НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 334
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Ами здравето не е константа, начинът ни на живот също, както и влиянията, на които сме изложени. Една диета (разбирана като начин на хранене) може да работи до един момент и да, човек да постигне подобрение на здравето. В следващия момент обаче се случва нещо (стрес отключва здравословен проблем и т.н.), тоест обстоятелствата се променят и да, човек продължава да се придържа към диетата, даже става още по-стриктен, но се влошава, започва да качва кг и т.н. Така че, да, няма лошо човек да вярва в нещо. Да, ако изберем да изпробваме един модел на хранене, следва да сме стриктни. Но не, това не гарантира нито вечно здраве, нито вечна младост, нито че моделът ще работи завинаги.
Пример: Пазим кетогенен режим, с много ниски В. Тренираме умерено. ВЪрвим към все по-добро здраве. Но в един момент започваме да качваме тегло, незнайно защо. И се чудим какво става. Оказва се, че щитовидната ни жлеза не е добре. Режимът очевидно вече не е подходящ за нас и следва да се направят някаки пренастройки (добавки, смяна на детайлите и т.н.). А дали режимът е причина, или не, за да стигнем дотук, отделна тема (стрес, предразположеност и т.н. - теории много). Изходи от ситуацията също много. Така че човек следва да е отворен и да гледа на себе си като на нещо променящо се, да бъде бдителен и не застива във вярванията си, а да има предвид, че утре може да му се наложи да потърси нов, различен път.... Peace
Отделно думите следва да се тълкуват като показателни за цялостното виждане на автора по въпроса, а и вероятно чрез всичките си статии той цели едно конкретно внушение: сами не можете да се справите, диети, режими, ала-бала, не става така, елате при мен.  Whistling Щото, няма какво да се лъжем, това е бизнес и всеки си продава неговата истина!  Mr. Green

# 406
Както нарежда една колежка - чукай на дърво, кръсти се три пъти и си плюй в пазвата, да те не стига.  Joy
Разбрахме се.  Peace
...Щото, няма какво да се лъжем, това е бизнес и всеки си продава неговата истина!  Mr. Green
Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!

# 407
Мда, и на мен на внушение ми заприлича, още повече, че подтекстът е, че не защото са се появили други обстоятелства, здравословни и пр., а при всички случаи, задължително, и именно "неумолимо" килограмите се връщат. От туй пресилване стърчат ушите на малко спекула...бизнес спекула де  Joy Няма лошо, може и да свърши работа за привличане на клиенти

# 408
  • SA
Не мога да пиша подробно, че ми е трудно от телефона, но за да се разбере становището на д-р Фънг, е добре да се прочете цялата му книга,а не да се тълкуват отделни изречения. Като имам достъп до нормален компютър, ще пиша повече, дано дотогава не се е сменила темата на разговор.

# 409
  • Пловдив
Леле, днес витая някъде и съм пропуснала това "Статията е по материали и лекции на д-р Джейсън Фанг и неговата книга The Obesity Code."   Crazy  ooooh! ooooh! ooooh! Blush Blush Blush

Така нещата придобиват съвсем други измерения. И думите следва да се тълкуват в контекста на цялостната теория на автора на книгата, а не според вижданията на този, който е писал статията....
Така че всички тези спекулации по-горе са излишни... Peace

Кам,
да, интересно ще ми е и на мен да разясниш какво се има предвид!  bouquet
А аз май по-добре днес да си мълча, че явно ни разбирам точно какво ми казват, нито се разбира какво аз искам да кажа.... Joy

# 410
  • София
Как сте момичета? Отдавна не съм минавала, че все нямам време.. Да Ви кажа всичко трябва да си е в разумни граници, в това число и НВ-ВМХ. Не е нужно да се изпада във фанатизми за половин праскова или парче шоколад. Мисля, че всички тези режими водят до по-осъзнато  хранене. Чета от време навреме, че някои момичета са решили, че ще отслабнат в кетоза и се тръшкат, че не са навлезли в нея. Дори и да сте в кетоза пак може да не отслабвате. Ако си орежете въглените и от по-богатите на тях зеленчуци рано или късно ще има проблем и с щитовидната. Женският организъм е деликатен и в хормонално отношение няма нищо общо с мъжкия. Повечето жени професионални спортисти, които цял живот спазват определени режими, за да са чист мускул знаете ли на какво стават като прекъснат кариера? Поставяйте си реални и разумни цели и граници.
Блеки,
Наскоро ми попадна статия за крампите оказва се, че крампи може да има и при недостиг на цинк, защото лесно се губел от тялото. Но според мен щом ти се появява това при определени коремни преси, най-добре иди на гастроентеролог да те види с ехограф. Щом боли не е страшно, но за твое успокоение иди да те видят. Може и да не дишаш правилно при тях или да не натоварваш правилно мускула. С две думи причини бол... тръгни по метода на изключването

# 411
  • в колонките
Black, твоето да не е някаква невралгия, а не просто крампи?  newsm78

Не, мускулно си е. Имала съм невралгия и познавам и двете болки. А и самият мускул става твърд, стегнат, напрегнат. Най-интересното е, че се получават при класически коремни преси. При повдигане на крака от стенд, както и от коремни преси на машина, нямам такива крампи.

