С какво ви дразнят свекървите- 65

• 92 528
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Вече не се обременявам да смятам, дразня се още повече  Grinning Аз съм без козове, защото сега ни е най - трудно финансово и я вози, а след дни започвам и много по - хубава работа и тогава няма да има проблем с парите и мнението ми абсолютно няма да се зачита. Така че.. излишно е всичко, май...  Grinning  Rolling Eyes
Това с незачитането на мнението хич не е добре. От постовете ти оставам с впечатлението, че мъжът ти е в отбор с майка си срещу теб. Дано да греша.

Не ,не са в отбор, но при общ доход от 2000лв на месец за 2ма човека, които не плащат наем пак ще ме скастри,че издребнявам и предпочитам да си трая. Ще си събера пари за кола, ще си събирам дружките, пък да го видим тогава....  hahaha Joy Drunk Айде.. няма само той  Twisted Evil Mr. Green  .

# 736
  • Blondeville
На мен ми се вижда малко дребнаво за дразнене, просто не мога да си представя сякаш да се дразня за такова нещо. Разбирам, че явно самото отношение на свекървата е дразнещо, но пак не ми се струва, като нещо, което ще ме дразни трайно.

Деси, имате приличен доход от написаното, така че тези 10 минути разстояние на ден надали са чак такава драма финансово. Явно, че те дразни реакцията на свекървата, но моят съвет е точно такива неща да не се оставяш да те дразнят, дребнаво и безсмислено е.

# 737
  • София
Моето мнение е, че не свеки я дразни, а някой друг. И по- точно, че мнението ѝ не се зачита, толкова колкото на мама Simple Smile
Деси, помисли за изборът, който правиш, че това " няма да е само той" и " ще види тогава", не са най- добрият вариант за съвместен живот и заедност

# 738
Вие смятате 10 минути с кола, но дали не са пеш?

# 739
Само не разбрах защо решихте, че 10те минути са с кола, а не пеша, напр. Laughing
Или че дори и да е в противоположната посока, после непременно се връщат покрай Деси отново, а не чупят по по-пряк път, пак напр. Laughing
И въобще, всеки пък си мисля, че сте стигнали тавана си, пък то се оказва, че има още, и още, и още висини...

# 740
Само не разбрах защо решихте, че 10те минути са с кола, а не пеша, напр. Laughing
Или че дори и да е в противоположната посока, после непременно се връщат покрай Деси отново, а не чупят по по-пряк път, пак напр. Laughing
И въобще, всеки пък си мисля, че сте стигнали тавана си, пък то се оказва, че има още, и още, и още висини...

За висините - безграничен е полетът на мисълта.
Обаче за противоположната посока си в грешка - противополжна означава на 180 градуса. И пряк, и непряк път е еднакъв (к'во да правиш, математика. Тук не можем да интепретираме както ни харесва  Peace)

