Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 724
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
# 316
  • в огледалото на живота
Прекрасни са Дани  Heart Eyes
Вторият е много специфичен  Crazy

# 317
  • Euskal Herria
Много са красиви. Поради липса на място при нас, съм се ограничила само със сандъчета по прозорците. Обаче пък климатът е идеален, та не спират да цъфтят цветята. Тази година заложих на мушката. А една циклама вече трета година се инати и не спира да цъфти и пуска нови издънки, напук на моите усилия.

# 318
Като втория и аз не съм виждала. Прекрасен!

# 319
Присадихме вкъщи голяма шефлера (до тавана) , понеже от години не беше сменявана пръстта и ми се струваше, че оредява. Та решихме, че така ще се позасили. Но нещата станаха по-зле - сега взе да вехне, листенцата и са клюмнали надолу (особено по-към върха). Дали е заради адаптирането към новата пръст и ще си се оправи сама или трябва да предприемаме някакви спасителни мерки?
Изцяло ли сменихте пръстта? Аз никога не правя така, вадя и местя в по-голяма саксия, без да разбутвам корените. Ако сте махали старата пръст и в комбинация с горещото и неподходящо за пресаждане време... Затова страда. Дано се оправи, по принцип не са капризни, аз съм засаждала и невкоренен резник, но в хладно време.

Да, изцяло. Но и на други цветя така сме правили, без да има проблем. С корените внимавахме много.. бе всичко изглеждаше нормално и с цел да се позасили, но стана обратното. Всички клонки и листенца клюмнаха. Вчера я подрязахме малко, да се пооблекчи. Дано се съвземе.

# 320
  • Euskal Herria
Не е съвсем по темата,  показвам едно цветно куче. Снимката съм я пускала и друг път - в други теми:

# 321
  • Русе
Растението на втората снимка не е кактус, а сукулент и се казва стапелия.
Това е моята

# 322
  • в огледалото на живота
Растението на втората снимка не е кактус, а сукулент и се казва стапелия.
Това е моята

Све,твоят също е прекрасен  Heart Eyes
Те сукулентните нали пак са 'братя'с кактусите ако не греша  Blush

# 323
  • оттам, откъдето започва България
Малеее, какви красоти сте показали. А едното цвете на danilu е т. нар. восъчно цвете. Но, кактусите са чудесни, не съм виждала такива цветове. Тези стапелии също са много интересни.  newsm78

# 324
И аз съм имала стапелия - обичат много светлината, имай го предвид.

# 325
  • на острова на мечтите
Аз ги държа непрекъснато навън. Имам и тази стапелия,  но тази година не цъфна  Confused

# 326
За първи път виждам спателия. Много е интересно и красиво!

# 327
  • Пловдив
Цветовете на стапелията са уникални, но миришат  Sick...

# 328
  • оттам, откъдето започва България
На какво?  Shocked

# 329
  • на североизток от Рая
Неприятно миришат цветовете, на развалено месо.

Общи условия

Активация на акаунт