НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 372
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря Simple Smile Щом помага за добри нива на инсулин, ще прегледам за какво става въпрос. Тук явно за това пишат: http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
П.П. Не е за мен това по ред причини.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 22:21 от little afternoon

# 631
Зизу и Юлинга,
аз ви разбрах идеално.  Добре се изразявате. Wink

# 632
  • Балчик
От три дни правя доста дълъг фаст и да ви кажа, много съм щастлива. Днес килограмите са 73.3, а захарта 5.3, вчера 5.5, онзи ден 5.7. Йухуууууу. Crazy И аз като  gery_to, се чувствам страхотно.
Вчера не ми се ядеше изобщо. бях на 2 кафета с по 2 лъжички кокосово масло и 3 яйца с малко сирене, бъркани с 2 с. л. св. мас. Днес още не съм яла, но пих кафе с мляко и кокосово масло.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 13:07 от Джемма

# 633
# 634
  • София
Жаки, ще кача снимки само да си стигна до вкъщи. Надявам се до края на седмицата.
Джемма, това е страхотно!  Simple Smile

# 635
  • Балчик
 Hug

# 636
  • Русе
Джемма браво, страхотно!!!   Hug Много ти се радвам, както и на всички за прекрасните резултати!!!
Благодаря и за хубавите и смислени постове, особено за отслабването.
При мен мнооого бавно става, а нямам малко кг за сваляне, но се опитвам да съм търпелива, макар, че понякога търпението ми се изчерпва. Simple Smile
За три месеца имам свалени 4 кг, знам, че това са само мазнини, тялото ми изглежда по друг начин, а и реално тези кг са салени последните месец и половина, докато се настрои тялото.

Знам, че така трябва, нормално е, по-добре е, но наистина ми се иска да става мъъъничко по-бързо, както на Джемма например. Simple Smile

Това за веган детето е ужасно, но не искам да навлизам в тази тема, че е тежка.  Wink

Прекрасен ден момичета!  Hug

# 637
  • Пловдив
Момичета,поздравления за добрите резултати!Много се радвам на постиженията ви,а и така ни мотивирате.При мен задържането на вода,от което се оплаках преди дни,се оказа МЦ,за който изобщо не се бях сетила Embarassed.

# 638
  • София
Juliette, важното е, че има движение и нещата се случват. Това с бавното тръгване си е нормално.Организмът ти привиква, адаптира се, сега е и лято може и да задържа вода. Ще видиш след известно време как ще тръгнат по-бързо нещата. Не вярвай на кантара. Прави каквото трябва, ще стане каквото искаш Grinning

Жижи, писали сме заедно.. Ето и ти сега като освободиш излишната вода и мине цикъла, ще има напредък Simple Smile

# 639
Не съм писала скоро, ама то и няма нещо кой знае какво....карам по "програма", кг си се топят, бавно и славно.   За около 4 месеца, около 10 кг надолу.Доволна съм.  Grinning    Започнах да ходя доста повече, пропусна ли ден и разходката ми липсва.
Джемма, браво, браво, все такива хубави новини да ни носиш!     Hug
Видях преди дни снимката на Жаклин. Страхотна си, момиче!Това е идеалът ми за женска красота-добре изваяно тяло, страхотни пропорции, женствено, нежно, прелъстително (не си падам по жени     Mr. Green   ), сексапилно.Хич не ми допада модата на кльощавите, изхърбавели, изпити тела.

Juliette14 , мисля, че е нормално искането за забързване....     Laughing   и на мен ми се случва, като видя по-малко кг на кантара да си мисля:"Ех, защо не е с еди колко си повече надолу....защо не става по-бързо!".Но от всичко, което съм прочела досега, колкото по-бързо са свалени, толкова по-бързо се връщат обратно.Бързото сваляне изисква строги ограничения, които трудно, дори невъзможно е да се спазват дълго време.Тялото си иска храната и рано или късно, човек се предава, просто волята не е по-силна от изискванията на организма.
Та, по-добре бавно и славно, но завинаги.     Peace
За мен си е перфектен начин на хранене-няма глад, ядеш до засищане, с изключение на някой плод не се и сещам за сладки неща, 1 черен шоколад го ям по две седмици, чувствам се чудесно.
Още по-чудесно е, че така човек може да се храни навсякъде.В ресторант винаги има подходяща храна, ходихме на яз.Доспат, карах си на месо, яйца, салатки, печени зеленчуци....
И нещо, което прочетох в една книга:
"Вярвайте, че веднъж щом дадете на тялото си каквото му е необходимо, то ще ви даде онова, което искате от него!".