# 741
Е, пеша е двойно естествено, с кола е 10мин. Видях нещо и се пръснах от смях, не мога да не го споделя с Вас, нищо, че не е по темата - малко да се посмеем.
Скрит текст:
Изгубените пари
От два часа с любимата се караме кой от двама ни трябва да отиде до магазина да ми купи бира. Според мен трябва да иде тя от благодарност, че съм ѝ разрешил да се грижи за мен. Нора казва, че съм идиот. Писнало ѝ било да дрънчи с бутилките между блоковете. Хората, като я видели, се кръстели, мислейки я за свят човек, защото ме търпи. Те не я познават – пред тях симулира доброта, смирение и весел характер на сокче, но вкъщи е като запален кошер на диви стършели. Обикаля стаите все едно е хеликоптер и непрекъснато задава въпроси: „Кольо, как си успял да окапеш шапката си? Защо на зърното ти има сирене? Защо в кутията с кафе има супа, в супата сладолед, в сладоледа лютеница, а в лютеницата кисело мляко? Не ми казвай че си гребал от всичко с една лъжица! Защо си чистиш пъпа с гъбката за чинии? Защо си сложил чорапите си в общото пране – знаеш, че прогарят дрехите и че първо трябва да ги накисна в нафта...” Непрестанно ми крещи – всъщност не вика, а говори с някакъв зловещо хруптящ звук от дробчетата си. Инак е изумителна на вид – невероятно момиче с характер на гнойна афта. Е, ще отида за бира – нека види рицаря в мен. Връчва ми боклука. Ааа, абсурд – няма да се излагам пред съседите. Бива ли корав мъж като мен с женска работа да се занимава?! „Норо, тоя боклук е твой, няма аз да ти го изхвърлям.” Вдига поглед от книгата. Колкото и страшно да ме гледа, няма да го взема! Вземам го – решението е мое, следователно аз съм шефа в тая къща. В асансьора се возя с младо момиче, може би студентка – ходила е да „учи” някъде по етажите. Торбичката ми вони на разложени вътрешности от скумрия, остатъци от престояла салата, лук и две кутии фасове. От миризмата съзнанието ми се запенва. Поглеждам девойката: „Извинете”. Тя очевидно се стреми да не диша и само ми показва среден пръст. Мятам боклука и влизам в магазина. Продавачката ме среща с нежната усмивка на филия с пастет: „Коленце, искаш ли да ти покажа нещо отзад в склада?” „Не, Стефче, знаеш, че си обичам приятелката. Дай две гумени „Ариани” и да бягам.” Хм... няма ми парите. Сигурен съм, че взех десет лева от портмонето. Купувам бирата на вересия и се прибирам. Къде ли съм ги изгубил... ееее... много ясно... хвърлил съм ги с проклетия боклук. Любимата ме разубеждава да не ги търся, но като си спомня с колко малко пари живеехме с майка на село, пък и това са четири гумени бири – все едно да ги излея в канала. Хвърлям си потника и слизам. Горещо е. Стъпвам на една тухла и ровя в казана с пръчка. Няма ги. Трябва да вляза вътре. Готово. Миризмата е жестока – прокиснала диня, развалени черва, детско повръщано, тоалетна хартия, а някой е изхвърлил умряла свинска глава... Мухите ме мислят за техен човек и непрекъснато търсят прегръдка. Аз съм гол до кръста, мръсен, с брада като разстрелян гълъб и коса на прегазен от влак бобър – типичен клошар. Рина в отпадъците. Хм... порязал съм си ходилото – май ще си отчувам мухички. Някой чука по алуминия. Подавам очи от ръба като сурикат. Едно комшийско детенце: „Бате Кольо, мама ти праща пет лева да си купиш хляб.” „Марш от тука, деба недоклесъка ти.” След малко пак се почуква – друго съседче: „Бате Кольо, мама каза да ти донеса тия работи.” Гледам ледена ракия в кристална чаша и половин обелен салам. Отпивам доволно, а малкото момиченце ме храни с колбаса, сякаш съм куче. „Мама си иска чашата.” Това са то жените – грижовни същества, но да не дава Исус да им загубиш или счупиш нещо. Ъ... ето ги моите десет лева – залепнали са за един презерватив. Взимам ги, поочиствам ги в кожата на рамото си и излизам от казана. Жегата е мазна, потта ми се е смесила с вонята от нечистотиите, превръщайки се в слузест ликьор. Тръгвам си в кълбо от мухи. Ядосан, ранен, изморен, унизен – масивно страдание за толкова малка утеха. Усещам, че мириша на престоял три месеца в чувал задник. Пред входа ме вижда касиерката Ваня: „Оооо, Коленце, тъй и тъй си тука, я дай десет лева за чистачка да ви отметна за тоя месец.” Става ми лошо – вцепенявам се. Как е възможно... такава борба... Давам гневно десетте си лева, без дума да кажа. Качвам се горе като робот. Годеницата ми отваря: „Малеее, как смърдиш... да не си ме пипнал довечера!” Влизам в банята. Включвам водата. Животът е като гъза на пеперуда – къс и бързо отлитащ. Не си заслужава да се изнервям за глупости. Усмихвам се...   Joy Joy

# 742
гомяма част от творчесто на Никола Крумов е в този стил - любим ми е  Mr. Green
сложи, ако обичаш, текста в скрит текст - дълъг е и не е по темата  Wink

# 743
  • някъде в орбита...
Не бях запозната с творчеството на г-н Крумов, но сега мисля да поправя това Joy

# 744
Не мога да разбера каква е драмата с карането? Работят заедно и живеят на близо. Нищо по-нормално от това няма да я кара. Какво точно ти пречи? Не е дала такса бензин, който, така или иначе се харчи.

