Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 351
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
   "Submit" и "Save" са едно и също. Peace

преди малко го направих, първо натиснах Submit, после имаше Save, натиснах и него и стана... може да става и само със Submit, не споря, но имаше и Save...

# 286
  • София
   Ох, ужас, и аз скоро трябва да правя покупки... ooooh! Ако това с настройката продължава да е проблем, ще е наистина неприятно. С колко горе-долу се оскъпява на долар, ако те таксуват по курса на PayPal?

1 долар излиза към 1,90 лв в момента

# 287
  • Sofia
преди малко го направих, първо натиснах Submit, после имаше Save, натиснах и него и стана... може да става и само със Submit, не споря, но имаше и Save...
   "Save" е за "Available Funding Sources", а "Submit" – за "Conversion Options", настройката, която коментираме. По принцип, значението на двете думи на английски е сходно, така че няма нужда да се използват и двете. Peace

1 долар излиза към 1,90 лв в момента
   Уф. ooooh!

# 288
По спомен разликата между двата курса беше 10-12 стотинки. При официален курс на БНБ 1.84лв. за долар, курса на PayPal би трябвало да е около 1.95-1.96лв.

# 289
току що си верифицирах картата... изписа ми тези 2 съобщение

Thank you! We'll refund all charges within 24 hours.

Add a card to your PayPal account to raise your sending limit, withdraw funds from your PayPal account, use as backup funding, or confirm your address.

Тябва да им изпратя потвърждение на адреса ли? от търговския регистър става ли справка? понеже е фирма...

# 290
  • София
При мен също беше така. Настройките са ми да ползва курса на картата, и въпреки това иска да ми конвертира по курса на пейпал.

Но при плащане, когато избереш paypal, под информацията колко ще ми струва конвертирането има Change. Kато го натисна ми дава да избера точно от коя регистрирана карта искам да платя.
Под самата карта има Еxchange Rate (View conversion rate options) и от там мога пак да избера, че искам да ползва курса на банката ми.

Надявам се, да съм била полезна...

# 291
  • Сливен
Преди малко плащах, не ще и не ще по моя курс. Как ли не пробвах #Cussing out
Коледна честитка ще да е #2gunfire

# 292
  • Някъде там...
Аз имам същия проблем с Пейпал през последните дни. Отказва да използва курса на картата ми. Дали е временно или се опитват да печелят на наш гръб... Мислех си, че проблемът е само при мен, но явно е масово явление.  Sad Много е неприятно, понеже се засилих да правя предколедни покупки, има намаления, черни петъци, изкушаващо е, а ме цакат с техния курс, който никак не е изгоден.

Писах на съпорт центъра им, ще чакам отговор.

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 10:44 от Жабче

# 293
искам да попитам някой има ли проблем със плащането и с превалутирането: ако сметката е в евро и плащането е в евро.

какъв е курса на Пей Пал евро- лев? в момента банката ми го превалутира по 1.959

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 12:37 от таласъмче

# 294
Здравейте,
вчера се загледах и установих, че от доста време съм плащала по курса на пей пал, който е доста по-неизгоден.
Пазарувам и плащам основно в паунди.
При официален курс от 2.27, вчера ми го смяташе на 2.33, а днес на 2.37лв. за 1паунд.
Днес се опитах да променя плащането да се извършва по курс на банката и съответно не ме пуска да направя плащане.
Разбирам, че и други имат този проблем.
Откриха ли някакъв начин това да се избегне и да се смята по курс на банката, или не?

Да не говорим, че с новата визия на пей пал изобщо не мога да се оправям и не мога да открия от къде се променя тази настройка.

# 295
  • София
Здравейте,
вчера се загледах и установих, че от доста време съм плащала по курса на пей пал, който е доста по-неизгоден.
Пазарувам и плащам основно в паунди.
При официален курс от 2.27, вчера ми го смяташе на 2.33, а днес на 2.37лв. за 1паунд.
Днес се опитах да променя плащането да се извършва по курс на банката и съответно не ме пуска да направя плащане.
Разбирам, че и други имат този проблем.
Откриха ли някакъв начин това да се избегне и да се смята по курс на банката, или не?

Да не говорим, че с новата визия на пей пал изобщо не мога да се оправям и не мога да открия от къде се променя тази настройка.

Разгледай  коментарите от последните 2-3 страници,там е  обяснено Peace

# 296
viky_v, вече открих и промених настройките и от самият пей пал.
Въпреки всичко, когато тръгна да плащам, системата отново ми смята курса по курса на Пей пал, а не по този на банката.
Да пиша до пей пал, или има нещо друго?!

# 297
спешно питане. ще стане дълго, но да попитам  Laughing знам, че тук сте компетентни. имам пейпал от няколко месеца.
възникна ми следния казус: продавам специфична професионална машина в олх. обявата е на български език, но снощи получих смс от чужд номер, на английски ми бе зададен въпрос още ли продавам въпросното нещо, даден бе имейл да се свържа със заинтересованото лице  Rolling Eyes преди малко получих имейл - от америка бил, иска да купи спешно! имал собствена транспортна фирма, с която ще си транспортира машината, нямал банкова сметка!, иска чрез пейпал да ми плати, че било най-сигурно и бързо  Rolling Eyes
светват ми няколко лампички и ми възникнаха сто въпроса: първа лампичка - спешност!(айде да пропуснем как е разбрал обявата, която е на чужд за него език), но има ли такова животно  Laughing хамериканец без банкова сметка!?  Rolling Eyes виждате ли някаква измама тук? възможно ли е да ми пусне за малко парите, да не мога да ги дръпна (ако е поставил някакви условия), да му пратя машината и да си вземе парите?  Confused много искам да стане сделката, но малко се уплаших как точно ще стане Thinking и дали не ме мами нещо

едит:  Tired реших да чукна гуглето
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=179601
измама е, същата схема с други неща, точно тед райлон  Laughing е спешно заинтересован

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 01:17 от торбеста мечка

# 298
  • Sofia
   Да, измама е, и то доста често срещана – ако не на 100%, то със сигурност на 99. Peace Има много варианти – най-разпространеният е да ти каже, че трябва да му преведеш някакви пари предварително, за да може да си плати транспорта (нали вече ти е съобщил, че ще ползва "собствен" транспорт, Whistling). Друг номер, до който прибягват измамниците, е да ти пратят фалшив мейл от PayPal, в който те уведомяват, че уговорената сума уж е преведена, но в действителност няма нищо такова. Peace Има и други варианти за шашми, разбира се, така че бъди нащрек. Успех! Peace

# 299
в смс-а инглиша ми се стори добър, а в имейла вече ми стана странен  Laughing за малко са зарадвах, че ще продам нещото (както споменах е специфично  Tired)
 Hug The Black Cat , станали са много изобретателни в измамите

Общи условия

Активация на акаунт