Скандали заради името на бебето

• 175 952
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 380
Нямам лична неудовлетвореност. Имам мнение Wink
Ма Ко, на глупостите ти как да отговоря?
Жал ми е за някого заради името му (при все, че човекът си е ОК с него), не звучи много здравословно. "Повръща ми се", пък съвсем.

Не знам, де. Може във форума да преекспонираш.

На мен ми прилича на една баба, която се възмущаваше от чуждото име на детето ми. Като я попитах внучето как се казва, гордо отговори 'Мишел'! Joy

# 1 381
Къде прочете, че ми е жал за детето?! Жал ми е как изчезват българските имена. Как сме патриоти на 3-март и почитаме Левски и Ботев, но кръщаваме с чуждоезични имена. Винаги съм била на това мнение още преди брака ми с чужденец. Темата, обаче е друга да не отваряме тази страница.
 Ма Ко, проектираш собствените си комплекси върху мен, твой проблем, не мой. Аз не се пъна като магаре да става изключително на моята. Имам мнение, но се съобразявам със съпруг, деца, родители. Странно ли ти е как съм се съгласила с мъжа си за името на детето? И как може да ти е странно, съгласяването не е ли избор на двамата родители? Или щом не съм направила скандал и не съм се заинатила, значи съм преклонена? Странни са ти разсъжденията и ненужно оспами и тая тема да се заяждаш с мен. Не ми пречиш.

# 1 382
Къде прочете, че ми е жал за детето?! Жал ми е как изчезват българските имена. Как сме патриоти на 3-март и почитаме Левски и Ботев, но кръщаваме с чуждоезични имена. Винаги съм била на това мнение още преди брака ми с чужденец. Темата, обаче е друга да не отваряме тази страница.
Цитат
Джесика и Саманта, и на мен ми е странно, дори смешно, но родителите им като ги влече....Не бих се подиграла и не бих допуснала детето ми да се подиграва на дете с подобно име.
На същото мнение съм, като заменя смешно с жалко.

Ето тук прочетох. Сега разбирам, че ти е жалко, че изчезват българските имена. На мен, ако ми беше жал, щях да си кръстя детето с традиционно българско име. Макар, че традиционно и българско (наистина българско) едновременно не се сещам кое е в момента.

п.п. Името, ако е хубаво няма да изчезне.

# 1 383
  • при късмета
За противоречието иде реч Зои. И продължаваш с противоречията.
 Ма Ко, проектираш собствените си комплекси върху мен, твой проблем, не мой. Аз не се пъна като магаре да става изключително на моята. Имам мнение, но се съобразявам със съпруг, деца, родители. Странно ли ти е как съм се съгласила с мъжа си за името на детето? И как може да ти е странно, съгласяването не е ли избор на двамата родители? Или щом не съм направила скандал и не съм се заинатила, значи съм преклонена? Странни са ти разсъжденията и ненужно оспами и тая тема да се заяждаш с мен. Не ми пречиш.
Значи ти е жал, че изчезват българските имане, но ти не кръщаваш с българско име, макар омъжена за чужденец. Другите са длъжни да го правят и ти се повдига от тези, които не го правят. Как не ти се повдига от себе си тогава? Ето, българска си, твърдиш, че си била на това мнение преди брака си, но не спазваш собствените си претенции към другите. Поне да го беше направила, да имаш основание да ти се повдига от другите, които не са кръстили с български имена.
Ако толкова беше родолюбец, колкото се опитваш да се изкараш, щеше твоята дума да се чуе за името на детето ти, не тази на мъжа ти. Имаш еднакви права с него и щом си била на това мнение и преди детето, трябваше да си го отстоиш. Иначе критиките и упрекванията към другите, нямат никакво основание. Въздух под налягане

# 1 384
Ма Ко, разбрах мнението ти, стига го повтаря като латерна, ужасно си досадна вече! Аз какво мисля, правя и чувствам си е лично моя работа, ти не можеш да ми държиш сметка, не разбра ли?! Защо да ти се обяснявам, коя си ти? Не можеш да ме накараш да се чувствам виновна за нищо. Разсъждавам различно от теб и за Бога не ти налагам нищо. Защо се закачи за мен като хрътка и само дебнеш какво пиша? Подмини ме като не ти харесвам.

