Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 309
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
има ли някой друг, който е успял да плати по курса на картата....
Аз, вчера.
Самия курс е като линк.
1лв=0,43 паунда (или нещо такова) и като цъкнеш върху него дава още опции. Тогава можеш да избереш опция по банката на картата.  Peace

Иначе долара ми го е хванал по 1,847 лв
Паунда 2,285 лв.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 10:12 от Пит

# 316
  • София
Аз платих по курса на банката.
Две страници назад може да видите обяснението ми...

Edit: Днес се опитах да платя по същия начин след спечелен търг и отказа да ми приеме плащането с "намерете друг начин". След 3 пъти добавяне на картата - мина. Явно, че имат някакъв вътрешен проблем....

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 23:51 от userkata

# 317
  • Варна
Здравейте,
От време на време пазарувам в ибей, предимно английския. Спечелих и платих яке на 12.09.2016г. Срок за доставка беше 16.09.2016г. до адрес в Англия. Тъй като използвам Габко за доставка, реших да почакам. Имам и едни обувки от същото време, които пристигнаха преди повече от месец. Затова и досега изчаквах, да не би да се е забавила пратката, да е изпратено без име и да го търся в Габко.
Платих 10 лири за доставка и би следвало, ако въобще е изпратено, да се получи. В момента имам 4 неща в превозвача, но няма как предварително да проверя дали въпросното яке е там. Днес обаче получих още 4 и якето не беше там. Отворих диспут в пейпал на 27.10. Продавача ми писа още на другия ден, че мъжът й трябвало да го изпрати, извини се и каза, че го изпраща веднага. Затова пак се въоръжих с търпение. Тази вечер видях, че диспута е автоматично затворен. Това означава ли, че съм изпуснала влака ?

Благодаря ви  bouquet Hug

# 318
  • Sofia
   Ъъъ, мисля, че имам дежавю с този казус. newsm78 По принцип, ако един диспут е затворен, той не може да бъде повдигнат отново. Какво ти се изписва в PayPal, няма ли някакво съобщение, във връзка с диспута, някакво решение?

# 319
  • Варна
Незнам какво трябва да означава това. Губи давност или ?

Title:     PayPal Dispute Report for Antoniya Dimitrova

Download_Date:     Downloaded on Nov 21, 2016

Last_Updated:     This data does not reflect changes to existing disputes or new disputes that occurred after Monday, November 21, 2016 09:22:24 PT PST

Filters Applied:     This report was filtered as follows:1. Dispute Type=All Cases;2. Case Filing Date=Saturday, October 22, 2016 00:00:00 PT PDT to Monday, November 21, 2016 23:59:59 PT PST; 3. Case Status=All Cases

Version 0

Type     Counterparty     Transaction ID     Date     Amount     Reason     Filed on     Status     Case ID     Email
Dispute    Michelle Cane    9RC58152CR6317618    Sep 12, 2016    "-11.04 GBP"    Non-receipt    Oct 27, 2016    Deferred    PP-005-213-002-725    caneshelly@aol.com

# 320
  • Sofia
   Хммм, за съжаление, не мога да помогна със съвет – цитираното нищо не ми говори, но може би е така, защото досега, за късмет, не ми се е налагало да повдигам диспут в PayPal. Дано някой, който е наясно, се включи по казуса ти. Peace

# 321
  • Сливен
Момичета, аз още нямам отговор от Пейпала за проблема с курса. Но успях да се преборя с това по следния начин - когато дам плащане с ПП, кликвам на промени, после на тяхния курс и след това в отворения прозорец на промяна. Там си избирам курса на моята банка/иначе е маркирано на ПП,независимо че в акаунта ми е на моята банка/ и след тази отметка нещата са както трябва. И вчера и днес тази гимнастика сработи при мен. Mr. Green
  П.П. Между другото едно момиче беше споделило тази врътка, за което много благодаря! bouquet

# 322
  • Някъде там...
ninabo, аз малко се обърках кое в кой прозорец кликваш.  Embarassed Влизаш ли в пейпал въобще или на сайта на търговеца променяш. Понеже аз се опитах на сайта на търговеца да променя, не стана, влязох в пейпал и там не стана. Но не ми излиза никакъв допълнителен прозорец на мен.  newsm78