# 640
  • Русе
Love  Hug , адски, адски си права. Аз бях писала по-рано, мисля точно като теб, затова съм и на това хранене, и цял живот смятам да се храня така, защото то ми дава всичко-любимата храна и от време на време удоволствия.  Не се чувствам лишена, не ходя гладна и изтормозена.  Grinning  Да, по-добре бавно и славно. От опит знам, така се храних до преди 2-3 години, че като включа и спорт, съвсем друго ще бъде. Flutter
Принцеса Леа, благодаря и на теб, така е, съгласна съм.  Hug

# 641
  • София
Момичета да ви споделя нещо, което все забравям относно костните телешки бульони. Така се случи, че добри хора ни дадоха домашно теленце. Направих костен бульон със съвсем малко месце и почти без кокали на тенджерата под налягане. И о чудо, когато изстина беше супер желиран. Такова нещо не ми се е получавало никога с купешко телешко независимо от кой магазин. От свински екстри -да, но не и от телешко. Много се замислих над това. Голям проблем е намирането на чисти продукти. Вие търсите ли алтернативи или се целите в уж "добрите" търговски марки?

# 642
  • SA
Много се радвам на успехите на Джемма и Love! . Браво , момичета! Вие сте пример за това как когато този начин на хранене се прилага разумно, спокойно и без излишни напъни и крайности, успехите идват неизменно, заедно с увереността, че се движиш в правилната посока.
Juliette14 , много пъти сме си говорили по темата, но пак да кажа, че реално ти може да си загубила и повече мастна тъкан като килограми за тези месеци. Нормално е когато тялото получава пълноценна храна и не гладува, да уплътнява някои от тъканите си и да гради нови. Механизмите, по които нашето тяло се саморегулира и възстановява са далеч по-сложни и съвършени, отколкото можем да си представим и идеята, че можем съзнателно да ги контролираме е малко утопична / даже не малко  Simple Smile/. Най-доброто, което можем да направим е да му подаваме правилната храна с необходимите макро/ микронутриенти и да не му пречим с вредни навици. Пък оттам нататък то си знае работата.

# 643
  • Русе
Много се радвам на успехите на Джемма и Love! . Браво , момичета! Вие сте пример за това как когато този начин на хранене се прилага разумно, спокойно и без излишни напъни и крайности, успехите идват неизменно, заедно с увереността, че се движиш в правилната посока.
Juliette14 , много пъти сме си говорили по темата, но пак да кажа, че реално ти може да си загубила и повече мастна тъкан като килограми за тези месеци. Нормално е когато тялото получава пълноценна храна и не гладува, да уплътнява някои от тъканите си и да гради нови. Механизмите, по които нашето тяло се саморегулира и възстановява са далеч по-сложни и съвършени, отколкото можем да си представим и идеята, че можем съзнателно да ги контролираме е малко утопична / даже не малко  Simple Smile/. Най-доброто, което можем да направим е да му подаваме правилната храна с необходимите макро/ микронутриенти и да не му пречим с вредни навици. Пък оттам нататък то си знае работата.

Много благодаря!!!  Hug

Относно чистите продукти, аз засега съм голяма късметлийка със свекита отглеждащи свободно-пасящи агнета, телета, пуйки, кокошки, патици. Да са ми живи и здрави! Ако не бяха те, просто не знам как щях да намирам качествена храна!

# 644
Момичета, бърз поздрав и от мен!
И аз видях една чудесна и женствена Жаки. Изпуснах за съжаление Змия, но съм виждала едни много чаровни снимки с баба й и се надявам да пусне още морски снимки. Wink И принцеса Леа също.

Прегледах набързо какво пише др Джак Крузе. Попадала съм на неговото име в блога на Марк Сисън преди време при търсене на лечение и хранене при ССЗ. Ще прочета повече за неговия протокол за лептина. Мернах само, че препоръчва тренировка след 17:00 и последно ядене 4-5 часа преди лягане. Това е моето предизвикателство за тази година - да тренирам веднага след работа, за да вечерям по-рано и съответно да лягам навреме. Трудно ми се получава. Confused

И аз да споделя и мотивирам евентуално чудещи се. Несравнимо е чувството да се чувстваш лек и сит с правилното хранене. Върнах се от почивка, където беше много лесно да се храня така, може би и заради мястото. Никога преди не съм се чувствала толкова добре физически и отпочинала както сега. Страхотен кеф да се наслаждаваш на хубава морска храна в цялото й изобилие и естествени продукти и да не ти се издува корема след закуска и да се чудиш кой бански да наденеш. Mr. Green

Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт