НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 433
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте. Започнах на 03.06. това хранене. Съчетавам го с любимото ми - фитнеса.
Не ям месо. Има ли други такива като мен замобичуващи се Grinning ?
Понеже имам притеснения относно усвояемостта на храната (масло, мазни сирена, заквасена сметана, авокадо, яйца и риба от време на време). Вегетарианка съм от 7 години, а в последните 4 ям и риба. Опитах се да си хапна и свинско. Изядох една пържола и .... Не съм ОК с това. Няма как да проям месо.
 Фекалиите ми плаават  newsm78
От два-три дни чувствам главоболие, отпадналост и т.н.
Вие как понесохте адаптацията? 

Щом ядете риба, и нямате проблем и с яйцата- Наблегнете на това. Сметаната, маслото, сирене, кашкавал също са режимни, но гледайте да са истински. Никой не е казал, че трябва да ядете само свинско, то е най-препоръчително, но щом не Ви, харесва е ок. Яйцата иначе са супер храна за нас. Иначе ядките от време на време- орехи, бадеми, пекан и прочие, но са доста калорични. Авокадото също. Зехтин студено пресован на салата. Симптомите Ви са нормални, предполагам до две седмици ще отшумят. Аз се чувствах по същия начин. Погледнете за различни рецепти и тук, а и във ФБ има групи. Ако искате, ще пратя линк. Simple Smile А за усвояемоста не се притеснявйте- повод за притеснение е , ако във фекалиите има бели мазни петънца- неусвоена мазнина.

# 241
Flepsko, при мен 3-4 дни беше адаптацията. За вегетарианския режим - не мисля, че е проблем. Имам позната, която също е вегетарианка и е на low carb high fat режим. Справя се много добре, има резултати и е доволна. Набляга да яйца и масло.

# 242
  • Варна
Благодаря за бързото включване.
Mozzie От части е така, но се обявявам против порочността в животновъдството.
Madlen97 давай линк към групата във ФБ. Рецепти не ме притесняват. Факир съм в измишльотени от както съм се запалила по фитнеса. 
Blackisback Според мен твоя период на адаптивност е феноменален след всички изчетени материали в spidersport.
Там посочват цялата адаптивност в период от от 2 до 6 месеца.

# 243
Така и не писахте какъв е този крем карамел? В тази тема, каквито и въпроси да задам, все си увисват в пространството.
Здравей relight,
Не виждам причина за този тон. Без да съм правила крем карамел и без да съм чела рецепта първото логично нещо което бих направила е да спазвам оригиналната рецепта с мляко и яйца. Единственото, което бих променила е да заменя захарта с подсладител (ако ползваш). Успех.

Благодаря. Не обичам подсладители, а и сладко особено, затова и се чудих как да го направя. Щом съм казала така, значи е имало причина. Няколко пъти вече. Няма значение.

# 244
Aз бих го нaпрaвилa с кокосово мляко, зaщото имaм непоносимост към прясното.
По същия нaчин може дa си нaпрaвиш и пaнaкоттa - сметaнa или кокосовa сметaнa, желaтин и подслaдител.
В темaтa нaпоследък никой не я следи кaкто преди aктивно, тaкa, че е нормaлно дa минaт дни преди дa получиш отговор.  Peace

Ако въобще получиш. Laughing Много ти благодаря и на теб!

# 245
Blackisback Според мен твоя период на адаптивност е феноменален след всички изчетени материали в spidersport.

Rolling Eyes
Да не би да говорим за различни неща? Аз говоря за въглехидратния грип

# 246
  • Варна

Rolling Eyes
Да не би да говорим за различни неща? Аз говоря за въглехидратния грип
Аз говоря за това тялото да усвоява добре приетите мазнини и да ги използва за гориво. Simple Smile

# 247
Така и не писахте какъв е този крем карамел? В тази тема, каквито и въпроси да задам, все си увисват в пространството.
извинявай,но чак сега виждам въпроса ти Embarassed
аз съм тази,която не може да живее без крем-карамел Grinning
правя   го със сметана и яйца,може малко настърган шоколад (минимум 70%)
виж в рецептите моите крем брюле и тиквен крем карамел

# 248
  • Бургас
Аз съм виновната за крем - карамела: 3л прясно мляко домашно и 20 яица, ванилия и стевия. Тук чета, че не се готвила стевията и се чудя дали е вярно.  Аз ползвам 2 едната е от айхерб, а напоследък основно от фирма Цветелина, която е течна и пише, че става за печене. Излизат 21чашки за една седмица стигат, не го ям само аз.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 17:14 от yana_kuncheva

# 249
  • In transit
Янa, кaквa е тaзи огромнaтa дозa крем? Aз досегa винaги съм го прaвилa с 6 яйцa и литър мляко.

Зa супa могa дa ти предложa спaнaченa със сирене, червен пипер и зехтин. Особено зa лятото е супер студенa.

# 250
Много готин разговор се е получил - за крем-карамел и фекалии....Някой рецепта за режимна баклава да знае?  #2gunfire Laughing

# 251
  • Варна
Много готин разговор се е получил - за крем-карамел и фекалии....Някой рецепта за режимна баклава да знае?  #2gunfire Laughing

Хахахахах. Фекалиите ми жадуват за нещо ориенталско. Оставям фантазията (за режимна баклава) на старшите. Grinning

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 17:55 от Flepsko

# 252
и режимна баклава знам Laughing
счукани орехи с канела
като се сложи и малко ябълка става баница с ябълки и орехи Wink
jabot.j Hugне може изведнъж кулинарния рецептник да се смени Laughing,а когато ,купувайки сметана,очите са били по- големи от стомаха трябва да се търси някакъв изход демек рецепта за сметаната
Яна Shockedмай ме надминаваш Laughing
за подсладителите съм пас,не използвам никакви

# 253
  • София
Аз си правя крем карамел с яйца и мляко, за подслаждане слагам или 1 пасиран банан, или 1 рендосана и задушена ябълка. Понякога - шепа стафиди и ядки вътре. Или подсладено с протеин.

Не виждам нищо лошо в крем карамела, все пак темата е И за палео.

Жаки, късно виждам, но състоянието ти според мен си е типична кетоза. Ако искаш да излезеш, включи по малко плод. Мен кетозата много ме изтощава за по-дълъг период, а и липсата на всякакъв апетит и отвращението от храната в ми става плашещо, та винаги я прекъсвам съзнателно  Joy

# 254
  • София
Много готин разговор се е получил - за крем-карамел и фекалии....Някой рецепта за режимна баклава да знае?  #2gunfire Laughing

Ейй, директно се впи в темата  Joy Къде пък се сети за баклава  ooooh! Добре че няма от къде да си намеря, каквато обичам, че ми отидЕ НВ-то  Mr. Green
А сладолед със сметана и протеинче и някакви ядки и ягодки.....ммм, защо не!?

Общи условия

Активация на акаунт