Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 745
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Bastet, значи нямаш проблеми, радвам се за теб! Hug

# 466
Здравейте и от мен.
Още нямам 40, а от 2 години вече съм с проблеми в цикъла - 2 пъти в месеца, закъснения, а напоследък и прескачания. ...
Скрит текст:
Правиха ми традиционните изследвания - ендокринолог, хормони. Всичко е наред, с изключение на прогестерона. Вече няколко пъти ми предизвикват цикъл с оргаметрил, после нещата се нормализират и после пак проблеми. За съжаление, според моята гинеколожка нещата отиват бавно и славно към менопауза  Cry, а още нямам дори 40! Освен това, тя твърди, че нищо не може да се направи, ако естрогенът си е отишъл. Днес ми пуснаха нови хормони и сега си чакам "присъдата". Толкова ми е гадно, че по-гадно не ми е било. Постоянно съм нервна, често ме боли глава, аз самата не мога да се понасям, да не говорим за околните. Имам лоша наследственост по отношение на менопаузата - майка, баба всичките на около 40, максимум 42 в менопаузата. Просто не мога да повярвам, че нищо не може да се направи. Въпросът ми е има ли сред вас дами с толкова ранна евентуална менопауза? И как се понася?

Има много жени с ранна менопауза!
По-показателни за навлизане в менопауза, доколкото аз знам, са нивата на хормоните LH и FSH и по-конкретно FSH, а ти пишеш, че всичко е наред, освен прогестернона.
Какво има предвид лекаря ти "нищо не може да се направи, ако естрогенът си е отишъл"?
Разпитай жените в рода ти как са облекчавали симптомите в крайна сметка, ако маистина е менопауза. И спокойно ...

# 467
  • София-Младост
Здравейте и от мен.
Още нямам 40, а от 2 години вече съм с проблеми в цикъла - 2 пъти в месеца, закъснения, а напоследък и прескачания. Правиха ми традиционните изследвания - ендокринолог, хормони. Всичко е наред, с изключение на прогестерона.
Скрит текст:
Вече няколко пъти ми предизвикват цикъл с оргаметрил, после нещата се нормализират и после пак проблеми. За съжаление, според моята гинеколожка нещата отиват бавно и славно към менопауза  Cry, а още нямам дори 40! Освен това, тя твърди, че нищо не може да се направи, ако естрогенът си е отишъл. Днес ми пуснаха нови хормони и сега си чакам "присъдата". Толкова ми е гадно, че по-гадно не ми е било. Постоянно съм нервна, често ме боли глава, аз самата не мога да се понасям, да не говорим за околните. Имам лоша наследственост по отношение на менопаузата - майка, баба всичките на около 40, максимум 42 в менопаузата. Просто не мога да повярвам, че нищо не може да се направи. Въпросът ми е има ли сред вас дами с толкова ранна евентуална менопауза? И как се понася?
Смени гинеколожката. Аз съм точно така с нисък прогестерон. Започна като при теб, първо закъснение, след това прескочи цял месец. Изписаха ми примолут нор за предизвикване...а в последствие го пия и всеки месец за 7 дни, от 19-тия ден. Два дни след това ми идва цикъл.
Според моя гинеколог ми е рано за менопауза, на 42 съм. При теб има някаква наследственост, но според мен е добре да се консултираш и с друг лекар.

# 468
  • тук и там
Моят АГ ми каза ,че хормоните не били показател за менопауза-не ми и пусна .Сега изчаквам,да видя и следващия ми цикъл кога ще е ,и ще отида на лекар пак-но друг и в друга държава.Лятото сме във БГ и тукашния лекар ми каза това,предположи и че предишното кървене  било по време на овулация.Да,ама ако е овулация,значи последният ми цикъл е бил през 35 дни,ако пък си е било цикъл-значи първият път е бил на две седмици,сега след 21 дни пак..При всички положения нещо не е наред-нито съм имала някога цикъл на 35 дни,нито пък съм имала някога на  15 или 20дни.Надявам се поне там да случа на лекар-то така,без никакви изследвания само си гадаем кога съм във цикъл,кога във овулация,това перименопауза ли,друго ли е... newsm78

# 469
  • оттам, откъдето започва България
И аз имама зацапване след цикъла на 14-15 ден, но въобще не мога да го мисля. Приемам, че това е като в пубертета /хормоните играят/ и карам напред.

# 470
Здравейте!

Да се включа и аз в темата тъй като промените предстоят и са неизбежни.

На 45 години съм и имам вътрематочна спирала и ходя редовно на гинеколог. Цикълът ми е/беше редовен и идваше средно на 27 дни. През последната година е средно на 25, като напоследък идва на все по-малки интервали - 22, 24, 25, 20 дни.

Не знам защо си представях, че с наближаването на менопаузата ще се разрежда. Не знам какво да мисля. Моля, споделете информация и личен опит по въпроса. Предварително благодаря!

# 471
Казват първо се скъсявал, после се разреждал......Това са приказки от типа "Една жена каза", не знам дали е съвсем така, но го чувам от доста жени.

# 472
Благодаря, Bastet!

# 473
Явно при всяка жена е индивидуално. Ето, аз си махнах спиралата след 12 години ползване през 2014 г. и едва тази година - 2016 през април месец пропуснах месечния си цикъл. При мен също идваше на 25 дни, после станаха 30, после изчезна за малко, после пак се появи. Абе, негова си работа.

# 474
http://problem.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1 … %D0%B7%D0%B0.html

След като писах, намерих тази статия. Там пише, че докато не мине година без цикъл има реална опасност от забременяване. Единият гинеколог, при когото ходих, беше против спирала на тази възраст, заради евентуалните кръвоизливи, а другата каза, че докато има вероятност от забременяване, може да се носи спирала - докъм 49-50 годишна възраст.

# 475
 newsm78 Май наистина няма за кога да си слагам друга.. А вероятността от забременяване си е голяма, случаи много.

# 476
  • тук и там
Една дама имаше проблем със дефекацията.Аз от няколко дни,сутрин смесвам 1 лъжица ленено брашно със кисело мляко и действа безотказно.Аз започнах да го вземам за прочистване уж и заради другите полезни свойства,които му преписват-но забелязах и този"страничен ефект".Между другото и чията и кивито имат този ефект,но при мен лененото брашно си действа най-добре.Микса от чия и ленено брашно също би помогнал -а и лененото брашно казват че повишава естрогена. Peace

# 477
Една дама имаше проблем със дефекацията.Аз от няколко дни,сутрин смесвам 1 лъжица ленено брашно със кисело мляко и действа безотказно.Аз започнах да го вземам за прочистване уж и заради другите полезни свойства,които му преписват-но забелязах и този"страничен ефект".Между другото и чията и кивито имат този ефект,но при мен лененото брашно си действа най-добре.Микса от чия и ленено брашно също би помогнал -а и лененото брашно казват че повишава естрогена. Peace

Още имам проблем  ooooh!
Не ми действа лененото семе, пробвала съм. Преди време когато нямах проблеми действаше, сега не.

Купих Колон С, вече 4-ти ден го пия, но засега нямам ефект, даже сякаш съм още по-затегната. Bastet, при теб кога настъпи ефекта?

# 478
А Хуск пробвала ли си? Имам спомен, че ми действаше.

# 479
В Колон С има точно хуск.

Общи условия

Активация на акаунт