Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 987
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
бихте ли ми казали, защо не мога да използвам върната ми сума по пейпал акаунт?
Имам рефънд 19 долара на 5.07.
днес искам да направя покупка 10 долара , не позволява.  Rolling Eyes

рефънд-а стои ли ти кто пейпал баланс или са ти го възстановили по картата?
ако е върнато по картата - ще се отрази след 4-5 дена, поне при моята банка дойде на 4-я ден след като го бяха пуснали в Пепал

рефънда ми е + в пейпал.
да , върната ми е по картата. Т.е в пейпал акаунта нали ми е въведена картата, автоматично се прехвърлят по принцип . И друг път съм имала рефънд, мога да кажа че веднага ги ползвам.
Ако съм разбрала правилно ? Rolling Eyes

# 31
Здравейте. Имам нужда от помощ. Случая е следния, т.е. те са два случая:
1. Имам Paypal account от години, но основно съм го ползвала за онлайн пазаруване от чужбина (ebay основно). Сега обаче ми се наложи да го ползвам на мен да ми пратят определена сума, след като аз я поисках. Нещо не можаха да ми я пратят директно с мейла ми, а трябваше да я поискам, не разбрах защо? Но не това е проблема - работат е там, че парите седят като плюс в пейпал акаунта, но реално ги няма като пари в банковата ми сметка (картата ми е VISA Electron). Днес вече е седмия работен ден след изпращането на парите.
2.Имам още една сума  плюс в акаунта, но нея вече не я търся по никакъв начин, няма и да дойде. Човека отсреща след като направил плащането бил блокирал картата и за това и не видях парите налични по банковата ми сметка, но как да я изтрия тази сума от баланса ми?
Благодаря  Ви много за помощта.
Нормално е да стоят парите в Пейпал акаунта ти, ти трябва да си ги прехвърлиш в картата,( нали си даваш мейла с който си логната в пейпал, а не си даваш банкова сметка). Когато ти пращат пари по пейпал те отиват и стоят в акаунта ти, докато ти не си ги прехвърлиш в картата.
galeta, благодаря Ви за отговора. А може ли да ми кажете как става това прехвърляне, че аз се дзверих, дзверих и не можах да видя такава опция. А и с този нов облик на Paypal-a .... просто....явно съм голям индианец

# 32
  • Стара Загора
Избираш Withdraw Funds (теглене)- в лявата част на страницата под Paypal balance  и следваш стъпките- попълваш сумата която ще теглиш, избираш картата (ако имаш регистрирани няколко) и потвърждаваш.

# 33
  • София
Здравейте, имам два казуса пресни! Вчера ми канселираха поръчка с минало плащане от пейпал, с причина пеймънт политика. Върнаха веднага сумата, но аз се терзая защо по дяволите не мина?! Единственото което предполагам е чекнатото по презумпция билинг и шипинг адрес да са еднакви, а те не са! Но вижда ли се адресът на картата, чрез пейпал плащане? От Адидас ми искат и билинг адрес, въпреки че плащам с пейпал?!
Наскоро без проблем платих с пейпал в асда.
Вторият ми казус е, имах плащане към мадъркеър, което стоя дълго пендинг. Поради бъг в тяхната система не се създаде поръчка и плащането ... като ред изчезна. Да смятам, че е отказано от доставчика, нали? Нямам дръпната сума от картата към момента, но там се виждат с голямо закъснение.
Благодаря предварително!

# 34
  • София
Регистрирах нова карта в акаунта си, чрез Адд кард - нито ми блокира пари зад а я провери, нито имам  to do  за да я верифицирам. Какво да правя ..... какво съм объркала ........  newsm78 До скоро имаше опция да си вляза в пейпала при старата визия, но сега и това не го откривам .....

# 35
Здравейте не знам дали да пиша тук или в темата за ибей но проблемът ми е следният.
Изпратих една стока до Италия която явно не е пристигнала Купувачът дори не ми е писал и нямаше да разбера ако вчера не влязох в пейпала си и не видях че няккави суми са ми блокирани.
Има кейс и се опитвам да му върна парите но не ми позволява бих желала също ако има от къде да се съглася и да приема кейса като му се възстанови сумата но нищо не се получава .
Писах му и на него- ни стон ни звук. Не знам защо този вид диспут е в пейпал ане в ибей където имам различни опции.

Остава варианта да ескалирам диспута което естествено не ми е идеята но като няма друг вариант - кажете какво да правя?
Така или иначе то наличност в пейпал нямам или е съвсем малка та и да си стои блокиран май ми е все едно но ми е неприятно че купувачът дори не пише и не иска комуникация.
предполагам накрая ще отнеса и негативен коментар но наистина се опитвам да приключа нещата без проблеми а то не става.

# 36
Днес малко по-рано си прикачих една карта към акаунта в Пей пал. От банката ми по тел. казаха,че имало опит за транзакция за 1.5 Е, но бил неуспешен поради комуникационен проблем. А картата лие  прикачена и изписва Ready to confirm и като цъкна ми обясняват,как са ми взели долар и половина и че в банкирането ще си видя след 3-4 дни четири цифрения код, с който да си потвърдя картата.
Сега да чакам ли да се осчетоводи това плащане? Защо от банката така ми казват? Или да сваля каратата и да я качвам пак? Ама така да не ме чарджат няколко пъти по 1.5 евро?

# 37
Диони, цъкваш Wallet и ти се показва прикачената карта. Цъкваш на нея и ти обясняват как да я  верифицираш.

# 38
  • Мадрид / София
Ибей и ПейПал вече не са заедно така че диспутите са  по отделно и независимо един от друг.
Внимавайте с ПейПал и картите. Напоследък има доста проблеми с плащанията. На мен ми идваха много съобщения в пощата. че акаунта ми е ограничен и да го верифицирам и при опит да го верифициран ми хакнаха профила и опитаха да ми изтеглят голяма сума (над 800Е). Добре, че в картата нямаше толкова и от банката ми се обадиха веднага та блокирахме картата и си закрих сметката. Следете си сумите и не се доверявайте, на сигурността. Такава няма.

# 39
  • Sofia
Напоследък има доста проблеми с плащанията. На мен ми идваха много съобщения в пощата. че акаунта ми е ограничен и да го верифицирам и при опит да го верифициран ми хакнаха профила и опитаха да ми изтеглят голяма сума (над 800Е). Добре, че в картата нямаше толкова и от банката ми се обадиха веднага та блокирахме картата и си закрих сметката. Следете си сумите и не се доверявайте, на сигурността. Такава няма.

По принцип, да, няма абсолютна сигурност при онлайн плащанията, но твоят конкретен случай касае нещо съвсем друго – опит за измама от страна на трети лица, нямащи нищо общо с PayPal. Никога не съм могла да разбера защо се връзвате на тези мейли. newsm78 Та те крещят отвсякъде: "Пази се, измама!". Crazy

# 40
  • Мадрид / София
Напоследък има доста проблеми с плащанията. На мен ми идваха много съобщения в пощата. че акаунта ми е ограничен и да го верифицирам и при опит да го верифициран ми хакнаха профила и опитаха да ми изтеглят голяма сума (над 800Е). Добре, че в картата нямаше толкова и от банката ми се обадиха веднага та блокирахме картата и си закрих сметката. Следете си сумите и не се доверявайте, на сигурността. Такава няма.

По принцип, да, няма абсолютна сигурност при онлайн плащанията, но твоят конкретен случай касае нещо съвсем друго – опит за измама от страна на трети лица, нямащи нищо общо с PayPal. Никога не съм могла да разбера защо се връзвате на тези мейли. newsm78 Та те крещят отвсякъде: "Пази се, измама!". Crazy
Извинявай, но мейлите идват от и с марка PayPal.  Не ги отваряш 1, 2, 3...20 пъти и в един момент решаваш да видиш за какво иде реч и ти отваря прозорец за влизане в акаунта ти. Така, че са се постарали да бъде добре на вид. Затова и пуснах поста по-горе. Все по-майсторски са направени и като се има предвид, че тази банка е от Щатите и мераклиите за злоупотреби са доста та казвам да си имате едно на ум. Да не говорим, че е имало случаи на плащания на големи суми по 2 пъти без да е зададено от плащача и после иди, че се обяснявай и разправяй ако имаш време и нерви за това. Фактически няма начин да си възвърнеш плашането от този тип. Последният мейл беше от вчера при положение, че сметката ми я анулирах преди седмица. Казваха ми, че поради хакерска намеса от различни страни след три дни ще ми бъде окончателно закрита сметката. Иди, черазбери след като когато я закрих ми пратиха прочувствено изпращане от страна на PayPal. А за проблемите с плащанията са оплаквания от скоро от други ползватели на тази банка от различни краища на Земята.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 20:54 от Angela61

# 41

Извинявай, но мейлите идват от и с марка PayPal.  Не ги отваряш 1, 2, 3...20 пъти и в един момент решаваш да видиш за какво иде реч и ти отваря прозорец за влизане в акаунта ти. Така, че са се постарали да бъде добре на вид. Затова и пуснах поста по-горе. Все по-майсторски са направени и като се има предвид, че тази банка е от Щатите и мераклиите за злоупотреби са доста та казвам да си имате едно на ум. Да не говорим, че е имало случаи на плащания на големи суми по 2 пъти без да е зададено от плащача и после иди, че се обяснявай и разправяй ако имаш време и нерви за това. Фактически няма начин да си възвърнеш плашането от този тип. Последният мейл беше от вчера при положение, че сметката ми я анулирах преди седмица. Казваха ми, че поради хакерска намеса от различни страни след три дни ще ми бъде окончателно закрита сметката. Иди, черазбери след като когато я закрих ми пратиха прочувствено изпращане от страна на PayPal. А за проблемите с плащанията са оплаквания от скоро от други ползватели на тази банка от различни краища на Земята.
Извинявай, но прочети какво е фишинг(phishing).
PayPal не е банка.

# 42
  • Sofia
   Angela61, честно казано, не разбирам какво общо има отговорът ти с написаното от мен. Rolling Eyes За каква американска банка иде реч? С това, което споменаваш, де факто потвърждаваш, а не отричаш пояснението, което направих – а именно, че твоят случай няма нищо общо със сигурността на самия PayPal, а е в резултат на измамни схеми на Интернет мошеници. Peace

# 43
  • Мадрид / София
Извинявам се, че употребих думата банка и не е банка, но все пак ви казах какво може да стане. Всеки си решава сам за себе си.

# 44
вижте какво пише на имейла след маймунката, ако не е пейпал е измама.  Tired и аз имах няколко такива имейла, като не им откликнах престанаха. получават ги хора без пейпал също (мои близки),  Laughing които и представа си нямат за какво служи

Общи условия

Активация на акаунт