НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 367
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Жаклин, и от мен поздравления за фигурата - перфектна е! То не са крака, то не е бюст - не можеш да откъснеш поглед!  bouquet
Синьора Тина, така ще е , ще ти прилошава през 2-3 часа, ако междинката ти е плод, ако избягваш мазнината, да. Тука циркулират някакви глупости с презрителен тон, как тия на НВ ВМ "набивали пържоли по цял ден". То не е възможно, ако ядеш месо плюс зеленчуци и мазнина примерно, или пък яйца, се засищаш бързо и задълго и никакво набиване по цял ден не е нужно. Виж, ако са зърнени, плодове, даже и млечни в някои случаи, ще си гладна често.

# 466
Тина, започни с повече хранения, щом се тревожиш, след време просто няма да ти се яде междинно. Както са казали момичетата, нашите храни са питателни и засищащи. Аз пък точно заради ИР, гледам да държа инсулина нисък и се храня в 6-8 часов прозорец, т.е. Обядвам в два, вечерям между 18 и 20, не закусвам.
При мен има резултат и се чувствам добре. В началото закусвах малко на сила, не съм гладна сутрин, сега се опитвам да слушам тялото си.

Благодаря за комплиментите, горда съм със себе си, най после се чувствам добре в кожата си без да се тормозя психически и физически, пробвайки всяка модерна диета.

# 467
много си хубава, Жаклин
изглеждаш и по-висока с тези изваяни крачета  Simple Smile

signora_tina, закусвай яйца с масло и си носи кашкавал за 10 часа, но го изяж само ако си гладна
на обяд и вечеря риба или с месо със салата
и започни веднага  Peace

# 468
  • Благоевград
Благодаря ви за подкрепата, момичета  Hug Много е важно да сме в поддържано здраве и да се вкарат нещата в норма.
Имам един страничен въпрос - чувала съм, че хора с бъбречни заболявания като мен (камъни, пиелонефрити, цистити) плюс ИР и ПКЯ, вкарат ли инсулина и кръвната захар в норма, бъбреците също се подобряват и това спомага за изчистването на камъните и инфекциите. Вярно ли е това? Има ли други такива като мен с тези заболявания в комплект и постигнал ли е някой добри резултати в тази насока?

Жаклин, наистина изглеждаш страхотно! Браво!

Herzen, вече ядох за закуска една филия бял хляб, намазана с масло и 6 резенчета зелена чушка. В момента пия 500 мл. чай за бъбреци. Кашкавал не мога да ям, развих непоносимост към лактоза и страшно ми се подува стомаха като консумирам мляко и млечни, последният път от 3 супени лъжици кисело мляко щях да пукна, стана ми зверски лошо. В момента консумирам в малки количества домашно козе сирене и извара, те ми понасят най-добре, както и от време на време моцарела, но рядко, че и от нея не ми е много добре на червата и стомаха.
Ще обядвам салата с месо.
Снощи сготвих печени пилешки бутчета на фурната с подправки и към тях добавих няколко моркова. Предполагам, че това мога да го ям за вечеря, нали?

# 469
  • София
Остави хляба, забрави, че съществува.
А комбинацията от хляб с масло е  ooooh!

# 470
Тина, най лошото, което можеш да си причиниш е комбинация мазнини и въглехидрати, не го прави, ей така се трупат в запас мазнини.
Аз бях с пиелонефрит, да чукам на дърво сега съм добре, поне от две години не съм имала проблеми.

Херцен, късичка съм, но пропорционална Joy

# 471
Ако изям филия бял хляб с масло, особено ако е мек, след половин час ще съм излапала целия хляб и ще се оглеждам за още. Не знам как са другите, те да кажат. Същото важи за плодове, шоколад, сладкиши и всякакви други Вх. А с НВ ВМ часове наред комфорт и мислите изобщо не се въртят около храната. Голям кеф  Joy

# 472
  • Благоевград
Момичета, много сте готини и много се радвам, че ви намерих  Hug bouquet

Видях в първата страница един линк към примерни менюта, изпринтих ги и довечера подробно ще разгледам. Днес на обяд на пук на глупостта с филията и маслото, ще ям месце със салата  Laughing Имаме наблизо топла скаричка, нещо към флейка ме гони апетита  Laughing А като количество горе-долу колко трябва да е? Например 2 кюфтета с 1 домат и половин краставица? Или колкото ми се яде от салатата без да следя количеството?

