Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 229
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • оттам, откъдето започва България
Ха, дано, че откога го чакам това циганско лято. Засега само циганите са тук, лятото го няма все още.  Cry

# 586
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро мили дами!
 st. Dobri
Цитат
миДко, на образа рогца ли са му поникнали? Mr. Green
С тези два гладиола, наистина такава асоциация може да си направи човек
Скрит текст:
Скрит текст:
А ти защо точно това си помисли...и точно за мен...? Ако е това ,което и аз си мисля...дай Боже ама..знае ли се ..лисица си тиии Mr. Green

Незнам ама май ще ги прибирам цветята вече .Днес беше 2.5 градуса. Детелината ми - попарена...

# 587
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
помниш ли казармата?

Скрит текст:
какво би ти казал ротния?
Скрит текст:
остави! имаш желание!
Whistling

лисицата само на цвят на косата съм я докарала, Мите Hug

# 588
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро мили дами! bouquet
 st. Dobri
Цитат
лисицата само на цвят на косата съм я докарала, Мите
Умрем за...червена коса! (както казват братята сърби с друга дума,но...)
Моите "не отровни"ягодки в цъфтеж ...

# 589
Мидко, ягодката ти е Duchesnea indica, не е отровна, но не е ароматна и вкусна както класическата.
А ти прибираш ли я зимата вътре? Защото я дават топлолюбива, но съм я виждала в съседи не я вадят.

# 590
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в Резервата съм виждала и не я прибират зиме, а Бургас е даже по-топло  Blush

# 591
  • SHOOT ME 10 $
За пръв път я имам , не знам. Ако оцелее - добре. Това си е нейна работа... Joy
Казваше някой,че постепенно плъзвала навсякъде .Красива е въобще...дано не е отровна. Пък знам че всичко красиво след време трови... Mr. Green

# 592
midkoo, май нямаш достатъчно опит с красивите неща или си избирал все неподходящи ягоди ...

аз прибрах всички китки, само здравеца оставих  на балкона
голяма част от нежните уморих - май аз съм убиец на красота, останаха ми само проклетите и жилави растения - кактуси, индийски мечове и т. н.

# 593
  • SHOOT ME 10 $
 bubanka

Цитат
май аз съм убиец на красота,
Стряскащо...ноо ,непроверено
Цитат
midkoo, май нямаш достатъчно опит с красивите неща или си избирал все неподходящи ягоди ...
Всички рано или късно стигат до този извод . На те бе не ти е дошло още времето сигурно...дано да е по-късно bouquet
И да не е спам...едно естествено букече

Харесвам жълти рози,дявол да го вземее, неотразим аромат...

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 20:03 от midkoo

# 594
Здравейте,
Тези дни си купих луковички на различни цветя, но не намерих в интернет кога се засаждат.
Ако някой има представа кога им е времето за засаждане, моля да сподели мнението си.
Цветята са:
-Ирис
-Портокалов жасмин
-Ружа
Благодаря Smile

# 595
Ириса ако е луковица ще цъфти пролетта. Много са красиви, ама цвета трае един ден.
Ако е брадат ирис(с корен) е късно за садене, но нямаш друг вариант, дано се прихване преди студовете.

Другите две не мисля, че са луковични. Ако са купени луковици би трябвало да имат и етикети с латински имена.
Портокалов жасмин би трябвало да е коренище.
Ружата със сигурност не е луковица.

# 596
Аз имам такава НЕ отровна, но не вкусна декоративна ягода. Държа я в сандъче на терасата, нищо й няма. (Живеем в почти планината). Миналата зима там си стоя, защото така и не намерих къде да я прибера. ИЗмръзнаха й дългите ластуни (ние така им викаме), но на пролет пак си избиха Simple Smile
Дано да побърза това циганско лято, че хризантемите ми сега нацъфтяха и ми се иска да им се порадвам по дълго време Simple Smile

# 597
офф: ягодата на Мидко е НЕотровна, защото се шегува /или пък заяжда/ с мен по повод нещо, което написах за едно отровно растение, което ми подариха преди време  Peace

# 598
офф: ягодата на Мидко е НЕотровна, защото се шегува /или пък заяжда/ с мен по повод нещо, което написах за едно отровно растение, което ми подариха преди време  Peace
Извинявам се, че не на място се намесих  bouquet

# 599
няма проблем, беше доста страници назад  Hug

Общи условия

Активация на акаунт