Май сме единствените с крампи от групата. И при мен магнезият не винаги влиза в полза.  Hug

# 412
  • в колонките
Не мога да пиша подробно, че ми е трудно от телефона, но за да се разбере становището на д-р Фънг, е добре да се прочете цялата му книга,а не да се тълкуват отделни изречения. Като имам достъп до нормален компютър, ще пиша повече, дано дотогава не се е сменила темата на разговор.

newsm51 

# 413
Пак аз и пак крампи... Rolling Eyes Вече не е и от претрениране. От седмица и няколко дни не бях тренирала корем, вчера на десетата коремна преса ме схвана, какви стойки съм правила в залата, за да се оправя, само аз си знам  Mr. Green И все на едно и също място е - от дясната страна по към средата, горе...

Пия магнезий с калий, соля си. Не знам вече...чудя се дали да не пробвам с магнезиево олио. Макар че плочките са ми добре тапицирани и не знам, стига ли до там ефектът? Чудя се дали и на лекар да не ида, макар че нито знам при какъв специалист, нито дали ще ми обърнат внимание с прости крампи...

Е, не се ли сещаш, че ако е само на едно точно определено място в тялото ти, едва ли е липса на някакъв елемент от вида на магнезий, калий, цинк и прочие ? Човешкият организъм не изолира точно едно място, когато усвоява минералите, витамините и хранителните елементи.

Съвсем очевидно проблемът е механичен - някой механорецептор от голджитата е блокиран.

п.п. от коремни преси и изолирани упражнения за коремна мускултура е доказано, че ефекта е нулев. Не само изморяват тялото, но и правят нефункционално тялото.

# 414
Малко съм объркана... Аз чета отдавна, но пиша много рядко. Като цяло само се образовам. И забелязвам напоследък една рязка тенденция - преди съветвахте да се изключат въглехидратите тотално, а сега виждам, че това може да доведе до проблеми с щитовидната жлеза. аз се опитвам да махна въглехидратите тотално и доста често успявам. Но сега започнах да се притеснявам дали е добре.
За 6 месеца опити съм свалила 6 кила и 6 см от талията, на приливи и отливи е при мен. Но не ми се иска да поправя едно, а да влоша друго.

# 415
Не помня в тази тема да е имало съвети "изключете въглехидратите тотално", а я следя от доста време.

# 416
И аз не помня.

# 417
  • ES
Момичета дойде ми глюкомера. Днес на гладно отчете 5,7 ммол,  което е леееко завишена стойност, но в нормата. Закусих 2 рохки яйца, 1/4 авокадо, домат и 3 малки кайсии. Мерих кръвната захар 2 ч след закуска 5,5  Shocked, възможно ли е?! Да уточня, че в тези 2 ч имах интензивна физическа активност.
Цитат
п.п. от коремни преси и изолирани упражнения за коремна мускултура е доказано, че ефекта е нулев. Не само изморяват тялото, но и правят нефункционално тялото.
А плочките по корема как стават?

# 418
Цитат
А плочките по корема как стават?
Плочките нямат нищо общо с изолирани упражнения, свързани с коремните мускули - имат доста повече общо с изчистено хранене (думата хранене е основна в това изречение - без хранене, няма мускул!) и комплексни многоставни упражнения за стимулация - набирания, тяга, клек, планк, лицеви, бърпита, странична преса и т.н., ангажиращи метаболизмът. Интернет е пълен с информация, аз не съм капацитет.

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 02:39 от greendream

# 419
Така е, коремните преси не дават много. Тоест други упражнения помагат доста повече. Тях ги правих, защото останалите уреди, на които правя упражнения за корем, бяха заети. Е, съжалих.

А и всеки знае, че плочките се правят в кухнята (на английски звучи по-добре  Mr. Green )

Иначе "механорецептор от голджитата" не ми говори много, ще почета  Thinking Благодаря за коментара. То от там почва, където съм го описала, и обхваща целия корем. Иначе имам крампи и по краката.

Що се отнася до рязането на въглехидрати - от година и половина чета тази тема и никой не е препоръчвал тоталното им отрязване. Дори напротив - за разлика от други форуми тук се гледа с не особено добро око на кетозата  Mr. Green Поправете ме, ако съм останала с грешна представа.

Общи условия

Активация на акаунт