# 473
  • София
Кюфтетата да са толкова, че да са ти достатъчни за нахранване, а салатата да е гарнитура, но не забравяй да й добавиш зехтин.

# 474
# 475
  • Балчик

signora_tina, аз като човек с твоя проблем, ще ти кажа първо да забравиш завинаги какво ти е казала диетоложката и второ да прочетеш първа страница внимателно.
От своя опит ще ти кажа, че иаз  в началото ядях много, сега не само не ми се закусва, ами даже не мис е  и обядва , но хапвам към 14 часа. Днес и закусвах, защото мис е приядоха яйца. Вярно ,че тия дни не съм яла яйца и организмът си ги иска явно, слушам го. Simple Smile Все още не съм преодоляла ИР, но постижението ми,ч е сутрешната загар стана 6-6.3. понякога и 5,7. А беше да не казвам колко. Връзка с бъбреците има пряка, защото, когато захарта е много висока, организмът се опитва да я изхвърли чрез урината и натоварва бъбреците.
Свалих и 21 кг. от януари до сега. Засега задържам, но пак съм супер доволна. Къде са 97, откъдето тръгнах, къде 75.5, колкото съм сега Laughing

Майка  и вуйчо са диабетици и за жалост на вуйчо му ампутираха част от крака, подари гангрена. Майка не ще да опита този режим. Слуша такива като диетоложката ти- никакви мазнини и  да яде хляб и картофи. Sad

Желая ти успех, ще видиш колко лесно стават нещата. И аз в началото бях в чуденка как така, но ето,ч е с е получава.

# 476
  • Русе
Здравейте момичета!
Аз отдавна ви чета  Blush , а и знам за този начин на хранене още от времето, когато Милко Георгиев се опитваше да отвори очите на хората.   Whistling
До забременяването си се хранех така, но по време на бременността като се отприщи едно ядене на вгх, та сега борба с последиците от това. Един два пъти и кривнах от правия път с един друг режим-глупост, та от 3 месеца се храня пак по моят любим начин.
Целта ми е сваляне на кг, но знам че успоредно с това ще постигна и други положителни неща за здравето и тялото си.
Много се мотивирам от Джемма и Жаклин. Момичета страхотни сте.  bouquet Но видях снимката на Жаклин и не мога да се сдържа да не кажа кооолко добре, здравословно и прекрасно изглеждаш. Поздравления! Това е моето тяло-мечта, дано го постигна, но си иска време. Може би другата година по това време.  Grinning Не бързам!  Flutter
Също така благодаря и за материалите споделяни тук!
Всички в темата сте страхотни!

# 477
Много ви се радвам като ви чета! bouquet
За жалост масово хората слушат разни подобни диетоложки и доктори, все  пак се приема, че те трябва да дават правилни съвети. За съжаление слушащите ги стават още по-болни...
Жаки, супер си! bouquet

# 478
  • Пловдив
JACKLIN* , страхотна си, страхотна!  Hug А можеш ли да споделиш как, какво, по колко спортуваш?  bouquet

Тина, гледай да спазваш следния основен принцип: на всяко хранене протеин, мазнини и евентуално зеленчук. Започни да се храниш максимално просто и изчистено, пък после, като влезеш в ритъм, може да си позволяваш и по-разчупена схема. Количества не следи, не брой, а яж, докато си сита. Както преди не си имала навик да ядеш на всеки 3 часа, така и сега ще можеш да се откажеш от него. С този режим ситостта държи дълго и човек никак няма нужда да похапва често. А ако се следва режимът и такава нужда се появи, значи нещо трябва да се модифицира (я протеин повече, я мазнините да се увеличат, я въглехидратите, я порциите и калориите). Успех с режима!  Hug

Juliette14 , добре дошла в темата! Пиши по-често и споделяй!  Hug

# 479
  • Благоевград
Много благодаря за всички съвети и напътствия! Намерих темата с рецептите и ще си търся предложения от там.
Да питам нещо - може ли да се яде класическа пилешка супа, т.е. пилешко месо от бутче, с морков, тиквичка, чушка плюс застройка от яйце и без фиде? Или не може да се смесват яйце и месо?

Общи условия

Активация на акаунт