Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Колкото повече фасове, толкова по-силна става настойката. То няма бройка определена. Аз пускам, пускам...Водата става кафява. Но това шише не го пълни догоре с вода, до половината сипи. И, да кажем, пусни 10-15 фаса. Чесън пак по твоя преценка. А като прецениш, допълни с вода преди употреба, да се поразреди. И сложи малко веро,то ще спомогне течността да залепне по листата.
Благодаря  bouquet

# 211
  • на острова на мечтите
Привет,уважаеми🤗 Исках да споделя някоя снимка на моите цветя,за да не нахлуя ей така,ама нещо не успях Thinking
Попрочетох малко и си записах рецепти рротив въшки, които не мога да унищожа вече месеци. Цветето е една коледна звезда като дръвче и листата и са много нежни и лесно горят. За малко да я унищожа с химични продукти Sick  Има гадинки ив почвата ooooh! Въшките са по листата, а освен тях има и бяла пеперудка, коятосеразмножана в почвата #Cussing out Питах един цветар и той ми каза, че са афиди  . Сега пробвам с оцет и сапун. Някой има ли опит в подобна борба?

# 212
  • Варна
Здравейте,
Подариха ми гардения, но съм объркана по въпроса със слънцето - момчето, което ми я достави от цветарския магазин, каза че трябва да е на сенчесто място, а в нета намирам информация, че трябва да е на слънце. Можете ли да ми дадете съвети за гледането й? Подарена ми е от много скъп човек, казаха ми че не е лесна за гледане, и не искам да я уморя  Rolling Eyes
Благодаря Ви много!

# 213
  • на острова на мечтите
Здравейте,
Подариха ми гардения, но съм объркана по въпроса със слънцето - момчето, което ми я достави от цветарския магазин, каза че трябва да е на сенчесто място, а в нета намирам информация, че трябва да е на слънце. Можете ли да ми дадете съвети за гледането й? Подарена ми е от много скъп човек, казаха ми че не е лесна за гледане, и не искам да я уморя  Rolling Eyes
Благодаря Ви много!
Наистина е много трудно да я опазиш  WhistlingИска непряка слънчева светлина. Обича да е на открито. Да се полива с преварена вода, почвата да е винаги влажна и почвата да е смесена с пясък и дървени въглища. Аз спрях да я купувам, че не успявам да я опазя Crossing Arms
Не съм започнала все още да пръскам с оцет и сапун въшките на коледната звезда. Замислих се,че именно оцетът привлича разни мушички newsm78 Дали да пробвам с фасове Thinking

# 214
Преди време ви споделих,че чакам бугенвилията да цъфне. Е дочаках!  Heart Eyes Flutter
http://prikachi.com/images.php?images/514/8851514x.jpg
Скрит текст:
И смокинката,която си я гледам по-скоро като красиво храстче,а не толкова като плодно дръвче,пък тя роди доста плод.  Blush
http://prikachi.com/images.php?images/516/8851516F.jpg

# 215
Дайте съвет как да засиля шефлерата? Стигнала е тавана, но се е поразредила Сменихме пръстта, защото години наред не беше сменявана, подхранваме от време на време. Дали ще се подсгъсти сама или трябва други мерки?

режеш и тя се разклонява. отрязаното се вкоренява  Peace

Аз и режа върха, като стигне до тавана. Ама имам предвид сгъстяване на клончетата. Преди имаха повече листенца, сега малко оредя по стъблото.

# 216
T o X i C, в кой край на страната /ако си в Бг/ отглеждаш смокинята? В северна мисля, че няма да ми се получи, а така да си мечтая.

Скоро исках съвет за една кампанула, в крайна сметка я изкарах в двора, не е на слънце, добре се развива, цъфти, спасих я. Сега пак за съвет съм дошла. Купих си миналия петък каменно цвете. В магазина ме предупредиха, че е полято. Прибрах се у дома, сложих си го на цветарника и .... забравих за него. Днес, съвсем случайно го видях, увиснало, ужас. Веднага реших, че е изсъхнало, и го полях, като имаше изсъхнали цветове, но един се държеше, листата зелени, но клюмнали. Полях и зарязах, защото реших, че няма как да се сафиряса на мига. Сега вечерта отидох да го видя, свежият цвят и той клюмнал, листата си стоят и те така. Видях, че има вода в чинийката, излях я. И сега се чудя какво мога да направя за него. Май нищо? Confused

# 217
  • оттам, откъдето започва България
Според мен цветята, когато са вкъщи, не трябва да се преполиват. Нас ни нямаше 5 дни и цветята ми са добре, макар някои от тях да преживяваха на източна затворена тераса, а другите вътре.  Peace

# 218
  • Варна
Наистина е много трудно да я опазиш  WhistlingИска непряка слънчева светлина. Обича да е на открито. Да се полива с преварена вода, почвата да е винаги влажна и почвата да е смесена с пясък и дървени въглища. Аз спрях да я купувам, че не успявам да я опазя Crossing Arms
Не съм започнала все още да пръскам с оцет и сапун въшките на коледната звезда. Замислих се,че именно оцетът привлича разни мушички newsm78 Дали да пробвам с фасове Thinking
Благодаря ти много! Чудя се сега, като е повече от 30 градуса навън, дали да я държа в стая, нямаме климатик. Но пък да я местя вътре-вън, също не е удачно...

