Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 597
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Moля за съвет - имам един мини антуриум и съм на път да го изгубя. Листата стоят като с бели пръски, а отдолу имат малка паяжина. Знам, че е някаква гад, но как да я преборя?

може би е памукова въшка/памуклийка
Скрит текст:

може да се бори с препарати за инсекти, например този. по указания на специалист се пръска поне три пъти през три дена  Peace като се пръскат и пръстта, саксията и около нея. преместете на друго място останалите растения за да не се заразят Peace

Скрит текст:

# 121
А може и да са акари, тогава ще и трябва акарицид.
Най-добре с листо в агроаптеката.

# 122
  • Варна
Мда, ако има паяжина почти сигурно са акари...
И аз имам проблеми с тях, както всяка година. Обаче не знам с какво да пръскам. Много съм доволна от Ектокил, избива всичко, но на част от цветята ми буквално им попари листата... Много странно. И се чудя дали да рискувам втори път. Каланхоето и кандилката пострадаха много, листата станаха на кафяви изсъхнали петна. Роза, китайка и хризантеми не получиха увреждания. А сега де? Искам да пръскам профилактично и клематиса, но ме е страх. От други готови препарати не съм доволна изобщо, пръскам, а все едно ги черпя проклетите листни въшки и акари. Само с ектокила изчезнаха от раз, а хризантемите ми бяха страшно нападнати от листни въшки, бяха почернели клонките от напасти ooooh!

# 123
  • SHOOT ME 10 $
Започнаха да ми цъфтят лилиумите

# 124
Митко, надявам се, че няма да се засегнеш, ако напиша, че лилиумите ти са прекрасни  Wink

имам нужда от помощ - подариха ми няколко саксии /цветята не са ми хоби, но не обичам да убивам разни неща/, в две от тях успях да установя какво живее, но с тези двете определено се затруднявам
ако знам как се казват, ще знам горе-долу как да ги гледам
изнесох ги на балкона, защото вътре е тъмно /плътни завеси/ и май-май умират  Crazy
това с мъничките сини цветчета буквално за една нощ увехна, а другото също не се радва на слънцето
вариант ми е да ги изнеса на стълбището, но няма да ги виждам и ще ми ги откраднат до няколко дни  Twisted Evil

Скрит текст:

# 125
  • Варна
Второто ми прилича на платикодон:
https://www.google.bg/search?q=platikodon&ie=utf-8&oe=ut … D0%B4%D0%BE%D0%BD
Имам лилав. Не е за стълбище, това е градинско цвете, не стайно. На шарена сянка предполагам ще се чувства най-добре.

# 126
  • на североизток от Рая
 Бубанка, надявам се, че няма да се засегнеш, ако ти кажа още един вариант за спасяването им - пращаш ми ги, за да оцелеят.  Grinning

# 127
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Митко, надявам се, че няма да се засегнеш, ако напиша, че лилиумите ти са прекрасни  Wink

имам нужда от помощ - подариха ми няколко саксии /цветята не са ми хоби, но не обичам да убивам разни неща/, в две от тях успях да установя какво живее, но с тези двете определено се затруднявам
изнесох ги на балкона, защото вътре е тъмно /плътни завеси/ и май-май умират  Crazy
това с мъничките сини цветчета буквално за една нощ увехна, а другото също не се радва на слънцето
вариант ми е да ги изнеса на стълбището, но няма да ги виждам и ще ми ги откраднат до няколко дни  Twisted Evil

Скрит текст:

първото е лобелия  Peace

моите са на слънце, поливам ги редовно, не съм подхранвала, основно от мързел  Blush
в две сандъчета са. някои туфички цъфтят като за световно, една туфичка умира. не е от различно гледане, явно така и идва отвътре  Peace

# 128
Месечинке, много ти благодаря!  bouquet
наистина е това, което си показала
преди няколко дни, когато ми го подариха, цветовете бяха ярко розови, сега са избелели
за съжаление няма как му предложа шарена сянка, имам изцяло южен и много напечен балкон - дори кактусът ми се мъчи
ще се опирам да му измисля някакво място така, че поне да не го пече цял ден и ще чета как да го гледам

Бубанка, надявам се, че няма да се засегнеш, ако ти кажа още един вариант за спасяването им - пращаш ми ги, за да оцелеят.  Grinning

жива да си, Нел, как ще се засегна  Joy - веднагически ти ги пращам /и още няколко  Laughing/, ако знам как без да ги убие някой куриер вместо мен  Joy

Добри, мерси и на теб!  bouquet

отивам да сдъвча цялата информация барем гадинките оцелеят  Mr. Green

# 129
  • на североизток от Рая
 Буб,  Hug! От заплес забравих да ти кажа как се казва първото цвете, но Доби се е включила. И двете цветенца са нежни и цъфтят красиво. Но са си капризнички за гледане. Искат си мястото, по-чести поливки, иначе все ще са спаружени такива. Не се предавай, трябва да оцелеят. Видиш ли зор - бърЖе към Шумен ги засилвай.   Laughing

# 130
ще ги снимам другата седмица пак, да кажете има ли напредък  bowuu Joy Hug
мисля и да ги пресадя /особено синичкото/

# 131
  • SHOOT ME 10 $
bubanka
Цитат
Благодаря! Hug И мъжете се радват на комплименти... Embarassed

# 132
  • Пловдив
st.Dobri, 7/8...Happily Ever After, Месечинка виторога, благодаря Ви че се включихте  bouquet. Гадинката не е памуклийка, а по скоро някакъв акар. Сега виждам, че и едната палма има такива паяжинки по листата  ooooh!

# 133
Скрит текст:

Скрит текст:

Тези цветенца обичат навън на въздух, но да не ги пече слънце, защото тогава избледняват и листенцата прегарят. Дори и да не са на балкон, нека са в хола, близо до прозореца, за да е светло и проветриво. Но да не ги пече слънцето директно. Можеш и с пулверизатор вечер да им пръскаш листенцата, да им е свежо.

# 134
  • SHOOT ME 10 $
Единствената ми оцеляла петунка

най-красивата и ароматна розичка и закумът в бяло...

Имам и бананова палма newsm44

какъв цвят,а?

напънаха се лилавите ми камбанки,5см. от земята и цъфнаха Dizzy Face

и едно пламенно цигане

друг път -по-вече 55

Общи условия

Активация на акаунт