Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 647
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 hahaha за кактуса даде инфо, а за гаджето?

вторият кактус е супер, само една запалка му липсва  Peace

# 181
  • на североизток от Рая
Буб, скоро не бях чела по-интересна история.  Grinning А този младеж, ееех, ако знае, че този кактус е все още под грижите ти.  Heart Eyes

Аз днес получих пратка от 6 саксийки - сукуленти, които ще са засадени уж в алпинеум. Едното е дръвче, но  и то ще намери място в градинката. Снимки - на друго място, тук не мога.  Embarassed

# 182
Буб, скоро не бях чела по-интересна история.  Grinning А този младеж, ееех, ако знае, че този кактус е все още под грижите ти.  Heart Eyes

Аз днес получих пратка от 6 саксийки - сукуленти, които ще са засадени уж в алпинеум. Едното е дръвче, но  и то ще намери място в градинката. Снимки - на друго място, тук не мога.  Embarassed

защо не можеш? искаш любопитството да ме убие ли?  Blush

кати ги тук http://ru.i-fotki.info/ и после копирай целия трети линк  Peace и нищо повече  Peace

# 183
  • на североизток от Рая
 Не мога да ги кача, Доби. На телефона са, а после лесно показвам във фейса. Ти не искаш ли да ме намериш там и да задоволиш любопитството си, не само към китките?!  Mr. Green

# 184
hahaha за кактуса даде инфо, а за гаджето?

любопитна жена  Whistling Mr. Green

запалка - не  Naughty

Нел, пусни тук снимки от фейсбук  Wink

# 185
От фейса избираш десен бутон на снимката, и копираш адреса на изображението.

За плесента по глоксинията-може с топсин да опръскаш и леко да полееш, ако го смесиш и с Проплант-още по-добре.

# 186
Bubanka, аз преди няколко седмици пръсках против въшки със следната смес - в 2-литрово шише с вода сложих 7-8 фаса и 4-5 скилидки чесън. Изчаках ден-два да се накисне сместта, после добавих малко веро за прилепител и напръсках поразените растения. След няколко дни повторих. Към днешна дата не виждам въшки по растенията. Третото цвете и според мен е циклама.

# 187
Ан, благодаря ти за рецептата!  bouquet
забърках гнусотията и ми се струва, че паразитчетата вече ги няма
толкова е неприятна тази течност, че и аз да бях въшка, и аз щях да умра скоропостижно  hahaha

# 188
Ан, благодаря ти за рецептата!  bouquet
забърках гнусотията и ми се струва, че паразитчетата вече ги няма
толкова е неприятна тази течност, че и аз да бях въшка, и аз щях да умра скоропостижно  hahaha
Това искрено ме разсмя! Joy Joy
Гладиолите, които засадих много по късно и за които питах тук, цъфнаха!
Благодаря, че ме окуражихте да ги засадя иначе щяха да отидат в контейнера.

# 189
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро.
Солетките ми пак цъфнаха ,след като ги разсадих,бяха много се сгъстили.

и едно различно калдъръмче

Много сладък бледо розов цвят.То се вижда и на първата снимка

# 190
пепиното има някакви петънца :Sad най-близо до него е амарилисът, той има червеникави точици по долната страна на листата Sad

чета из нета и не мога да определя врага. може би ръжда. ще направя адската смеска на Бубанката, но да не изгоря нещо. някакви идеи?

# 191
Вася,  Hug

Обожавам калдъръмчета  Heart Eyes
но така и не успях да завъдя, няколко пъти садих и не поникнаха

Митко, каква точно е градината ти - балкон със саксии, двор?
тези 'солетки' ми приличат на ... минзухари  Thinking
но съм убедена, че не са  Grinning
много са красиви

моето каланхое има нови цветове - чувствам се като победител - най-накрая нещо, освен здравеца ми, което да се съгласи да цъфне под моите грижи  Mr. Green

четох първия пост - години наред съм гледала кактуса погрешно - всяка зима, вместо да го сложа на ниска температура, го държах върху парното, за да не му е студено, и после го гледах злобно, защото не ще да цъфти; как ще цъфти душичката след като е искал съвсем други условия? надявам се следващото лято и аз да се похваля с цъфнал сукулент /на предишните страници видях цъфналия на Митко, разкош!/

Добри, в адската смес сложих тютюна от една цигара и пепелта от много /'щото не разбрах какво точно трябваше  Blush/ + чесън и веро
цигарата - лесно, отмъкнах една от кутията на благоверния, но с фасовете работата се оказа по-тънка
казах му "и да ми пазиш фасовете", той ме погледна озадачено и рече "запали си една цигара щом ти се пуши, няма нужда да ползваш фасовете ми  Shocked "
в този момент от живота си съм непушач и го наритах за неподходящата проява на чувство за хумор  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 09:44 от bubanka

# 192
  • на североизток от Рая
 Добро утро! bouquet

Буб, така да ми действаш освежаващо с твоето чувство за хумор.  Joy Да взема да ти пращам фасове, ако кажеш.  Laughing Моят благоверен пуши и не му свидят, а пък да ме кара аз да пуша - дума да не става. Да ти кажа аз как правя адската смес.  Twisted Evil Вземам еда бутилка 1.5 л от мин. вода и я оставям до пепелника. Казала съм фасовете да ги пуска в нея. Но има вода сипана, не догоре, но до половината. И така, фас след фас, водата почернява. Отврат. Като искаш после сложи и чесън, и подправки, ако щеш и фиде. Преди да пръскам слагам малко веро, може и течен сапун. И ако видя, че водата е малко, доливам. С това трепя успешно всякакви асортименти гадове. Дори съм поливала саксийните цветя, за които имам някави опасения, че са нападнати. Понякога ил лепнат листата. Дълго обяснявах, пък то е съвсем просто изпълнение.

Доби, ти пепино ли си имаш?  Party Лесно ли се гледа? Амарилиса що не го зачистиш с памуче със спирт или някаква друга гадост.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 09:53 от Neli M*

# 193
Нел,  Hug

язък, че съм съсипала хубавата цигара - можех да я изпуша тайно от себе си  Blush Party

в крайна сметка пушенето не е чак толкова вредно - дори съм убедена, че два цигари на ден са по-полезни от половин час на прекрасния въздух на Орлов мост  Grinning

Скрит текст:
а пък едно от най-хубавите неща на света е с цигара и бира в ръка, в приятна компания, часове наред на езерото Ариана /намира се точно на Орлов мост/ - изключително полезно за душата  Mr. Green

за да не е само спам, пускам едно любимо цвете /ирис, перуника/
във входа имаме едно чиченце на около 60 г., което е направило чудесна градина - грижи се за нея и я полива всеки ден - аз я снимам от време на време  Flutter

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 09:46 от bubanka

# 194
нели, купих си пликче със семена на пепино пролетта. засях ги и се бях отказала от тях, но след около месец изникнаха всичките 6 семки  Crazy
пикирах ги, а после пушачът в къщата изпусна запалката върху едната саксийка и останаха 5 - сега ще си плати за щетата  Sunglasses с фасове  Peace
колебая се дали да пръскам пепиното, да не стане по-голяма беля.
ще го снимам или ще взема листо и ще ида до някоя агроаптека, защото не съм сигурна от какво се е разболяло. амарилисът е точно до него и имах съмнения, че са се заразили едно от друго, но на пепиното не виждам червени точици.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт