1 клас София с разширен английски/испански език

• 1 766
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
живот и здраве, другата есен каката ще е 1 клас. И понеже има познания по английски и испански език /пък и аз тези съм учила и ще мога да й помагам/, ми се иска да я запиша с училище с разширено изучаване на английски/испански език /поне единият от 1 клас/ и от 5 клас съответно другият.

Но колкото и да се ровя в нета, почти не откривам такава схема. Звънях на няколко училища, за тази година са премахнали испанския език  Rolling Eyes, за другата - не се знае. Или пък започват с по 1 час седмично, което ми се вижда прекалено малко.

Моля за насоки и съвети.  Hug Ако имате пък опит, още по-добре.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 1
  • София
Нашето училище има подобна схема, но няма испански.
Както и да е. Имам 5класничка и мога да ти гарантирам, че нито английски, нито какъвто и да е език се учат като хората в училище. Всички ходят на уроци.
И това ти го казвам като един от противниците на уроците, по принцип.
Така че гледай училището да е спокойно, учителките да са свестни, а пък за езиците ще се запишете в частна школа.

# 2
  • София
112-то ОУ на Дондуков не е ли точно с разширено изучаване на английски език, като от 5-ти клас може да вкараш испански или немски като втори език? Доколкото съм проверявала, май е така.

http://112ou.org/index.php/organizatziya/uchebni-planove/ucheben-plan-1-4-klas

Моята щерка ще е първи клас 2017-та, и или ще учи в 112-то, или в 38-мо. Евентуално 6-то, но ни е по-далече.

# 3
129-то "Антим Първи" /което дели сграда с Испанската гимназия/

# 4
Благодаря ви.  Hug
Сега ще прегледам и вашите предложения.

Иначе звънях в 49-то, за тази година отпада испанския, но англ. е по 1 час седмично.  Rolling Eyes
В 32 и 18-то също няма този вариант. Това на Стамболийски от 4-5 клас се въвежда задължителен руски, което не ми допада, а от 1 клас почва този, който си си избрал.
В другото, на Пиротска, въобще няма испански /има го в сайта, но в учебния план са други 6 езика от 1 и след това същите от 5 клас, тоест не видях вариант после да се избере испански/...

Че толкова ли е западнал този език  newsm78 , съмнявам се... нарежда се сред най-говоримите в света, ама.... иначе има много паралелки по виетнамски  Crazy, японски  Crazy , немски, руски, френски

Гледах и 56-то, но пък и там в учебния план за тази година дори и от 5 клас не виждам 2ри западен език. А пише чак след 7 клас, тоест почва се от 8 клас....

Моя приятелка си е записала детето в 17у-ще, с много разширен френски език от 1 клас. Всеки ден май го учат. Ето такова нещо искам. Според мен сега им е времето да започнат усилено с чужд език, докато помнят като гъби и занапред ще им е по-лесно.  Peace

# 5
На повечето хора не им допада тоя руски  Grinning Що така..... ..Вече толкова малко хора го говорят, че скоро ще е голяма рядкост да попаднеш на някой говорещ тоя език май.

Общи условия

Активация на акаунт