Ужасно дребнаво. Аз в продължение на година и половина карах и прибирах двама колеги, които живееха на близо. Не ми е и хрумвало да им искам пари.

# 745
  • София
А те много ли ти се сърдеха, ако не ги закараш/прибереш, защото (например) си имала среща в другата посока? А ти щеше ли да продължаваш да го играеш шОфер, ако някой от тях си позволеше да недоволства? Дали пък, някакво усещане на негодувание нямаше да те накара и ти да поразсъждаваш дребнаво?
И сериозно ли- никой не си направи устата поне веднъж да зареди той (не, че щеше да се съгласиш, де)? Дет се казва- от куртоазия Simple Smile
По принцип, подобно поведение, като такова би ме обидило. Пресмятането би се появило по- късно.

# 746
  • София
Нормално ли е според вас да се дразня, от това че ММ взима и връща майка си от работа ( работят заедно и живеем на 10мин един от друг) , като никога не е повдигала въпрос за пари, гориво и нещо такова, но когато й се откаже се сърди като малките деца. Не знам от кое се дразня - че я вози или от това че се прави постоянно на ударена...  Thinking
Не е нормално, а толкова дребнаво, че се чудя, как не ти е неудобно да се дразниш?
Ами, измери метрите от вас до тях, сметни бензина и амортизацията и връчи на свекърва ти сметката, барабар с лихвите за минало време!
И към майка си ли си същия темерут? #Crazy

# 747
Мен са ме карали - до детската на сина ми, на 30-40 минути път пеша, около 1/2-1 година. Давах за гориво, жената взимаше, не беше цъфнала и вързала, нито пък ми е длъжна. На сина си разбира се, че ще предложа да заредя аз горивото, след като ми играе такси. То даже по-готино от такси. Парите не ми се свидят за тая услуга. Та не знам ...

# 748
  • София
Biborana, наистина и двете забихме в някакви тънки сметки. Grinning Но като цяло тези 10 минути не са някаква загуба на време и пари, която да е притеснителна. В случая на Деси, друго е притеснителното- изискването на свекървата, че ѝ се дължи услугата и острата реакция на мъжа. Иначе най-нормалното нещо е да помогнем на родителите си с каквото можем, без да им искаме пари и благодарности. Но, от друга страна нормален родител би приел с благодарност жеста и би се постарал и той да направи каквото може за детето си.
Виж, Деси пише, че са само двамата с мъжа ѝ, не плащат наем и имат доход 2000 лв.
А, дано може  Скруч- ка да преживее тия, дори и 20 минути да са, които отиват по майката на мъжа ѝ.
Ако мое дете реши да прави фасони в такава ситуация, спрямо родителя на партньора си, ще ме е срам.
Мен ме съмнява, че е имало такива реакции на свекървата и че от стисналък не е искала да помогне с пари за " доливане".
Фактът, че синът ѝ реагира бурно на бакалските сметки на жена си, е показателен.
По- скоро, Деси е ядосана, че нея няма как да я закара до работа и затова злобее.

# 749
  • София
Доста неща от постовете на Деси са ми странни, но това не оправдава постъпката на свеки. И тук не става дума за дребнавост, а за човешка реакция. Когато смяташ, че е достатъчен (дори и в повече) жеста, а отсрещната страна иска още и още, муси се и не оценява полученото, неминуемо идва пресмятането. Момента, в който всеки смята колко дал и колко е получил е преломен в отношенията. И като наложим неудовлетвореността от връзката с половинът, то ето - възникнал проблем (често, малкото камъче обръща колата)

Общи условия

Активация на акаунт