# 1 385
  • при късмета
Не, че не ми харесва, бе Зои (както ти възпитано се изразяваш). Уточнявам противоречие и то именно по темата. Сто пъти го написах и пак се правиш на неразбрала

# 1 386
  • Най-красивата страна
Съвсем нормално е Зои след като е омъжена за грък и живее в Гърция да кръсти детето с гръцко име.
Останала съм с впечатление,че в Гърция нещата са малко по-различни.Там се спазват традициите и са запазени гръцките имена.Няма Изаура,няма Серхио.Уважението към родителите е голямо.А като живееш в чужда страна е редно да се съобразяваш и да се нагодиш.
За детето също е по-добре след като живее в Гърция да носи гръцко име. Hug

# 1 387
  • Countryside
Аз не разбрах как се казват децата на Зои?

По темата: родителите избират името, хубаво е да няма вмешателство от страна на всякакви роднини. Но понякога хората си кръщават децата с измислени имена, за да угодят на родителите си, да не се сърдят. Което в повечето случаи води до имена като Ганиела например, може би майка й е искала да е Даниела, но свекъра е Ганчо...

# 1 388
Ами да не се тръшка тогава как се затриваме.
На мен също ми направи впечатление противоречието на Зои. Патриотизмът е хубаво нещо, но от войнстващите патриоти очаквам да дават поне личен пример.

# 1 389
 Аз съм за това всеки да си избира името на детето.
Просто от това, че на дамата  ѝ се повръща от чужди имена, а в същото време нейните деца са точно с такива, реших, че е защото някой  го е наложил.  Иначе не мога да си го обясня.
Аз лично започнах да пиша, защото хем са крайни изказванията, хем са противоречиви. Иначе, честно, изобщо не ме интересува, нито кой какво мисли, нито за какво се бори.

# 1 390
За смях стана вече Simple Smile Не съм войнстващ патриот. Veni е права, гърците са традиционалисти, няма Изаура, няма такива странности. Турците също, май само при нас се наблюдават.
 Не искам да казвам имената на децата ми във форум. Да приемем, че сина ми е Николас, а дъщеря ми Елена. Едното с гръцко окончанание, другото прието навсякъде. Личният пример за патриотизъм се изразява в това, че възпитавам децата си като българи, наравно с гръцката им кръв.
 Ганиела  Joy

# 1 391
  • Countryside
Мда, Елена и София са хубави гръцки и интернационални имена за момиче. Името на момченцето е почти българско, само има едно -ос накрая. Аз мисля, че ако бащата е от друга националност и живееш в съответната страна, не върви да кръстиш щерката Парашкева примерно. Или търсиш интернационално име или някакво местно, което ти харесва. Детето така или иначе ще е с не-българска фамилия. Но съгласете се, че Бриджит Иванова от Кокаляне или Серхио Петров от Иваняне са най-малкото странни. И да, би ми било жал за детето, не за друго а да не му се подиграват и да го е срам от името му.

# 1 392
Сиренце, благодаря, че ме разбра! Между другото Парашкева е гръцко, идва от Параскеви-петък. Simple Smile Актуално и днес, синът ми има две братовчедки на по 3 годинки с това име. Архаичните имена леко отпадат, но като цяло няма чужди. Отделно и църквата е много силна, не кръщава изгъзици.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 13:54 от Zoι

# 1 393
Ама като видите Бриджит Иванова и ви се доповдига, и ви е жал, откъде всъщност знаете, че е от Кокаляне, а не е от Оксфорд примерно и е дошла за седмица при баба си. Може даже и майка ѝ да е англичанка. А нали според горната дискусия като живеели децата в чужбина, още повече когато някой родител е чужденец, е приемливо да се слага и чуждестранно име. И после се оказва, че родителите всъщност не били плиткоумни чалгаджии от Кокаляне, а професори в Оксфорд примерно.

# 1 394
Zoi, ти си се съобразила, че мъжът ти е грък и живеете в Гърция. А, ако мъжът ти беше, да кажем французин, какво име щеше да дадеш на сина си? Българско или френско?

Общи условия

Активация на акаунт