# 323
ninabo, аз малко се обърках кое в кой прозорец кликваш.  Embarassed Влизаш ли в пейпал въобще или на сайта на търговеца променяш. Понеже аз се опитах на сайта на търговеца да променя, не стана, влязох в пейпал и там не стана. Но не ми излиза никакъв допълнителен прозорец на мен.  newsm78
понеже виждам, че никой не ти е отговорил... има 2 начина да смениш по кой курс да плащаш, първия е описан на първа страница....
на теб ти трябва втория начин, веднага като дадаеш да плащаш... дай да се плати... ще ти изпише, че не може... тогава виж, някъде под сумата имаш един надпис... не помня как се казваше, трябва да потърсиш... натискаш него и избираш по курса на Пей Пал... после обратното...
надявам се да съм ти помогнала...

# 324
  • Сливен
Жабче, усетих се аз, че поста ми е малко неразбираем  Embarassed , защото почнах да пиша след като платих и нямаше как да съм по-конкретна. И така избирам плати от историята на покупката. Там си маркирам ПП и след като се логна избирам си картата/принципно по подразбиране ти дава най-използваната, но аз давам първо промени и вече при подробната информация за картите ми изписва и цената на покупката според курса на ПП. Там кликвам на този курс и се отваря прозорец в който избирам да променя -после още един прозорец и там си избирам курса на моята банка. Така вече се получава. Не влизам въобще в акаунта си в ПП /там си е както трябва/- само в Ибей. Дано съм успяла да обесня като хората. Надявам се утре да се наложи пак да плащам и ще опиша стъпките на английски  Peace  
Хубав ден!

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 10:12 от ninabo

# 325
  • Sofia
   Да, опишете ги, моля, с английските термини, за да знаем, че няма да оплескаме нещо, като ни се наложи плащане. Hug bouquet

# 326
  • Сливен
Ето точно какво правя при плащане за да ме таксува по наш курс:
Първо при избора на плащане в eBay checkout си маркирам PayPal. След
като се логна ми излиза PayPal visa0000 bgn 30.60 exchange rate bgn 1.00=£0.42 и отдолу change,кликвам на change и ми се отваря подробната информация за картите ми и отново срещу всяка карта пише exchange rate и в синьо BGN 1.00=£0.42-кликвам точно на това и се отваря прозорец, в който пише
Exchange rate converted as of 11/23/2016,GMT 12.32 PM и на друг ред
View exchange rate options-кликвам тук и ми отваря друг прозорец, в който е маркирано PayPal currency conversion,по надолу има опция your card issuers rate избирам си по моята карта и накрая трябва да се натисне agree.
Всичко това е само в EBay Checkout, не влизам в сайта на ПП

Та това и цялата гимнастика, но трябва да се прави при всяко плащане, дано съм била полезна.

# 327
  • Sofia
   Много полезна даже, благодаря ти от сърце. bouquet

# 328
PayPal-а направо ни дере!
Преди малко платих нещо дребно, с обявена цена в лири.
Преди това бях чекнала превалутиране от картата ми и това си стоеше в профила ми. НО...
Днешният курс на банката ми за безкасов обмен лев - лира е 0.4275. А опцията, избрана от мене за превалутиране си стои от моята банка.
Докато идиотите са ми го превалутирали 0.419363. Да не говорим, че без моя намеса преди това в акаунта ми беше избран превалутиране по техния идиотски курс.
Май е по-добре навсякъде да се плаща директно с карта, когато може. Но като ме е страх да не ми хакнат картата...
Май това им е от новите условия от ноември. Но те бяха така написани, че нищо не разбрах от тях. Май ще трябва бедните българи да хрантутим компанията, печелеща милиарди  #Cussing out

# 329
  • Sofia
Май е по-добре навсякъде да се плаща директно с карта, когато може. Но като ме е страх да не ми хакнат картата...

Да ти хакнат картата е много малко вероятно, но като плащаш директно с карта, същинският проблем е, че не се ползваш със защитата, която иначе ти дава PayPal. Peace

По-нагоре е обяснено от няколко потребителки как можеш да се справиш с проблема с превалутирането. Peace

Общи условия

Активация на акаунт