Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 717
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
 mari_eta,много много благодаря!  bouquetтака ще направя както ме съветваш Hug

# 361
Моята шефлера, за съжаление, не успя да се възстанови. Няколко пъти изрязваме изсъхналата част на стъблото, но вече е почти до долу и май и то ще изсъхне. Не знам какво стана от присаждането, но от раз повехна.

# 362
Има ли начин мушкато да презимува навън на открито засадено /не в саксия/? Ако го завия с найлон ще издържи ли зимата?

# 363
  • Варна
Не. Може да издържи краткотрайни спадания на температурата до минус 1 - минус 2 градуса.

# 364
Не. Може да издържи краткотрайни спадания на температурата до минус 1 - минус 2 градуса.
bouquet

# 365
  • на острова на мечтите
Moonika,  Hug Хвана ме в крачка,не съм забърсвала скоро листата  Embarassed Rolling Eyes
Де да можех да ти дам една от моите шефлери  bouquet Когато ми подариха първата ми казаха са разправям почвата, за са могат да дишат корените.
  http://prikachi.com/images/306/8909306m.jpg  Ето го моят цъфнал кактус. Имам го от 5 години,но чак сега цъфнасега.  За разлика от другите кактуси цъфтя почти седмица  Party

# 366
  • оттам, откъдето започва България
Еееееееееее, много красиво цъфтят кактусите. Разкошен ти е.   newsm10

# 367
Moonika,  Hug Хвана ме в крачка,не съм забърсвала скоро листата  Embarassed Rolling Eyes
Де да можех да ти дам една от моите шефлери  bouquet Когато ми подариха първата ми казаха са разправям почвата, за са могат да дишат корените.
  http://prikachi.com/images/306/8909306m.jpg  Ето го моят цъфнал кактус. Имам го от 5 години,но чак сега цъфнасега.  За разлика от другите кактуси цъфтя почти седмица  Party

Страхотен ти е кактуса Simple Smile
За шефлерката ми е мъчно, беше до тавана. Имам от нея чепка, когато рязахме върха, ама растат толкова бавно, че ще има години да чакаме да стане пак голяма. А беше много красива.

# 368
  • на острова на мечтите
Благодаря,наистина се оказа чудесен екземпляр.
Чак сега се замислих,че наистина шефлерата расте много бавно newsm78 Аз съм малко на принципа сади и не им трепери,та понякога откривам, че са пораснали без да се усетя Embarassed А и имам много цветя Flutter Повечето са постоянно навън,но тук температурите не падат под нулата,или много рядкот се случва. Изгорих една красота така,защото я прибавих в градината и времето ми погоди номер Crossing Arms

Ето част от джунглата  Simple Smile Нещо ми публикува целият албум,така че ще ги изтрия малко по-късно.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 09:33 от danilu

# 369
вчера ми подариха тази живинка
на въпроса как да я гледам, ми отговориха "ми сигурно трябва да я поливаш", което е малко недостатъчно
можете ли да ми кажете какво имам?

саксийката е мъничка, в най-широката й част диаметърът й е около 10 см.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 12:32 от bubanka

# 370
  • София
bubanka, това е Нертера. Знам, е  отровно растение. Известна е и като коралов мъх. Да не е на директно слънце, понася и полусянка, умерена влажност, полива се в подложката.

# 371
отровно, м? за отровичка като мен? как не се сетих!  Joy
ще си го обичам  Heart Eyes  Mr. Green

благодаря ти!  bouquet

Съвет на градинаря: Тези цветя са сравнително трудни за отглеждане, неподходящи за начинаещи цветари.

# 372
  • SHOOT ME 10 $
момент на откровение...похвално Mr. Green  

Вижте моите "фалшиви" ягодки -и аз не знам как се казват. Дано и те не са отровни.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 18:21 от midkoo

# 373
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  ако са тези, които си мисля Wink декоративни са
не знам да са отровни, но не стават за ядене. проверявали сме ги  Blush

# 374
http://gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=274
Не знам дали стават за ядене,опитвали сме ги  ,но как завладяват градината  не е истина -напаст голяма са.

Общи условия

Активация на акаунт