Скандали заради името на бебето

• 175 902
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Пловдив
Еми... аз например нямам против Христо, докато гръцкото Христос го намирам за ... неприятно. Поне още 5 имена не мога да понасям в гръцкия им вариант.

# 1 471
Ако живеят в Гърция и таткото е грък, много по-важно е името да е приятно там, не на нас тук Laughing
Още повече, че е приемливо и в двете страни. Там ще е Христос, тук - Христо, детето ще се чувства добре навсякъде.

# 1 472
  • София
В испаноговорящите Исус (Хесус) си е в реда на нещата, докато в България...чувала съм за цигане Исусчо  Mr. Green

# 1 473
  • Пловдив
Ако живеят в Гърция и таткото е грък, много по-важно е името да е приятно там, не на нас тук Laughing
Още повече, че е приемливо и в двете страни. Там ще е Христос, тук - Христо, детето ще се чувства добре навсякъде.
Щото си говорим как може едно име да го харесва някой на даден език, пък еквивалента му никак. Е на, възможно е.

# 1 474
Щото си говорим как може едно име да го харесва някой на даден език, пък еквивалента му никак. Е на, възможно е.

А те дали винаги ще живеят в Гърция? изобщо теорията на Зои издиша, защото се възмущава за същото, което тя е направила - кръстила децата с чужди имена, но настоява другите да кръщават с български.

Аз харесвам българските имена и не ми допадат някакви, но в крайна сметка родителите решават, а децата после или си харесват името или го заменят. Иам познати, на които половината приятели не им знаят истинските имена и цял живот се подвизават под прякор.

# 1 475
  • Sofia
Аз искрено ще се възхитя на някого, който има самочувствието да кръсти детето си Бог. Simple Smile
Би било забавно.

# 1 476
  • Пловдив
А те дали винаги ще живеят в Гърция? изобщо теорията на Зои издиша, защото се възмущава за същото, което тя е направила - кръстила децата с чужди имена, но настоява другите да кръщават с български.

Аз харесвам българските имена и не ми допадат някакви, но в крайна сметка родителите решават, а децата после или си харесват името или го заменят. Имам познати, на които половината приятели не им знаят истинските имена и цял живот се подвизават под прякор.
Неин избор, неин проблем, на Зои. С което пък аз не съм длъжна да харесвам гръцки имена.

Иначе по въпроса за имената - аз съм отличник, медал заслужавам по тоя критерий (дали са български).

# 1 477
Именно, неин избор, ама да не налага разни избори на други. На твоите момчета имената са си хубави, а и няма значение дали аз или Пенка ги харесват, след като вие сте си ги избрали. Има безумия, които наистина се набиват - сещам се за Тя и Той, когато баща му на Юлиян (забравила съм името на героя) стана баща и малолетната кифла кръсти детето Анакин и му викаха Аки на "галено"  Mr. Green.

# 1 478
Аз искрено ще се възхитя на някого, който има самочувствието да кръсти детето си Бог. Simple Smile
Би било забавно.
Аз познавам една Богиня. Не форумската, истинска жена с такова име. И Лимонка познавам. ooooh!

# 1 479
Ако живеят в Гърция и таткото е грък,
А те дали винаги ще живеят в Гърция? ...

Има ли нещо сигурно на този свят Laughing
Със сигурност обаче дете с гръцко име и фамилия, поне докато е в Гърция, ще се чувства добре, а Джейсън Захариев ще е все не на място, ни у нас, ни в чужбина. Ако въобще стигне до чужбината. Желателно англоезична Wink

# 1 480
Ако живеят в Гърция и таткото е грък,
А те дали винаги ще живеят в Гърция? ...

Има ли нещо сигурно на този свят Laughing
Със сигурност обаче дете с гръцко име и фамилия, поне докато е в Гърция, ще се чувства добре, а Джейсън Захариев ще е все не на място, ни у нас, ни в чужбина. Ако въобще стигне до чужбината. Желателно англоезична Wink

Ами пълна глупост е твърдението ти, защото аз тук вирея прекрасно с интернационалното си първо име и "странната" бг фамилия. Има и още поне милион хора, които са с какви ли не имена и на никой не му прави впечатление. Проблем е, че трябва да ги спелуваш, но се преживява.

# 1 481
Че аз и у нас спелувам, а името ми не е някаква екзотика, но като чуят фамилията, изпадат в ступор. Накрая, фамилията ОК, а името объркано Simple Smile))

# 1 482
Даун, твоето "тук", доколкото съм разбрала, е Австралия. Как сравняваш поносимостта към чужди и различни имена в Австралия, САЩ и някои други многоетнически страни, събрали хора от цял свят, с тази в стара Европа, на Балканите и в България. Пък тук все пак си говорим за имената по нашенско, нали?

# 1 483
Даун, твоето "тук", доколкото съм разбрала, е Австралия. Как сравняваш поносимостта към чужди и различни имена в Австралия, САЩ и някои други многоетнически страни, събрали хора от цял свят, с тази в стара Европа, на Балканите и в България. Пък тук все пак си говорим за имената по нашенско, нали?

Ами не знам дали си забелязала, но "стара Европа" отдавна е много шарена, а и все по-шарена става. И в България настъпват промени, дали са хубави или лоши няма да коментирам, но да твърдиш, че някакво харесвано от семейството име ще нанесе непоправима травма не е сериозно. В последните 20 години какви ли не имена има и на много малко хора правят впечатление. И пак да повторя, подразни ме фактът, че тази потребителка си е кръстила децата с чужди имена, но размахва пръст на други, направили същото. Не е никакво оправдание фактът, че е омъжена за чужденец и, че живее другаде.

# 1 484
  • Sofia
Би било забавно.
Аз познавам една Богиня. Не форумската, истинска жена с такова име. И Лимонка познавам. ooooh!
Вярно, бях забравила за женския вариант. Той ми е повече продиктуван от лигня, като Принцеса примерно. За мъжкото Бог или Господ, или дори двойното Господ-Бог се иска космическо самочувствие.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт