ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 478
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Ние по математика сме на Булвест- 2000, а по БЕЛ на Просвета.

# 181
  • София
Ние сме 130см, 21кг и 31 номер обувки. Четенето и при нас не върви изобщо, ако прочете 2-3 страници и с много уговорки. Таблицата също не и е любима, но аз я натискам да я научи, защото като започне учебната година няма да има време пък госпожата им по занималня май ще бъде класна на един от първите класове и не се знае на какъв учител ще случим. Naughty Не знам дали и при вас е било така, но моята в 1 клас се уморяваше много и заспиваше понякога преди 20ч. Аз все още нищо не съм купувала, но е време. В понеделник ще поръчам маратонки и за двете, че и малката за градина трябва да стягам. Раницата ни е Белмил и не е мръднала та ще си я ползваме, а тетрадки още не знам какви ще ползват.

# 182
Ние сме с раници PULSE и на двамата - не са мръднали. Но и те стоят основно в училище, носят се понеделник, взимаме в петък. Така, че нямат голямо натоварване. Но като издържливост - веднъж мерих едната раница беше над 7,5 кг. Ще си ги ползват.
Имате ли представа тази година във втори клас учебриците купуват ли се или ги дават от училището?
Че аз направих един проекто списък и по него към 200 лв хвръкнаха за моливи, тетрадки, гащи и т.н без съществени неща, за близнаците и двамата. Остават маратонки, там не ми се мисли, поне по два чифта за младежа  #Crazy.
Помощта трябва да е за Н-то класници, не само за първи клас.

# 183
  • Майничка
О, говори ми... Малката ляга тънко, на фона на гимназистката. Там 250 лв. са само учебниците по корична цена, без помагала и други материали. Поне униформа няма.
Днес направихме инвентаризация, останали са по 10-на тетрадки с широки и тесни редове и с малки квадратчета. Моливи и флумастери също има, купихме ѝ 3 чифта кецове за късане по 10-на лв. от намаленията на Паоло Ботичели. Взехме нови униформени риза и пола, че се поизточи доста и това е. Кожени маратонки, официални обувки и боти имам купени в аванс. Много бързо й расте кракът, вече отива към 33. Иначе е 128см, 26кг.

# 184
  • в здрача
До 4ти клас включително се дават от училището, само допълнителни помагала за час на класа и сборници, ако поискат и по езиците се купуват. Ние го направихме общо целия клас в края на учебната година. От 5ти се купуват сборници и учебните тетрадки, атласи, а средния курс - всичко.

Учебниците вече ще се връщат, така че помислете за облеклата им според начина на грижа на учениците.

Аз ще търся само тетрадки, Худ. материали, че у нас много вървят и раница, че Хелоу Кити вече не и допада, пък и кака е с нова, кожена... иска и тя нова.

# 185
Здравейте!
Да имате идея какви тетрадки ще им трябват за втори клас? Прочетох на едно място широки редове А5 40 л. и малки квадратчета...

# 186
Тъкмо и аз ровя за инфо за тетрадки Simple Smile

Момичета, има ли фейсбук група?

# 187
  • около Варна
Навсякъде е различно с тетрадките, при нас ще започнат с тесни и широки редове и големи квадратчета.
Раницата е здрава, ще се ползва още. Несесерът е на Херлиц светлорозов и малко е замърсен,търках го, но не стана като нов,не смея много да го мокря, с него ще кара. Моливи, флумастри, боички и другите дреболии купих от Метро. И дрехи накупих от НМ, с други думи фалирах, но почти са готови за училище.

# 188
  • София
При нас ще започнат годината с тесни и широки редове и малки квадратчета. Преди повече от месец г-жата качи в сайта на класа информация по предмети... Купила съм тетрадките, униформата е допълнена, раница, несесер, боички, моливи и т.н. има от миналата година. Остана да напечатам етикетите. Ако нещо съм пропуснала ще попълвам в движение  Peace

От кога мислите да ги пускате да се прибират сами от училище? Ние сме съвсем близо, но като че ли още не се чувства готов за това  Thinking

# 189
Около месец преди края на годината започнаха да се прибират сами.

# 190
  • Пловдив
А при нас до 6 клас няма такъв шанс.И с каката беше така.Живеем извън града,така че това е мисия невъзможна

# 191
  • София
Каката и аз съм я разкарвала до 7-ми клас дори, но сега училището е буквално на 200 метра, като има за пресичане 2 малки квартални улички.
В края на учебната година му подвърлих идеята, но ми отказа, ще го видя сега след лятото какви идеи са му дошли...

# 192
  • около Варна
Тази година пак имам първокласник,така че със сигурност ще ги прибирам аз.

# 193
Имат пресичане на три кръстовища, и хич не мога да си ги представя сами да ми се носят.
За тетрадките питах, защото ми се върти, че на последната родителска пролетта, госпожата спомена, че т.ш.редове ще се ползват почти целия първи срок.
Днес съм дала един голям абзац без пряка реч за препис - старателно, красиво. Голям рев падна. Малката се обиди, че й били много широки буквите. Ми един ред, една дума - какво друго да кажа. Обяснявах аз за старанието, и че до момента в каквото е положила усилие, винаги е имала напредък.
Аз самата доста страдах от разкилифешения си почерк в началните класове, даваха ми вкъщи да преписвам и сутринта го носех, както и на занималнята. Обаче нямам спомен толкова вътрешно да съм го приемала и да съм го усещала като упрек. По-скоро имаше някаква суетня около това, че пиша разкрачено от страна на баба ми и учителят от занималнята. А дъщеря ми е амбициозна и като не й се получава, страда.
Нищо не съм купувала, униформи не им искат, дрехите виждам, че им стават поне за първо време.

# 194
  • Пловдив
Училището е близо, може без проблеми да ходи и да се прибира сама. Няколко квартални улички се пресичат, няма опасни кръстовища. Това лято й направихме ключове и излиза сама из квартала да играят.
Пише красиво, когато се старае и грозно, когато бърза  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт