НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 459
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • USA
.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 10:31 от SkyBlue

# 601
  • SA
Скай, липидният профил ти е добре, захарта и гликирания хемоглобин - също. Инсулинът е добре да ти е с една идея по-нисък, но и така е добре. Чернодробните изследвания са ти също в норма - за ГГТ е важно да не е завишена, по-ниските стойности не са патологични.
По отношение на щитовидната жлеза прави впечатление, че леко ти е намален Т3 - това е активната форма на щитовидните хормони и са ти завишени ТАТ . Ти имаш ли някакви симптоми, които могат да се свържат с нарушена функция на щитовидната жлеза?
Не съм сигурна дали само по тези признаци може да се каже, че имаш Хашимото, по-скоро си мисля, че не. Докато си в БГ може да посетиш и някой ендокринолог, който да ти направи и ехография на жлезата, за да се види дали нямаш някакви структурни промени.

# 602
  • USA
Кам, много ти благодаря за коментара, толкова си отзивчива винаги!

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 10:33 от SkyBlue

# 603
  • Пловдив
Момичета,как да се отърва от досадното и дразнещо задържане на вода?Вчера съм изяла 2 домата,2 краставици и 4 варени яйца и то след почти 20-часов фаст и днес съм с плюс в обиколките.

# 604
  • SA
Инсулинът е ИРИ / имуно-реактивен инсулин/. Напоследък все повече автори пишат, че е добре на гладно да е до 6-7, макар нормите официално да се посочват до 20-25.
А по отношение на щитовидната жлеза, а и за другите автоимунни заболявания - наличието на антитела в някакъв титър не е 100% гаранция, че ще се развие заболяване. Но все пак трябва да се има едно наум, че към момента тялото синтезира антитела към структурите на този орган и е добре и в бъдеще да се проследят нещата.
Изброените симптоми за Хашимото се отнасят за напреднал процес с изявен хипотиреоидизъм. При теб, ако изобщо има автоимунно възпаление на жлезата, е ясно, че симптоматиката би била много дискретна, тъй като и хормоналните отклонения са съвсем дискретни/ гранични.

# 605
Момичета,как да се отърва от досадното и дразнещо задържане на вода?Вчера съм изяла 2 домата,2 краставици и 4 варени яйца и то след почти 20-часов фаст и днес съм с плюс в обиколките.
Нормално да задържаш вода, това ми е на мен едно хранене. Така само си риташ кортизола нагоре и нищо няма да се получи.

# 606
  • Пловдив
Да,вчерашното ми хранене наистина беше много оскъдно,но беше инцидентно и въпреки това водната задръжка ми се видя фрапираща.

# 607
Може би организмът наваксва обезводняване, а не задържа вода ....

# 608
Жижи, пий повече вода, вероятно Eau има право. От много неща може да е, аз по пълнолуния се издувам доволно, по време на овулация и преди цикъл също.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 08:44 от JACKLIN*

# 609
Добър вечер на будните!Радвам се,че съм при вас!От днес и аз ще отслабвам. Heart EyesМалко инфо-160-63кг-мечта-55кг Hug

# 610
  • София
Здравейте момичета  bouquet
как сте? все нямам време да Ви пиша по-подробно... Затова давам подред  Mr. Green
Жаки, видях снимката от преди и да ти кажа разликата е все едно си свалила близо 8кг! Цялостно при това. Този ефект - че кантарът не отчита, но визията се променя го има и при мен. Според мен това се дължи на факта, че при такова хранене се уплътняват органите и мускулите, т.е. ставаме по-здрави, костта също. Оттам и лъжливото мислене, че не сме свалили, защото кантарът не отчита. И отново: супер си! Много сексапилна и свежа!
змия, и аз изпуснах твоята снимка, обаче си спомням една снимка с една страхотна коремна преса, та си мисля, че е станало още по-впечатляваща! И весела почивка!
Да кажа здравейте и на новите момичета! И понеже чета наред да кажа някои неща, които ми правят впечатление, като допускани грешки:
- ако сте здрави и започвате този режим, си яжте свободно зеленчуци на равно с месото и не се впускайте във фастове.
-ако имате проблем с ЩЖ, а ако имате вероятно ще имате и с Кортизол, то тогава подходете по-разумно в това начинание. Задължително е да закусвате! Не подлагайте организма си на допълнителен стрес с фастове, защото положението Ви ще се влоши. Дори и да гладувате, ще качвате! При вас най-добре ще работи ядене през 4,5-5часа и постепенно след 2-3 месеца да ги намалите до 3 на ден. Не махайте рязко въглехидратите. Женският организъм не е като мъжкият! Това, че Х кара с 0гр. въглехидрати и сваля не означава, че ще работи при вас.
-много се пита за грамажи, порции и т.н. Златното правило е да сте заситени, но да не преяждате. Това, че някои влизат с идеята щом е месо значи може по много, не е вярно. Всичко трябва да си е с мярка. Високо мазнинно не означава, ядене на сметана на корем. Влизайте постепенно в това хранене, позволявайте си достатъчно зеленчуци и си дайте време! Качвала съм мои снимки и ако трябва пак ще кача, за да разберете, че това, че днес кантарът показва минус 1кг НЕ означава, че сте отслабнали! Дори бих препоръчала да не сваляте повече от 4кг месечно! Мускулът тежи много повече от мазнините. И все пак да кажа, че за 3 месеца моят кантар е отчел минус 5кг... В момента съм 57кг. и нося дънки 27-ти номер! Нямам цели и срокове. Целта ми е да съм спокойна, да си намирам качествена храна, чисто месо и яйца и да се радвам на сезонните зеленчуци. Рядко ям плодове, като ги подбирам да са берита, лимони, кайсии.
Jabot, и аз исках да те поздравя за страхотния блог! Чета те с удоволствие  Wink

П.С. Някои от Вас знаят, че съпругът ми започна да се храни като мен някъде от месец март. До момента е свалил близо 10кг, видимо е само мускулатура.  Grinning Пуснахме кръвна картина и е идеален! Холестерол и кръвна захар са в абсолютната норма. От време на време поради това, че е подложен на силен физически труд си позволява по някое изкушение, но в рамките на допустимото.

Глезете се, хранете се и си повтаряйте, че сте уникални, защото сте!  Heart Eyes

# 611
Princesa Lea, много хубав пост (не само защото и аз присъствам в него Laughing)

# 612
Леа, моля да пуснеш снимки, искам да видя как се е променило твоето тяло. И на мен ми харесва поста ти, дано се прочете правилно и се разбере, че това не е диета за отслабване с бързи резултати, а режим за здарво тяло и дух:)

# 613
Привет на всички момичета,чудя си се аз тия мойте 8 килца мога ли да сваля за месец!? Crazy Изчетох доста неща от това,което сте писали и мисля,че много ще ми помогне!Лошото обаче е,че нямам никакво желание за какъвто и да е спорт ooooh! Миналата година си бях 52кг,беше ми леко и ми се тичаше и скачаше ама сега ........ За година се нашишках............

# 614
Привет на всички момичета,чудя си се аз тия мойте 8 килца мога ли да сваля за месец!? Crazy Изчетох доста неща от това,което сте писали и мисля,че много ще ми помогне!Лошото обаче е,че нямам никакво желание за какъвто и да е спорт ooooh! Миналата година си бях 52кг,беше ми леко и ми се тичаше и скачаше ама сега ........ За година се нашишках............

За месец няма да стане, точно преди твоя пост писах, това НЕ е диета за скоростно отслабване. Прочети първа страница.

Общи условия

Активация на акаунт