три дена,ситуацията в Турция е под контрол.На нас почивката в Дидим през юни ни дойде малко ,сега ще се запишем за 2 септември .Но за Анталия дотогава всичко ще е отшумяло.Приятелката ми в момента е в Анталия -Белек и казва,че там няма никакви проблеми.Ей запалихте се един от друг тук и прегряхте телефоните на тур операторите.Емералд имат известие  за клиентите си на началната си страница.

# 583
  • Варна
От Фейсбук :

"Уважаеми сънародници,
в момента в гр. Анталия и околностите няма абсолютно никакво напрежение, ексцесии или безредици. Няма никакво изменение на начина на живот и всичко продължава по старому. Туристите си почиват, ние си работим. Няма нужда от безпочвено всявана паника
 Правителството на Турция овладява ситуацията с много бързи темпове и спокойно можете да почивате на Средиземноморските курорти или да изпращате туристи."

# 584
  • София
Всяко чудо за три дена,ситуацията в Турция е под контрол.На нас почивката в Дидим през юни ни дойде малко ,сега ще се запишем за 2 септември .Но за Анталия дотогава всичко ще е отшумяло.Приятелката ми в момента е в Анталия -Белек и казва,че там няма никакви проблеми.Ей запалихте се един от друг тук и прегряхте телефоните на тур операторите.Емералд имат известие  за клиентите си на началната си страница.

Това разбира се е въпрос на лична преценка. Вие можете да отидете още 10 пъти, ако решите, но не е необходимо да упреквате хората, които разсъждават по различен от вас начин. А и ми е интересно как стигнахте до заключенията, че  "дотогава всичко ще е отшумяло" - кафе, боб или може би звездите ви го говорят. Аз лично не зная какво ще се случи утре, вдругиден или след месец в собственият ми дом, пък какво остава да предвиждам много по-глобални неща.

Общи условия

Активация на акаунт