НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 429
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
8 кг. за един месец са твърде, твърде много. Вероятно може да се свалят на теория, но цената ще е твърде висока.

# 616
по-добре не си пожелавай да смъкваш толкова кг. за един месец. Здравословното е 3-4 кг .Понякога по-малко, понякога повече , но не и с нашия режим.

# 617
JACKLIN*Благодаря за вниманието
,,заинатила съм се аз и ако не за месец то поне за два дано стане Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 618
  • Пловдив
Дандулина,без лошо чувство го казвам,но наистина мисля,че си объркала темата.

# 619
  • SA
С ВМ НВХ могат да се свалят 8 кг за месец единствено ако човек започва от изгодно тегло над 150 кг. Ако има хора, свалили на този режим последните си няколко килограма за месец, то те просто не са били на ВМ НВХ, а само са си мислели, че са на такова.

# 620
Здравейте! Не съм писала до сега. Ще следя темите. Моят опит е скромен - от март насам спазвам храненето, но имам и отклонения. При мен също няма да е някаква си просто диета, а така трябва да си се храня поради здравословни причини. Не ми е трудно - харесва ми, вкусно ми е. От март насам съм свалила почти 7-8 кг. без никакви усилия. Ако сваля още 1 кг, би било предостатъчно и не желая повече да свалям. Обмислям след няколко месеца да направя контролни изследвания, за да видя как са нещата.
Благодаря за всичко, което споделяте, връщам се да чета.

# 621
  • Пловдив
Една статия...Не че казва кой знае какво, но не е зле да се напомня докъде могат да стигнат нещата: http://www.elephantjournal.com/2016/06/when-eating-paleo-becomes … -eating-disorder/  Peace

# 622
Една статия...Не че казва кой знае какво, но не е зле да се напомня докъде могат да стигнат нещата: http://www.elephantjournal.com/2016/06/when-eating-paleo-becomes … -eating-disorder/  Peace
Хранителните разстройства са психични болести. Дали ще се хванеш за палео/веган/вегетарианство/фрутерианство и т.н. няма значение. Коренът не е в начина на хранене. Това е важно да се осъзнае.

# 623
Тъкмо се чудих как може такъв friendly режим като палеото да докара хранително разстройство на някого и стигнах до частта, в която мацката признава, че е имала такова разстройство и преди. Вярно е, че всеки си има своя камбанария, а светът изглежда по различен начин от нея, но като човек, борил се с булимия като тийнейджър, мога да предположа, че има и някакъв събитиен бекграунд, довел до нуждата от контрол върху нещо - в случая тялото.

# 624
  • Пловдив
Това, че някой не е имал диагностицирано или не хранително разстройство в миналото, не значи, че в последствие не може да си докара, независимо че се храни промислено и както си трябва уж. Май не стана ясно целях да кажа с тази публикация, но както и да е...
Цитат
такъв friendly режим като палеото да докара хранително разстройство на някого
Самият режим, разбира се, нищо не докарва. В твърде стриктното му следване просто намира изява обсесията на тема хранене.
Иначе се съмнявам, че има някой, който да не знае, че хранителното разстройство е психична болест.  Peace

# 625
Да, аз явно изобщо не разбрах какво е била идеята...

# 626
  • Пловдив
Накратко: ако следваме режим на хранене, за който вярваме, че е оптимален, но започнем твърде много да сме обсебени от това, което ядем, от кантара, да фастваме, да отслабнем с еди-колко си за еди-колко си време и т.н., добре е да се поспрем и да се замислим какво стои зад това, а не да се отдаваме на все по-голяма и все по-голяма стриктност и обсесия... Peace Щото и храненето ни да е връх на здравословността буквално, пак може да се стигне до подобна ситуация...

# 627
Четох някъде, че хран.разстройства се изявяват, когато започнем строг контрол върху храненето и преминаваме доста граници...Това показва, че сме изпуснали контрол върху други наши дейности и компенсираме с най-лесното, храненето.Мисля си , че има нещо вярно. Както Юлинга е казвала много пъти, много трябва да работим върху себе си.Как,кога и къде е започнало всичко...Дано да съм се изразила ясно...

# 628
Какво е "фастване"?  Embarassed

# 629
  • ES
От английски fasting означава пост (без молитва Laughing). Времеви периоди от денонощието, седмицата, месеца, през които се приема вода, кафе чай. Помага за падане нивата на инсулина. На мен понякога ми се налага да правя 20 ч фастинги и за моя голяма изненада се чувствам много добре

Общи условия

Активация на акаунт