НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 334
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Не ти ли харесва свинската мас Thinking
аз нямам избор:тук няма свинска мас #Cussing out
намерих преди много години веднъж,но смърдеше лошо Sickи я хвърлих
патешката мас при нас е в стъклени буркани при пилешките продукти
лесно се прави Wink,ако има патешко или гъше месо по магазините- направи си ( ако не е много топло сега там където си)
друг вариант е консерва "confit de canard" (големи кутии) изяждаш месото (много вкусно и много режимно) и имаш патешка  мас
така изглежда консервата
https://www.monoprix.fr/confit-de-canard-au-sel-de-guerande-4-5- … e=leguide_courses
и в ЛИДЛ е на половината на тази цена

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 21:01 от tania6

# 436
Много ми харесва свинската мас (имам домашна). Обаче много искам да опитам тази патешка мас и знам, че момичетата от темата, които са в бг си я купуват от Метро, ама аз с моя "късмет" май няма да  я пробвам  Cry

# 437
Как ползвате свинската и гъщата мас? Коя от двете е по-добра?

# 438
bebe_panda, в Хит също има гъша мас, на витрините с колбаси е.
Само, че аз последно като си взех й прочетох съставките и имаше нещо, което не ми хареса. Затова сега вземам изрезки, пак от Хит и си топя.

# 439
Аз освен патешка и гъша мас искам да пробвам, ама щом казваш че състава на тази в Хит не е ок не бих си взела. И понеже съм чела в стари теми ,че патешката в метро е хубава все обикалям там да я намеря, ама уви......

# 440
Тази в Хит е същата като в Метро. А в Метро беше, но това преди няколко години, в отделението за месото. Това, което е като хладилник, даже май якета имаше да облечеш ако искаш.

# 441
В Метро, поне в пловдивското, в хладилниците при патешкото замразено месо, има и пакети патешки изрезки.По лев и нещо кг.Аз от тях си топя патешка мас.Остават и пръжки.    Laughing
От 1 пакет ми излиза около 1/2 буркан мас, от 800 гр.

# 442
Да, те изрезките са на същата фирма като готовата мас мисля.
На мен от два пакета ми излизат два буркана, но са по-малки от 800 гр.

# 443
Момичета, много ви благодаря за идеите, страхотни сте   Hug

# 444
Mikkey Hugняма немски,нито австрийски вериги супермаркети във Франция (поне в Париж) Mr. Green
пазят си яко търговията,франсетата
ЛИДЛ е някакво изключение,но и там никога мас не е пускано ( ММ работеше там)
 вероятноста да бъде поръчано да доставят е нулева
Скрит текст:
след една ваканция сърбите "нападнаха" ММ "хайде,бе брато!теб те нема и сланину нема у магазино Joy"
как не съм се сетила да гледам в Германия ooooh!от там сланина си нося Embarassed
мерси за идеята
направо ви завиждам за изрезките и ......агнешките главички Mr. Green

# 445
  • In transit
 Joy Joy Joy ох добре се посмях за закуска с последните постове  Hug Heart Eyes
Танче, ми ако ти е близко до Германия да идеш...аз често ходя в последно време до Румъния да пазарувам. Там е пълно с френски вериги магазини. Дето се казва да се възползваме от европейския пазар  Grinning

# 446
Момичета,някой да е чел тази книга:
http://www.colibri.bg/knigi/1332/dejvid-luduig-nikoga-poveche-gl … %D0%BB%D0%B8+2016
По ВМ ли режим е?
 bouquet bouquet bouquet

# 447
Идвам да споделя един материал, който не е хич по темата за кравите, не е и за режима, но пък вълнува повечето жени. Искам да се подпиша с две ръце под него  Mr. Green

целулит

# 448
  • SA
sun sea , четох я аз тази книга, но не останах особено очарована от нея. Авторът до известна степен е възприел идеята, че трябва да се консумират повече полезни мазнини и явно е напреднал, в сравнение с предишните си виждания. Но не е узрял все още за типичното ВМ-НВХ, а и не научих нищо ново от писанията му.
Да бе, ще ми е интересна информация за прасетата и на мен. И без това напоследък основно на свинско наблягам.
По-късно като ми остане време, ще пиша повече за една статия на д-р Фънг, която ми хареса много.

# 449
Здравейте! Чудех се и аз дали да засягам в коментар диагнозата от съседната тема за подуването от плодове, ама щом и други, нека и аз. Тука в пика на черешовия сезон си направих три дни - през ден - черешови "удари" с изяждането на по около 1200г череши наведнъж - щото почна ли да ям плодове, граници няма. Ето вече 6 месеца спазвам доста стриктно НВ ВМ и съм изключително доволна от резултатите във всяко отношение, така че мога да бъда един опитен заек. Нито се подух, нито "ферментирах", нито някакви други неприятни последици имаше. Така че тия умозрителни изводи могат и да утешават веганите, но едва ли имат нещо общо с истината.
Все пак реших да не правя повече такива опити, защото захарта в толкова плодове си е доста и виж, това се усети, още след няколко дни ме стегна малко колана  Joy Ама малко, и вече се разхлаби обратно, направих една седмица без млечни, само няколко лъжици КМ и ми се отрази много добре.
А все по-ясно става, че веганите са си секта, всички признаци са налице. Оттам и спорове и аргументи са излишни.

Общи условия

Активация на акаунт