Изчерпан ли ми е резерва

• 17 888
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Не си губи времето в Бургас когато  на мен ми определиха резерва като намален директно се насочих към Истанбул там прилагат по различни  протоколи който дават доста добри резултати  .В момента  съм бременна  от 1 опит там от изкарани  3 яйцеклетки .Дано направиш правилният избор в Бургас само ще пропилееш нерви и пари .

# 16
Цвете, не губи време, нищо не ти пречи да четеш, но през това време да действаш. Тук правилно са те насочили към Истанбул. Тук за някои наши родни светила се чака по една година, а ти нямаш това време, пък и не си струва човек с репродуктивен проблем да чака толкова дълго.
На тази възраст дори и да има яйцеклетки, не се знае тяхното качество, за да замразява, още повече, че замразяването и размразяването в много случаи увреждат яйцеклетката. Направо да си пристъпва към инвитро. Извинявай за прекалено личния въпрос, но ти имаш ли си партньор? Питам, защото в Турция доколкото знам не ползват донорски материал, а с партньора ти трябва да имате брак.
Успех!

# 17
Не нямам брак но с партньора ми сме от 2005 г. заедно. Защо в Турция не правят инвитро на небракувани двойки...нали си плащаш...не е безплатно!А към kalpazankak какви бяха хормоналните ти стойности,че успяхте от първата процедура да се постигне бременност.Много ми се иска да разбера дали някои от участничките във форума е забременяла с такива показатели като моите.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 22:27 от thzveta

# 18
Не правят на небракувани двойки вероятно поради религиозни причини.
Аз бях с нисък АМХ (0,69) още преди последното лапаро, което допълнително го е смъкнало, след това не съм го изследвала. Също съм с 1 яйчник, но пък бях на 32 г. при първата ми бременност. Но имам друг утежняващ фактор - ендометриоза. Та - достигнахме до 2 бременности.

# 19
Записах си час при д-р Лилия Димитрова.Оттук нататък дано всичко е в моя полза..Благодаря на всички и затона,че ме насочихте към София.Ще пиша отново когато започна със същинската част.Дотогава на всички пожелавам успех и късмета да е с вас...

# 20
Здравейте момичета. Имам елетронен календар за овулация.Днес си купих тестове на Клеар Ову и теста ми е положителен. Появиха ми се две еднакви черти...Някой може ли да коментира това..Означава ли,че ако правя секс днес бих могла да забременея. Но ме е страх защото приемам антибиотик за ешерихия коли и уреаплазма остават ми до курса още 4 хапчето...има вероатност да заразя и мъжа ми.

# 21
thzveta, ако лекувате уреаплазма се спазва пълно въздържание. В противен случай става като пинг-понг - прехвърляте си постоянно инфекцията и ще се наложи да карате няколко курса антибиотици, докато се изчистите напълно.

Ако има и някаква инфекция е възможно яйцеклетката да не е много качествена, т.е. от една страна си компрометираш лечението, от друга страна шансът нещата да се получат клони към нула.

# 22
 thzveta ,по време на бактериално лечение изобщо не е препоръчително да правиш опити за забременяване. щом имаш установена уреаплазмата, тя се предава по полов път. така че, ако мъжа ти не се е тествал, обезателно трябва да го направи. може той да ти я е предал или пък да е възникнала като недоизлекувана от предходни лечения и тн. . така че, не бързай. реши първо този въпрос.
после се насочи към добра клиника за репродуктивни проблеми. на консултацията доктора ще ти даде най-точни указания кое, кога и ще предприеме действията, които са удачни за здравословното ти състояние, за да стигнете до успешна бременност.

# 23
Здравейте,назначиха ми този месец пак FSH но бяха почивни дни и вместо на втория ден както ми бяха казали направих теста на 3 ден от МЦ.FSH ми е 27,76 а предния месец беше 17.00...какво означава това...Може ли разликата да е толкова голяма? Това много ме притесни!Моля споделете Cry А уреаплазмата след 10 дневен прием на антибиотик при втората микробиология пак показа положителен резултат...Така,че продължавам с нов курс на лечение...надявам се да е успешен...

# 24
най-вероятно ановулаторен цикъл предходния месец или просто много ниски нива на естрогена. и двете стойности са доста високи. при такива е възможно инвитро само на естествен, евентуално инсеминация, поне докато не се нормализират.

# 25
 thzveta,прочетох темата и реших и аз да се включа.
Когато си с един яйчник имаш овулация всеки месец,а не през месец!
Това го казвам от личен опит.Аз също съм с един яйчник.
Във времето когато правех опити за естествено забременяване,повече от година,имах доказани овулации постоянно,без яйчникът ми да е "прескачал"и месец.
При мен проблемът да не се получи забременяване не беше намален яйчников резерв.
Въпреки,че съм с един яйчник,стойностите на FSH и АМХ при мен са в норма.Аз имах проблем с тръбите и ендометриоза.
Сега се готвя за инвитро.
AMH е хормон,който се променя с много бавни темпове и е по-показателен от FSH,който може при всеки цикъл да променя стойностите си.
Не е невъзможно с тези показатели да успеете и ти го пожелавам от сърце preggo

# 26
Когато ми направиха операцията хирурга ми обясни,че някога пак ще мога да забременея,но овулациите ми ще бъдат не всеки месец а през един.

# 27
потвърждавам, макар и не от личен опит, че при един яйчник не е задължително да се редуват циклите. аз съм с два и овулацията също не е през месец във всеки яйчник. просто е строго индивидуално. можеш да овулираш 6 годишно с един яйчник, може и 10. при този скок на фсх обаче най-вероятно не е имало овулация предходния месец, поради което и фсх не е подтиснато от скока на е2, както става при нормален овулаторен цикъл.

# 28
Цвете, още веднъж те съветвам, отидете до Турция. Знам, сега е страшно, но ние пътувахме с автобус. От все сърце ти желая успех!

# 29
Здравей, случайно видях темата и реших да ти пиша. Също като теб съм на 42 години. Моите показатели обаче бяха доста по-лоши от твоите. АМХ беше веднъж 0.6 и втория път 0.3 и ФСХ веднъж 20, втори път 28 и трети път измерено 32(!). Това са показатели от миналото лято, преди една година. Казаха ми категорично, че нямам никакъв шанс, освен инвитро с донорска яйцеклетка. Отказах се да правя такова и се примирих с положението. Повече не съм мерила хормони, цикълът ми стана напълно нередовен, даже ми го предизвикваха с хапчета. Най-неочаквано през Април се оказа, че съм забременяла спонатнно. При положение, че наистина нямаше как.

Та мисълта ми е, щом аз забременях при толкова по-лошо положение на хормоните, няма как твоя резерв да е изчерпан. Пък и с инвитро шансовете сигурно още повече се увеличават. Успех от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт