НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 353
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Имам въпрос
Възможно ли е при един и същ начин на хранене , да  се повиши кр.захар от нерви/ неревен стрес ....
Абе с една дума израза - дигнах захарта от нерви - има ли някакъв научен смисъл ...
или всичко се дължи на консумацията  на въглени?

# 361
Да,стрес,инфекции и някои лекарства вдигат КЗ

# 362
  • София
Моми4ета имам едно питане,4е много ми е интересно. Как е възможно дрехи,които съм носила преди бременноста (тогава бях с 5кг по малко) да ми стават и сега когато съм по4ти +5 ?  Rolling Eyes

Имала си повечко сланинки, а те са обемни.

# 363
Имам въпрос
Възможно ли е при един и същ начин на хранене , да  се повиши кр.захар от нерви/ неревен стрес ....
Абе с една дума израза - дигнах захарта от нерви - има ли някакъв научен смисъл ...

Има.
От стрес се увеличава КЗ.

# 364
  • ES
Да, имахме съседи и двамата им сина починаха от диабет. Като момчета са имали инцидент в реката докато са се къпали и от изживяния стрес (страх, ужас) са го придобили. Разбира се починаха доста след това, като възрастни, но беше дълго и мъчително, особено за родителите им.

# 365
  • в колонките
Имам въпрос

Аз също диабет от стрес получих, внимавай с емоциите,  Peace.
 И...може и да сте го чели, но на мен онзи ден ми  попадна това, вярно е,че е от 2006г., но не вярвам в Бг. да са променили много ''грижата'' за човека. Аз онемях след прочитането му, Sad

Скрит текст:

# 366
Сивилче, аз четох до 500 г хляб или картофи дневно и се отказвам! Naughty ooooh!
Лошото е, че масово хората мислят и вярват дори, че без хляб ще загинат! Crazy

# 367
  • София
Момичета подувате ли се от плодове? Аз след като ям плодове имам чувство , че съм глътнала плажна топка.Преди не съм имала такъв проблем, това ми се случва от няколко месеца.

# 368
И аз имам проблем с плодовете. Често хапвам ябълка вечер и съм ОК. Но позволя ли си втора, започват проблеми. Преди седмица щях да ходя в спешното заради 500 гр.череши. Ужасни болки имах. Не искам и да чуя вече за тях.

# 369
  • в колонките
 Пък аз в последният месец не само,че не консумирам плодове ( което за мен е огромно постижение), но почти не ям и салати. Ударила съм го на мазни свински гърди, шишчета, вратни пържоли и жълти хубави сирена. Истината е, че по-добре се чувствам сега, от колкото преди години с тях. И...въпреки,че при мен горещините са в апогеят си, спрях да се изпотявам както преди. Даже и от любимият ми шокосладолед  не съм яла от миналото лято,  Mr. Green . От към килограми днес сутринта бях 60,7 , но и плуването ми помага,  Peace

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 22:32 от sivila

# 370
И аз не съм яла сладолед от м.г.
Плодове също почти не ям, хапнах малко череши, но не с охота, както преди.
Дори и шоколад не помня от кога не съм яла. Crazy

# 371
Подувам се от плодовете, скоро една ябълка от магазина ми тежеше цял тон в корема.
Обаче
имам собствено производство череши и ябълки, ами ще ги си ям. То пък е грехота всичко да замине за ракия.  Wink

# 372
# 373
много ти се радвам,свилке bouquet Heart Eyes
невероятна промяна в храненето имаш Peace
още помня как реагира като казах,че минавам на "мазната"
каза нещо от сорта "аз ,мазнотии не мога да ям Crossing Arms"
по цял ден само плодове ядеше,калории броеше Wink
възхищавам ти се  bouquet
от плодовете отдавна се отказах,но и аз не съм ги и никога обичала (с изключение на малини,боровинки и кайсии)
сега са ми забранени малини и боровинки,а кайсиите са по-скъпи от свинското
 ям само авокадо (нали е плод Wink ,а зеленчуците са ми леко задушени с кокосово масло
салати Sick,а на вкусни домати не съм попадала от ...векове Sad дори "биволско сърце" са безвкусни Shocked)
та така и аз карам на свински гърди и мазни сирена Grinning
а да,хапнах една толумбичка ( и аз не знам защо Thinking) никакво удоволствие,но какви киселини имах Sickда ми е за урок

# 374
И аз имам проблем с плодовете. Често хапвам ябълка вечер и съм ОК. Но позволя ли си втора, започват проблеми. Преди седмица щях да ходя в спешното заради 500 гр.череши. Ужасни болки имах. Не искам и да чуя вече за тях.
Черешите заедно с гроздето са с най-много целулоза и от там са стомашните проблеми.Те са и най-сладките.Освен хормонален проблем с въглехидратите,някои имат и стомашен.И след картофи,банани,круши,боб /не само заради фибрите/получават газове,което води до подуване.Подуването  става от ферментиране на въглехидратите при забавена стомашна дейност.Вероятно повечето хора няма да имат проблем в един плод,но за повече изпитват дискомфорт.Да не забравяме ,че 1 гр.глюкоза "попива" 4 грама вода.Те.е при 100 гр. въглехидрати за хим . реакции са необходими 400 гр вода само за глюкозата.Отделно за сол ,киселини,кафета и т.н.И ето ни набъбнали като плондерчета.

Общи условия

Активация на акаунт