Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 720
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
О,st. Dobri, разкошна ти е китката Peace Наистина мен ми я подари една приятелка,но тя живее на морето и има поне три такива, но много по-големи о6т моята . Ние сме на малко по-хладно място и първата не се захвана. Тази обаче се задържа и става все по-хубава и голяма. Не ми е цъфтяла  все още newsm78  Thinking Сега ще тадникна в нета да видя дали е необходимо да достигне известна възраст, за да цъфне?
Аз живея в Сицилия. Тук има толкова невероятни цветя и толкова много разновидности,че едвам се въздържам да не купувам непрекъснато  Naughty
Сега се опитвам да захвана ето тази разновидност на Христовият венец.
    http://prikachi.com/images/482/8894482i.jpg

така си и помислих  Mr. Green че не е в България  Hug
така преди няколко години се хвърлих на едни орхидеи на пънче, лесно се гледали, цяла година на двора, не се поливат... а то - мацката живее в Коста Рика  Joy

аз така и не се справих с христовия венец  Blush  а бабите на село си го развъждат от чепка. метнат го в някоя саксия, забравят да го посадят, а той си расте, че и цъфти  Blush
 Blush има цветя, дето не ме искат.

# 346
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте дами!
Отдавна не съм се появявал,но при мен нищо ново. Вече някои цветенца започват да прецъфтяват . тая година ,да се оплача(без да съм инфантилен)хортензиите ми изобщо не цъфнаха. Само една от малките ми даде два - три ,но красиви цвята.
Показвам ви втората ми Бугенвилия - цъфнала

и това за вас

да е весел деня ви

# 347
  • оттам, откъдето започва България
Ееееееееееее, напълнихте ми душата с тези красоти. Аз обожавам Христовия /аз го знам Исусов/ венец. Имам само с червения цвят /малък още/ и днес съм поръчала да ми откраднат и от белия. Преди години беше станал невероятно голям /стария ми/, но покрай преместването в друг град го загубих. А бяха ми казали, че трудно се хваща. Оказа се, че по-лесно се хваща от домашен, отколкото от закупен от магазина. Не знам с какво ги поддържат, но като ми купи ММ някоя китка и много бързо я умарям.

# 348
Неприятно миришат цветовете, на развалено месо.

Тя да не е от тези хищните, дето ядат насекоми?

не ги ядат  Peace привличат ги за да ги опрашват  Peace

Е, ако наистина миришат така, сигурно някои си остава вътре завинаги?

# 349
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
смяташ, че миризмата на мърша идва от разлагащи се насекоми?

те си миришат и когато са прясно цъфнали и не се е хванала насекомо или не е имало време да се разложи  Blush

# 350
  • Варна
Никое не остава вътре, цветовете не се затварят и не ловят насекоми Simple Smile

# 351
  • на острова на мечтите
смяташ, че миризмата на мърша идва от разлагащи се насекоми?

те си миришат и когато са прясно цъфнали и не се е хванала насекомо или не е имало време да се разложи  Blush
нееее бе, не ядат никакви насекоми кактусчетата. Само дето им вонят цветовете:oops: миличките, ама са много красиви.
 Тия дни чакам с нетърпение да ми цъфне един от големите кактуси. Тази сутрин все още не се беше наранил.

# 352
  • оттам, откъдето започва България
Ще чакам да покажеш!

# 353
  • на острова на мечтите
О, да! Днес ги огледах внимателно, ама са мънички  пъпките.
Междувременно една нова палма
https://isaac.guidasicilia.it/foto/prodotti/B/prd_63405_1870_134 … 46327_B.JPG 
Бях се зарекла да не купувам повече растения,ама ..... Embarassed Щом се видя с малко пари и .... А и цветарят ми е на път, та ме провокира Mr. Green

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 17:01 от danilu

# 354
Здравейте, имам въпрос относно храст Златен дъжд- Лабурнум и се надявам някой да ми помогне с отговор.На пролет го купихме и засадихме в големите саксии, може би си имат по специално има след което като му дойде времето и цъфна с хубави цветове, после започнахме да се вглеждаме, че няма млади листенца а неговите до днес са като поизгоряли- тъмно кафяви, препърлени в  краищата листенца и има връхчета който не са се развили.Ако някой е запознат молим за съвет относно причина и следствие?! Simple SmileПредполагаме , че е спряло развитието и се чудим да го присадим ли, какво да направим?

# 355
  • Galaxy 13197853088
Здравейте,
Насадил съм бамбук , обаче краищата на листата
стават кафяви и изсъхват.Някой преборвал ли се
е с този проблем?

# 356
  • на острова на мечтите
Някой беше писал малко по-нагоре, че може да е от липса на влага във въздуха. И аз имам едно цвете,на което леко съхнат листата и овлажнявам въздуха наоколо, но е рано да кажа,дали има съществена промяна.

# 357
Здраейте!
Може ли малко помощ и съвет!След 6 дневно отсъствие,заварих едно от цветята си в това състояние

Това само за 6 дена,нямаше жълти листа изобщо като го оставих,също и краищата са повече покафенели отколкото бяха.Стаята беше затворена и със спуснати щори,т.е. без много светлина.Според мъжа ми е от липсата на светлина.
Преди да тръгнем полях добре.Според вас на какво се дължи и какво трябва да направя.

# 358
Някой беше писал малко по-нагоре, че може да е от липса на влага във въздуха. И аз имам едно цвете,на което леко съхнат листата и овлажнявам въздуха наоколо, но е рано да кажа,дали има съществена промяна.

Забърсвай листата с парцал от време на време. Понякога има тънък слой прах, дето им пречи да усвояват добре влажния въздух, дори и да пръскаш наоколо.

# 359
  • ГОре на черешата...
Активити, не е от липса на светлина, а от пресушаване. Но ще се оправи, марантите са корава гад и не мрат лесно Laughing. Поливай сега редовно и опръсквай цялото растение - те по принцип си обичат това. Аз направо ги къпя на чешмата. После изрежи тези листа да не загрозяват растението.
Същото важи и за бамбука, но според мен за самото растение е характерно това покафеняване и отмиране на долните листа.

Общи условия

Активация на акаунт