# 219
polin_a, в БГ съм,Софийска област. Мислех,че е измръзнала,защото нямаше признаци за живот, зимувала е така,без нищо,но оживя. По принцип четох,че до -15-20 няма проблем, но трябва да е завита.   Hug

# 220
polin_a, в БГ съм,Софийска област. Мислех,че е измръзнала,защото нямаше признаци за живот, зимувала е така,без нищо,но оживя. По принцип четох,че до -15-20 няма проблем, но трябва да е завита.   Hug

Подсети ме, как на времето у баба ми съм виждала завита смокиня. Значи може и да виреят. Доколкото съм виждала, те са ниски храстовидни дръвчета, няма да е толкова сложно завиването зимно време. Дано си я отглеждаш успешно! Hug

Според мен цветята, когато са вкъщи, не трябва да се преполиват. Нас ни нямаше 5 дни и цветята ми са добре, макар някои от тях да преживяваха на източна затворена тераса, а другите вътре.  Peace

Така си е. Но пак зависи от цветето. Имам едни, които бързо изсъхват, не им знам името, едното едва го спасих след засушаване. Това каменното пък било като теменужките, така четох. Нямам успех с тях, и си знаех, че и това не е за мен. То спи, вади се грудката, малко ми е мисия невъзможна. Предпочитам по-лесни за отглеждане китки. Но се поблазних като го видях в магазина. И все не вярвах, че толкова бързо ще го уморя. Чудя се ако го сложа на салфетка да попие излишната вода, дали има шанс. Така направих с двете ми орхидеи като се върнах от почивка, защото ми ги бяха преполели. Сменях няколко пъти доста напоени салфетки, но са добре сега.

# 221
  • София
Аз си изкорених флокса.  Бяхме 10 дни на море и той изсъхна. Сега моля за идея ккво да засядя в две сандъчета, така че да ми и цъфне скоро  Mr. Green

polin_a, каменно цвете се полива в чинийката, то си дърпа, колкото му трябва.

# 222
Аз си изкорених флокса.  Бяхме 10 дни на море и той изсъхна. Сега моля за идея ккво да засядя в две сандъчета, така че да ми и цъфне скоро  Mr. Green

polin_a, каменно цвете се полива в чинийката, то си дърпа, колкото му трябва.

Направо някакви цъфнали в момента?

Аз да питам - банан в саксия в каква почва е добре да се пресади пак в саксия? Тази, в която е купен трябва ли да се остави? Hug

# 223
  • на острова на мечтите
Преди време ви споделих,че чакам бугенвилията да цъфне. Е дочаках!  Heart Eyes Flutter
http://prikachi.com/images.php?images/514/8851514x.jpg
Скрит текст:
И смокинката,която си я гледам по-скоро като красиво храстче,а не толкова като плодно дръвче,пък тя роди доста плод.  Blush
http://prikachi.com/images.php?images/516/8851516F.jpg
Peace При нас цъфти на двора точно сега. Имам бяла,оранжева, червена и виолетова . Липсва ми розова. Но не успях да я захвана Crossing Arms
Наистина е много трудно да я опазиш  WhistlingИска непряка слънчева светлина. Обича да е на открито. Да се полива с преварена вода, почвата да е винаги влажна и почвата да е смесена с пясък и дървени въглища. Аз спрях да я купувам, че не успявам да я опазя Crossing Arms
Благодаря ти много! Чудя се сега, като е повече от 30 градуса навън, дали да я държа в стая, нямаме климатик. Но пък да я местя вътре-вън, също не е удачно...
не я мести. Не й харесва да бъде разнасяна насам натам. bouquet
Преди малко четох за афиди - разтвор от сапун; разтвор от чесън и много влага. Не им харесва и вятър,ама мисля, че и на моята коледна звезда няма да повлияе добре,така че засега ще пробвам домашен сапун и чесън.

# 224
Каменното ми цвете продължава агонията си. Изнесох го навън тая вечер, мисля да го засуша. Ако разровя и извадя луковичката дали би имало шанс според вас?

Geraldine, в чинийката го полях като го видях клюмнало. После излях излишното. Може поразията да е станала още след като го купих или в магазина. Наистина го бях забравила до вчера. 5 дни. Взех го добре полято, но не знам кога е клюмнало и дали от преполиване, или засушаване. По-скоро първото. В магазина още.

Общи условия

Активация на акаунт