Вече сме в ПЕТИ клас!

• 105 577
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
за по-доброто разбиране на митологията много помага поредицата за Пърси Джаксън. Моят син знае доста неща и подробности, които иначе ги няма в урока по литература Simple Smile
Пърси Даксън влиза в материала за 5 клас. Така ни обясни госпожата по БЕ.

При нас беше в задължителните книги за лятото Simple Smile) Wink

# 526
  • Ямбол
...
И пак се ядосах - как може от МОН да причиняват това на децата ни? Нови програми, стари учебници...... не е ли редно да въведеш нещо, когато имаш готовност????  Tired
Какво точно е причинено на детето ти?

# 527
...
И пак се ядосах - как може от МОН да причиняват това на децата ни? Нови програми, стари учебници...... не е ли редно да въведеш нещо, когато имаш готовност????  Tired
Какво точно е причинено на детето ти?

Не на моето дете, като цяло съм на мнение, че нещата трябва да имат ред , а не да се правят на парче Peace
В образователната система в момента правят разни и разнообразни промени, а нито Министерството, нито учителите са готови с това. От това страдат децата.  
Иначе част от промените са много добри, но трябва да се случват тогава, когато има готовност, а не каруцата пред коня.

# 528
За мен лично е голямо неудобство търсенето в учебника на новия, на стария урок, пък в притурката, пък не знам къде си, а не са един предмет. На ден се готвят  минимум три предмета, а най-често  5. А защо разгръщам учебниците, защото при отговор нямаме урок, се оказва, че урок всъщност има само, че той е там някъде си и трябва да бъде намерен. Предполагам, че скоро вече няма да има нужда от моето ровене из учебниците, но това не променя факта, че непоследователно поднесения материал създава неудобство!

# 529
  • Ямбол
Съгласна съм, че някои неща не успяха да ги довършат, но чак пък да са причинили кой знае какви неудобства на децата ни, не съм забелязала. За мен и детето ми няма проблем да се ориентираме. Нали затова е учителят, да каже кое къде да се чете. Освен това имаме и достъп до много друга информация, включително и до учебните програми по всеки предмет, откъдето може да се види последователността на уроците.
Аз по принцип не съм привърженик на сляпото следване на учебника, затова може би и нямам проблем с това.

# 530
  • Варна
Нали затова е учителят, да каже кое къде да се чете.

Ако си свърши работата добре, ама ако не... ooooh!

Вчера по спешност обяснявах как се пресмята лице на правоъгълен триъгълник.  Thinking
Г-жата хубаво дала домашно от учебника от урок 68 примерно. Ама няма кой да погледне,че в задачите се иска нещо, което се учи в урок 50 да кажем. То естествено не е взето, щото видите ли някой решил да ги размести уроците за по-лесно.
Ще ми се да знам, след като се добавя допълнителен материал от 6-ти или 7 клас, а часовете остават същите, маха ли се нещо от сегашния материал?

Освен това имаме и достъп до много друга информация, включително и до учебните програми по всеки предмет, откъдето може да се види последователността на уроците.
Би ли споделила как мога и аз да имам достъп до учебните програми. Интересувам се основно от някои, не от всички.

# 531
Да, учителите казват кое къде се намира.Тази вечер подробно диктувах страничките по всички предмети за отсъстващо дете, вместо например да кажа следващия урок и има или няма домашна.

# 532
  • Ямбол
....
Вчера по спешност обяснявах как се пресмята лице на правоъгълен триъгълник.  Thinking
Г-жата хубаво дала домашно от учебника от урок 68 примерно. Ама няма кой да погледне,че в задачите се иска нещо, което се учи в урок 50 да кажем. То естествено не е взето, щото видите ли някой решил да ги размести уроците за по-лесно.
...
Това е задача от Делимост?

...
Би ли споделила как мога и аз да имам достъп до учебните програми. Интересувам се основно от някои, не от всички.
Разбира се: http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=28
Превърти до:
УЧЕБНИ ПРОГРАМИ ЗА I И V КЛАС, УТВЪРДЕНИ СЪС ЗАПОВЕД № РД09-1857 ОТ 17.12.2015 Г.

# 533
  • София
Току що приключихме с едно безумно домашно по български език-4 ситуации, в които трябва да се определи кой е събеседникът и защо са такива думите и изразите, използвани от ученика - стр.32 от учебника на Просвета  Rolling Eyes Нямам спомен до сега да са правили нещо подобно и се наложи да обяснявам в захлас...

# 534
  • Варна
....
Вчера по спешност обяснявах как се пресмята лице на правоъгълен триъгълник.  Thinking
...

От Делимост си е задачата, само дето трябва да знаят и как се намира лице на правоъгълен триъгълник.

Благодаря за линка, ще ги разгледам програмите, да видя какво са ни подготвили. Mr. Green

# 535
  • София
....
...

От Делимост си е задачата, само дето трябва да знаят и как се намира лице на правоъгълен триъгълник.

Благодаря за линка, ще ги разгледам програмите, да видя какво са ни подготвили. Mr. Green

И моя син имаше такова домашно и съответно му казах да пропусне задачите за лице на триъгълник, защото освен другото ни помолиха и да не поемаме ролята на учителя по математика. По - добре било неразбраното да бъде обяснено в клас. Нямам нито квалификация, нито желание да преподавам материала, така че спазихме инструкцията и отиде с една задача по - малко. Но действително разместването на поредността на уроците води до такива положения.

# 536
  • нейде там, където ....
Съгласна съм, че някои неща не успяха да ги довършат .... Освен това имаме и достъп до много друга информация, включително и до учебните програми по всеки предмет, откъдето може да се види последователността на уроците.
Аз по принцип не съм привърженик на сляпото следване на учебника, затова може би и нямам проблем с това.
.....

И това трябва да е грижа на родителите, защото в МОН не успяха да си свършат работата?

# 537
  • Ямбол
Съгласна съм, че някои неща не успяха да ги довършат .... Освен това имаме и достъп до много друга информация, включително и до учебните програми по всеки предмет, откъдето може да се види последователността на уроците.
.....

И това трябва да е грижа на родителите, защото в МОН не успяха да си свършат работата?
Родителите имат своите отговорности и образованието на децата им е една от тях. Несвършената работа на МОН не мисля, че е чак толкова фатална, че да  окаже някакво ужасно затруднение на учениците и техните родители, като участници в образователния процес. Не отричам, че има недоразумения, но те не са фатални и са преодолими точно с ролята на учителя и родителя.

# 538
  • Пловдив
Здравейте, понеже тези дни ми се разболяха и двамата ученици, за късмет последователно, се сблъсках с новия ред за извиняване на отсъствията. В тази връзка искам да попитам: медицинските бележки (амбулаторни листове), които вече трябва да представяме при отсъствие, следят ли се от училището в някаква система свързана с личните лекари?  От тази статия съдя, че не: http://www.dnesbg.com/zdrave/za-otsastvie-ot-utchilishte-ambulat … -ne-belezhka.html Ако е наистина така, какъв е смисъла на цялото упражнение, се питам?

# 539
  • София
Мисля че,не приеха варианта за изивнение на отсъствия с амбулаторни листове.Разкривали се лични данни за ученика,както и подробности от здравословното му състояние.
Засега си остават извинителните бележки,но разписани от родител.Поне при нас е така.

Общи условия

Активация на акаунт