СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 235
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 990
Не го видях в предни постове, затова го качвам:
http://uchiteli.bg/news/madlen-hristova-shte-napusne-i-dvete-si- … brazovanieto/1672

# 991
  • София
Интересно защо господинът не уточни кои са годините (откакто има НВО +2модул, тоест от 201о насам) И с по-ниски точки за 3, тоест под 16? Mr. Green

И въобще поредната слаба изява на нашите журналисти. Говори се за случая със седмокласниците в 125-то, журналистите  обаче намесват понятието матури (вероятно с това наименование погрешно визират изпита на седмокласниците), господинът се хваща за думата и натъртва как скалата (но за ДЗИ) не е сменяна от самото начало. После индиректно си казва, че тази за 7 клас се наглася според справянето на випуска. А накрая - прокрадва се оправдание, че и по-нисък долен праг за 3 е имало... Аз лично не се сещам за такъв. 2010 и 2016 са годините с 16 точки за 3, макар и формулите за преобразуване на точките в оценки да са различни.

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 01:16 от пенсионирана русалка

# 992
Директорът на 125 СОУ за обвиненията:
"Ние имаме едно дете от тази паралелка, което има пълна 6 от двата модула по математика и по БЕЛ, което дете е лауреат на международни състезания от Хонконг и Тайланд. Някакъв си професор да обезсмисля труда на колегите и на децата.... Според мен има търкания в Съюза на математиците. Още преди години проф. Гроздев правеше задачите по математика еднолично, сега те се правят от триста души – учители и експерти".
"Да, г-жа Мадлен Христова е учител в 125 СОУ "Боян Пенев" по втори трудов договор от 15 септември от тази учебна година. Тя е класен ръководител и преподава на 5-ти клас, а от три месеца, поради напуснал учител, води един час седмично Свободно избираема подготовка (СИП) на седми клас. Тя подготвя децата само за състезания. Другите часове ги води друг колега"

Прочети още : https://www.actualno.com/education/direktoryt-na-125-sou-za-obvi … -news_544000.html
© Actualno.com
https://www.facebook.com/125sou/photos/a.546511498707236.125853. … ype=3&theater

# 993
И аз не знам накъде върви модата, Морски човек. Но човек трябва да учи това, което го влече. Аз лично харесвам френския, но ми е минало отдавна времето за кандидатстване.

Благодаря, съветът е точен. Само децата дето се самонавиват едно друго и после не знаеш, дъщеря ти ли мисли така или приятелките й. С малко повече разпитване разбрахме, че Пета с немски е идея на други деца, а не нейно желание, и така накрая реши да пише френските и испанските паралелки в Четвърта, за реда им преговорите продължават.

# 994
  • София
В АК задължително ги разпределят на входа, по време на ориентационната седмица оформят паралелките на база вече наличните знания по английски, установено с тестове.

Не знам как е било миналата година, но през 2014 класовете не са оформяни на тази база.

Ще разпитам днес и ще пиша пак по темата - макар че тя едва ли е точно за тук  Laughing. Направи ми впечатление в текста на Данибон, че били правили преговор по англ. граматика през втората седмица, от което аз си правя извода, че има голяма вероятност всички приети деца да имат добра основа по английски от преди Колежа и реално да не се налага "разслояване" по предварителни знания.

# 995
  • София
Колкото и да знаят всички деца още при приема, пак неминуемо има разлики в нивото. Но явно са преценили, че тази първоначална разлика не пречи за това в края на годината да се достигне относително еднакво ниво от всички. И това прави подхода им за сформиране на паралелки същия като в ЕГ. Peace Ако не се лъжеа, родители на деца в Колежа бяха споделяли, че и  точно така е станало. В езиковите е същото. Ако дете, стартиращо от АБ учи съвестно, съвсем реално е в края на годината нивото му да е не по-ниско от това на дете, учило езика и преди. Даже може и първото да изпревари второто...

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 09:19 от пенсионирана русалка

# 996
  • София
Колкото и да знаят всички деца още при приема, пак неминуемо има разлики в нивото. Но явно са преценили, чце тази арзлика не пречи за това вкара на годината да се достигне едно ниво от всички. И това прави подхода им за сформиране на паралелки същия като в ЕГ. Peace
В моя клас (преди някакви си само 35 г.) имахме едно момче, което беше ходило на уроци 7 години, е, наистина го настигнахме след Нова година, но пък дотогава му беше много скучно в час. Едно такова скучаене много ме притеснява за моя геймър, хептен ще го изтърва да играе, ако му остава много свободно време месеци наред след часовете.

# 997
  • София
Родителите не споделяха на децата (с високо ниво) да им е било скучно, значи е намерен начин как да се привлече вниманието им дори в клас, в който има деца с по-малко знания. Peace

# 998
Някъде прочетох, но за друг град, не за София, че работното време на училищата-гнезда е от 8 до 18 ч.
Дали е такова работното време и за софийските гнезда?

# 999
  • I want it all and I want it now.
Някъде прочетох, но за друг град, не за София, че работното време на училищата-гнезда е от 8 до 18 ч.
Дали е такова работното време и за софийските гнезда?

Да

# 1 000
И аз не знам накъде върви модата, Морски човек. Но човек трябва да учи това, което го влече. Аз лично харесвам френския, но ми е минало отдавна времето за кандидатстване.

Благодаря, съветът е точен. Само децата дето се самонавиват едно друго и после не знаеш, дъщеря ти ли мисли така или приятелките й. С малко повече разпитване разбрахме, че Пета с немски е идея на други деца, а не нейно желание, и така накрая реши да пише френските и испанските паралелки в Четвърта, за реда им преговорите продължават.

О, да. Има го и този момент - деца да се насочват към дадено училище под чуждо давление. И родителите трябва да се мъчат чисто психологически да разберат какви са техните интереси. Пожелавам ви успех в избора.

# 1 001
Има ли други училища в София, освен в класическите гимназии за чужди езици, където заниманията на част от предметите  да се водят на чуждия език? Засега откривам само френски в НТБГ.

# 1 002
Има ли други училища в София, освен в класическите гимназии за чужди езици, където заниманията на част от предметите  да се водят на чуждия език? Засега откривам само френски в НТБГ.

На 32-ро го пише в учебния план, но дали е така не знам.

# 1 003

На 32-ро го пише в учебния план, но дали е така не знам.
Така е.

# 1 004
Здравейте! Искам да ви запитам дали деца от провинцията, кандидатстващи в София, трябва да носят някакви допълнителни документи, освен тези, които са упоменати в наредбата. Позната ми каза, че трябвало някаква бележка, от инспектората в града, в който живее детето. Наясно ли е някой?

Общи условия

Активация на акаунт