Лидл 85 Полу-лятна

• 121 729
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Защо да не става за 3г? На столчето пише 15-25кг Simple Smile Според мен си зависи и от детето (като размери) Simple Smile
има столчета до 36 кг. след това вече е седалката. Но да зависи и от детето, сестра ми на 11 години вече беше 170 висока и 70кг. Интересно как щяхме да я наврем в такава седалка  Joy hahaha

# 241
Защо да не става за 3г? На столчето пише 15-25кг Simple Smile Според мен си зависи и от детето (като размери) Simple Smile

На нашето пише 15-36 кг. и в скоби са дадени годините. Не е от Лидл, де.
Виж, за джаджа за колана не ми беше хрумвало. Какво ли не измислят хората.  Laughing Ама моят съвсем скоро прави 6 и вече коланът му стои добре. А иначе не е нито от дребните, нито от кльощавите.  Simple Smile

# 242
  • Асеновград
Тази седалка я имаме от предното пускане малко преди Великден, беше на същата цена.В упътването и пише;За деца от 15 до 36кг. Упътването и се намира отзад в калъфа в едно джобче, можете да го прочетете преди да купите и да решите дали е подходяща.Аз я ползвам за 6г. дете.Но тъй като го возя рядко ни върши работа.За по малките имам две столчета на задната седалка, и възглавници за път когато заспят.
Имам спомен и за друга седалка пускана в Лидл на по висока цена, тя май не беше от стериопор а по качествена.

# 243
Аз я сложих към 4годишна някъде в такава седалка, даже нали писах, че мисля да я махам, а и вие пишете, че е от 6 до 12год, явно ще си я ползваме още.

# 244
Аз също към 4г. го сложих на седалка без облегалка. Но ние не пътуваме много.
Доколкото съм запозната, изискването на КАТ е детето отзад да има колан. А дали да е седалка или столче, е избор на родителите, тоест няма нормативно изискване за определен тип седалки/столчета...

Както споделих, в една друга тема уточниха, че по-сигурния и безопасен вариант си остава столчето, макар и за по-големи деца...по-добре защитавало от странични удари, недай се боже. Но според мен не е нарушение на закона детето да стои и в такова столче, стига да има поставен колан...

# 245
За дълъг път има възглавнички за врат,надуваеми и незаемат място,удобно е за главата.В Лидл пускат и др.подобни столчета,малко по-повдигнати са и по-меки,с картинки на дисни/от анимац.филмчета,по спомен 20 лв./

# 246
  • WonderLand
Хм, още ли няма брошура? Аз нищо не виждам в сайта, само стара...

# 247
  • София
А защо търсите брошура в сайта?
Аз гледам по дати - в долния ляв ъгъл има всичко за следващата седмица.
Даже ми се струва по-подробно от прословутата брошура.

# 248
  • София
Малко офф, но за повдигащите седалки принципно има изискване и за височина на детето, обаче не помня 100 или 110см (май 100) беше и над 15кг. Освен това, към някои модели има и една каишка с нещо като клипс, който се закача на колана и го дърпа надолу, за да не идва в шията на детето. За пътуване без повдигаща седалка пък изискването за ръст е 150см. Ние в едната кола сме с цяло  столче 9-36кг, а в другата си ползваме още по-бебешкото за 9-18, като то предпочитам да ми е за дълъг път защото е по-комфортно за спане. Пътуваме много, но и да не пътувахме толкова, пак не бих си позволила да не спазвам изискванията за безопасност.

# 249
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз лично не бих рискувала да возя дете под 7-8 год. на седалка,та дори било то и в града.А пък за твърдостта,да не коментирам.Аз лично мека седалка не съм виждала,заглеждала съм ги в Хипото само.Относно размера на бодитата,трябва да се има в предвид и пълния памперс,не само височината на детето.

# 250
Не знам дали сте го коментирали, но аз вземам вече 4 или 5ти път пъпеш от  Лидл и са толкова медено сладки, че всеки ден бих яла от тях. Тази година съм се разяла на пъпеши и са толкова хубави!!

# 251
Не знам дали сте го коментирали, но аз вземам вече 4 или 5ти път пъпеш от  Лидл и са толкова медено сладки, че всеки ден бих яла от тях. Тази година съм се разяла на пъпеши и са толкова хубави!!

Аз от едно квартално магазинче вземам , много сладки пъпеши тая година. Не съм попадала на лош пъпеш.

Аз лично не бих рискувала да возя дете под 7-8 год. на седалка,та дори било то и в града.А пък за твърдостта,да не коментирам.Аз лично мека седалка не съм виждала,заглеждала съм ги в Хипото само.Относно размера на бодитата,трябва да се има в предвид и пълния памперс,не само височината на детето.

А къде? В столче ли?

# 252
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да,в столче.

# 253
  • Пловдив
Само ви чета за въпросните седалки, че не ми се влиза в полемики, но в интерес на безопасността - никак не са подходящи...
За който се интересува - информация много!
...както каза един познат - "дано на никой не се налага да изпробва сигурността на столчето"

И аз си харесах шезлонга - за вилата ми пасва идеално  Mr. Green...остава и пари да намеря

# 254
  • 1st floor
Аз метнах око на туристическите сандали. В специализираните магазини са на безбожни цени. Предполагам, че са и с по-високо качество, но няма нищо вечно...Дано имам късмет да се доредя до едни лилави. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт