Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 699
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Честит празник на всички!Богородица
да закриля вас и семействата ви приятели!

Честит празник и от мен!!!
Нека всички сме живи и здрави!

# 256
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте дами!
Вижте какво още купих на Любимия образ за именния ден. До като го погледне и вече бях го платил

Стррахотно е налии

# 257
Страхотно е! Как се казва? Simple Smile

# 258
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ехмея Simple Smile цветът задържал 6 месеца  Peace

късметлийка е булката ти, Мите  Hug все така да се гледате  Hug

# 259
Много екзотично име, благодаря  bouquet
И да, аз също си помислих - какъв романтик Simple Smile

# 260
  • SHOOT ME 10 $
А бе  и аз това и казвам Joy
Благодаря! Hug

# 261
  • Euskal Herria
Имам нужда от съвет. Поразгледах подфорума, но не можах да открия съответна тема, затова питам тук. Имам проблем с нашия цикас и търся съвети.
Ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне. А ако въпросът ми не е за тук, да ме насочите къде да попитам.

# 262
  • Карлово
|И проблемът е?

# 263
  • Euskal Herria
След като се прибрахме от ваканция, видяхме, че растението е жълто, в основата листата са побелели. Изрязах двете най-долни листа, които бяха и изсъхнали. Същевременно има покарали три нови. Сега се двоумя - от преполиване ли е пожълтял така цикасът, или е нападнат от вредители? Оказа се, че зет ми почти всяка вечер го е поливал, сети се да ни пита как трябва едва два дни преди да се приберем. Саксията не е на открито, но е на достатъчно слънчево място.
Грешката е моя, че не го предупредих за поливането точно на това цвете.

# 264
След като се прибрахме от ваканция, видяхме, че растението е жълто, в основата листата са побелели. Изрязах двете най-долни листа, които бяха и изсъхнали. Същевременно има покарали три нови. Сега се двоумя - от преполиване ли е пожълтял така цикасът, или е нападнат от вредители? Оказа се, че зет ми почти всяка вечер го е поливал, сети се да ни пита как трябва едва два дни преди да се приберем. Саксията не е на открито, но е на достатъчно слънчево място.
Грешката е моя, че не го предупредих за поливането точно на това цвете.

знам, че обича много слънце - значи мястото е добро, водата се е изпарявала от слънцето и вятъра и може човека да не е направил гаф, след като изкарва нови листа Peace

постепенно ли го "привиквахте" към слънцето или го сменихте мястото точно преди да излезете в отпуск?

една снимчица много би помогнала  Blush

# 265
  • Euskal Herria
Не, саксията откакто е вкъщи, не е местена изобщо. Няма къде да го изнеса - нямаме тераси. Затова подбрахме мястото, знам, че са капризни цветя. Цяла година изкара без и връхче да пожълтее. Затова се надявам да е само преполято. В момента съм го оставила да се засуши. Вода - по малко, когато почвата е изсъхнала. За всеки случай напръсках с препарат, ама да видим. По-късно ще снимам и ще покажа.

# 266
  • В един копнеж!
 Днес си взех от офиса листенца от два вида африканска теменужка. Четох, че за около месец се потапят във вода, така че да не се докосват и се чака да пуснат коренчетата. Притеснението ми е прозрачна чашка или може и тъмна? Да не загние единия край на листенцата и да си остана само с приготвените саксии?

# 267
слагай смело, няма значение каква е чашката.
а това дали ще изгният или ще пуснат корени е божа работа  Peace

някои ги засаждат веднага и пак им се получава.  Blush не съм от тях.

# 268
  • В един копнеж!
слагай смело, няма значение каква е чашката.
а това дали ще изгният или ще пуснат корени е божа работа  Peace

някои ги засаждат веднага и пак им се получава.  Blush не съм от тях.
newsm74  Благодаря ти.

# 269
за нищо  Hug
не съм голям специалист по теменужките.  Blush всъщност имам повече уморени, отколкото прихванати, но не се отказвам  Blush
а тук в темата си имаме теменужен гуру, не знам защо не пише, може би е в отпуск  Peace

Общи условия

Активация на акаунт