СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 218
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,мами! Някой знае ли как се получава по-ниска обща оценка спрямо оценката за първи модул? Според обявената наредба на МОН за НВО оценавяне имаме точки,които само могат да се увеличават или в най-лошия случай да останат същите, тогава би трябвало при преобразуването на точки в оценка общата оценка да е не по-малка от тази за първи модул.
2 въпрос: имат ли право децата да кандидатсват с оценка САМО от първи модул (да речем,че са работили по него само)? Въпросът е много важен,защото така всички,работеили и по двата модула и получили занижена обща оценка, се оказват в неравностойно положение спрямо работили само по 1ви.
Как точно се оказват в неравностойно положение? Ако някой е работил само по първи модул, дори да има 65 точки там, което е пълна шестица за НВО, оценката му за кандидатстване ще бъде 4, 75.
Оценките за НВО ( първи модул) се изчисляват на база максимален брой точки 65, а оценката за кандидатстване - на база 100. Оттам идват разликите.

# 91
  • Пловдив
gerry2905, явно не си разбрала добре принципа.
Дидева ти е обяснила добре.
Просто не са уточнили, че работата по втори модул би могла да доведе до по-висока оценка, но не спрямо оценката от първи модул, а спрямо оценката, която ще се получи на база точки от първи модул.
Аз не знам колко са случаите общата оценка за кандидатстване да е по-висока от тази за първи модул. Предполагам, че това е рядкост. Най-често срещаното е точно обратното. Общата оценка да е по-ниска от тази на първи модул. Съвсем нормално е.  Peace

# 92
Някой беше предложил да прави анализ на база статистиката на РИО? БЕЛ 5.554 МАТ 5.893. БАЛ 35.233. какви са шансовете за СМГ НЕ ? Има 113 деца преди нас със сбор от МАТ И БЕЛ. но МАТ се утроява и ми става каша как да го мисля. Благодаря!

# 93
  • София
Според вас, на фона на тази статистика баловете в езиковите дали ще са по високи от миналата година?

Не мога детайлно в момента да разгледам статистиката, но погледнах за кратко като ориентир момичетата със сбор над 11 от тази и миналата година. Тази са 249, миналата са били 364.  Баловете ще паднат, няма да се покачат.

И аз съм на мнение, че баловете ще са малко по-ниски сравнявайки двете статистики. ДАНО!!!

# 94
Извинявайте, но дали може да дадете линка за сборната статистика от двата предмета за миналата 2015 г, защото имам само по БЕЛ и само по МАТ но не и сумарната.

# 95
Извинявайте, но дали може да дадете линка за сборната статистика от двата предмета за миналата 2015 г, защото имам само по БЕЛ и само по МАТ но не и сумарната.
току що и аз ги сравнявах
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2015_mo … stika_bel_mat.PDF

# 96
  • дядовата ръкавичка
Polly, аз бих стъпила на това, че миналата година минималният бал за СМГ с НЕ е бил 35.068. Според мен имате абсолютно реални шансове.

И аз си отдъхнах след драмите с мойта девойка. Преди нея има 100 момичета, така че отива в желаното училище. Друг е въпросът как ще наваксва с английския. Явно трябва да мислим за някакви курсове.

# 97
  • София
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2015_mo … statistika_bel_ma

# 98
  • най-шареното място
Дано бавената статистика зарадва софийските деца!

Моля софиянци да споделят как им се вижда статистиката спрямо числата миналата година.

Благодаря за отговорите!
Ще правят ли вашите деца нещо за завършването? ...

Тържествено връчване на свидетелствата. Засега купон, забава, пикник и т.н не са планирани. Или аз не знам. Предни години са се събирали да хапнат навън или да играят. Може и в последния момент нещо да измислят.

# 99
  • Варна
Гери Не може да се кандидатства с оценката от НВО.

Чудя се колко ли деца са били "посъветвани" да не правят втори модул, за да не си "развалят" оценката от първи.  newsm78

Най-голямата част от по-големите оценки за кандидатстване спрямо НВО е май при едва закърпилите тройка.  

# 100
  • София
Според вас, на фона на тази статистика баловете в езиковите дали ще са по високи от миналата година?

Не мога детайлно в момента да разгледам статистиката, но погледнах за кратко като ориентир момичетата със сбор над 11 от тази и миналата година. Тази са 249, миналата са били 364.  Баловете ще паднат, няма да се покачат.
Категорично ще са надолу спрямо миналата година Peace
със сбор 11 и по-голям тази година са 428 деца, а миналата са били 486 Peace

# 101
Много благодаря. И за детето, за което проверявам сравнението показва повече деца в същия диапазон.
И според мен ще паднат баловете, но не мога да преценя с колко Simple Smile.

# 102
Аз нищо не разбирам от тази статистика.Немога да се ориентирам и незнам това оценките по бел и мат.общо ли са?Моля за пояснение. Sad

# 103
  • София
Polly, аз бих стъпила на това, че миналата година минималният бал за СМГ с НЕ е бил 35.068. Според мен имате абсолютно реални шансове.

И аз си отдъхнах след драмите с мойта девойка. Преди нея има 100 момичета, така че отива в желаното училище. Друг е въпросът как ще наваксва с английския. Явно трябва да мислим за някакви курсове.

Айяла, значи при батко си отива. Честито Simple Smile

# 104
Аз нищо не разбирам от тази статистика.Немога да се ориентирам и незнам това оценките по бел и мат.общо ли са?Моля за пояснение. Sad
Какви са вашите разултати, за да ти кажем колко деца има преди вас

Общи условия

Активация на акаунт