СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 300
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 780
  • София
това е техният звезден миг - ухажвайте ги!
В превод: сега си чакат подкупа, мизерните душици...

# 781
  • Пловдив

Чак пък подкуп. Малко е преувеличено.

# 782
  • Варна
Здравейте, а може ли някой да даде статистика какъв е бил минималния бал миналата година в МГ Варна? Интересуват ме паралелките с програмиране, по-точно?
Впечатления за ПГ по Електротехника специалност информатика също ако може някой да даде?

В МГ Варна паралелките с математика също доста усилено изучават информатика, разликата след 9-ти клас е само един час седмично повече в полза на информатиците

# 783
emilio94, пак си в грешка. Тези деца са т.нар. "парашутисти". Те не заемат ничие място, за тях се създава такова.  Peace
Не се чувствай длъжна да ме репликираш Simple Smile Парашутисти или не, според баловете, които са изкарали и местата, които се отварят за тях, те изместват по-достойно представили се. В този ред на мисли няма полза от риторика, а от родителска намеса, че тези места тр предварително да се обявяват и в тях да се класират по бал, в противен случай се отваря една голяма възможност за корупция в об-вото. Ето благодатна тема за Господари на ефира!

# 784
  • София

Много неприятно изказване!

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 13:32 от Ybag&Mell

# 785
  • Пловдив
Е няма как да се обявят предварително, понеже има план-прием, одобрен от министерството.
emilio94, а хонорар за Господарите приготвил ли си? Че и те за без пари не работят.

# 786
Не се чувствай длъжна да ме репликираш Simple Smile Парашутисти или не, според баловете, които са изкарали и местата, които се отварят за тях, те изместват по-достойно представили се. В този ред на мисли няма полза от риторика, а от родителска намеса, че тези места тр предварително да се обявяват и в тях да се класират по бал, в противен случай се отваря една голяма възможност за корупция в об-вото.
Да се обявяват като какви?
Нали не мислиш, че ако примерно в елитната 1234456 гимназия увеличат броята на децата в паралелка на 32, това ще спре приемането на т. нар. парашутисти? Те просто пак ще си влязат над определената бройка и тогава класът ще стане с около 40 деца. Аз не виждам нищо положително в такава бройка.
Трябва да се търси ограничаване на възможностите за прием през задния вход, а не да се увеличава броят на децата в паралелките.

# 787
  bouquet ,dundi73

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 13:45 от emilio94

# 788
  • София

Това е много грубо, едно е да си придаваш важност (което не одобрявам и което не отричам като явление),но съвсем друго е да бъде човек окачествен като мизерна душа, чакаща подкуп. Не съм учител, но пак ми стана криво...

# 789
  • Пловдив
emilio94, за N-ти път ти казвам, че не четеш.
и не е редно да ми допълваш поста с твои разсъждения, не е коректно.

За "ухажване" на учител ставаше дума за такъв, преподаващ на 7 клас.  Peace

А за "парашутистите" темата е съвсем друга. Наредбите дават доста възможности.
Децата със заболявания не могат да кандидатстват за всякакви видове паралелки. Там също си има наредба.

# 790
  • София
За колебаещите при избора на език математици - на сайта на СМГ има много интересна информация за немските паралелки. Явно ръководството работи здраво по отношение на обучението по немски език. Остава да направи същото и по английски език. http://www.smg.bg/news.php?id=440

# 791
  • Бургас
Това е от мин тема:
Въпреки, че се приемат по 26/28 деца, паралелките набъбват до 30-32 още на първия учебен ден в 8 клас във всички така наречени "елитни гимназии"

при нас   една учителка е съобщила,че независимо от резултата от НВО, всяко дете може да бъде прието в гимназията след заплащане на "дарение" в 4-цифрена сума

# 792
  • I want it all and I want it now.
Еми , ако си решил да даваш четири цифрена сума по добре да го запишеш в частно училище.

# 793
  • Русе
Е, не, дарението го даваш веднъж, а частното всяка година.Simple Smile

# 794
  • София
Да си дойдем на думата...изказването ми беше неприятно, да, но няма никаква друга основателна причина да ви въртят децата на шиш за цяла единица от бала. Тези 5ци вместо 6ци каква друга функция имат освен "възпитателна" и кого реално "превъзпитават", децата ли, родителите ли? Детето със сигурност си прави извода, че 5.49+ на НВО е равно на 4.50, и че независимо от усилията, които полага, те никога не са достатъчни, за да бъде приет в желаното училище; тогава защо да се напъва да учи в бъдеще?

Или не е "подтикване към подкуп",  защото все още не сте чули експлицитно казана вълшебната реплика:"А сега какво ще правим?"

Общи условия

Активация на акаунт