Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 688
  • 992
  •   1
Отговори
# 30
Бо_, със сигурност най-добре да отседнете в Стария град, защото плажът е срещу "Амфитеатъра" и Старият град си е там. Има много квартирки и апартаментчета. Не съм отсядала там обаче, за да кажа мнение от първа ръка. Виж тук дали няма да си харесате нещо: http://www.hotels-in-sozopol.com/bg/district-2.html Пък ако има момичета, които са доволни от някоя квартира/апартамент, може да се включат също с мнение.

...

Благодаря, Дао! Открихме бунгала в новия град и това се оказа добре за разходките, които си направихме. Така се запознахме с целия град. Много ни хареса!

Бунгалата Делфини ли са?

# 31
Да, бунгала Делфини.

Забравих да кажа, че Община Созопол е МАФИЯ! Забранила е свободното спиране в града и събира рекет - или 2лв за час или 50лв за час. Ако щеш! Никъде не можеш да спреш нормално както във всеки европейски град. Не съм виждала подобен град до сега! Задължително е да си заплатите. Почивката в Созопол излиза твърде скъпо - когато я планувате трябва освен сумата за преспиване да имате наум и сумата необходима за колата ви.

# 32
Да, бунгала Делфини.

Забравих да кажа, че Община Созопол е МАФИЯ! Забранила е свободното спиране в града и събира рекет - или 2лв за час или 50лв за час. Ако щеш! Никъде не можеш да спреш нормално както във всеки европейски град. Не съм виждала подобен град до сега! Задължително е да си заплатите. Почивката в Созопол излиза твърде скъпо - когато я планувате трябва освен сумата за преспиване да имате наум и сумата необходима за колата ви.

Ние като отсядаме там задължително предварително си уговаряме да има парко място за колата ни и не я ползваме докато не си тръгнем. Така на практика нямаме този проблем. От 7 години почиваме там и всъщност незнам нищо за паркирането в Созопол. Не ми се е налагало да се интересувам.

# 33
Аз го знам това с паркирането в Созопол и затова вече като уреждам почивката ни в някой семейно хотелче,задължително питам за усигорен паркинг на колата.Ако не усигорява соственика,изобщо не наемам хотела,колкото и да е хубав.

# 34
Привет!

Записвам се да следя. Ние ще почиваме на каваци, но вечер се очертава да отскачаме до Созопол за да разхождаме децата.

Основното ми питане е някой ако знае дали в новия град има някакви паркове и градинки?

Ние сме с бебешка количка и мисля в самия стар град ще ми е сложно да се придвижвам, затова ще проуча възможностите за разходки в новия град.

# 35
Една от причините тази година да не сме в Созопол е именно паркирането. Миналата година при уговорката с хотела се разбрахме, че има паркинг, но като отидохме ни казаха, че в момента всичко е заето, да си оставим колата на платен паркинг - 7 лева на ден. А по време на престоя ни морето имаше голямо вълнение и на двата плажа беше червен флаг - ходихме на плаж на Каваци - и там 5 лева паркинг. И какво излиза - 12 лева на ден само за колата, отделно 18 лева плащахме на Каваци за 2 шезлонга и чадър, а в Созопол по 6 (не помня точно) само за чадър.
Да не говорим, че ако човек отиде след 10 часа на плаж, почти няма шанс да си намери свободен чадър. Това беше август миналата година.
Иначе плажа на Каваци беше прекрасен - чист, ситен пясък, морето е плитко доста навътре, никакво вълнение. Мечтая си за този плаж цяла година  Peace

# 36
Сега и друго се сетих да питам. Да ме ориентирате има ли хубаво и добре заредено заведение за  продажба на готвени рибни нещица  за вкъщи?

# 37
  • München, Deutschland
Ние като отсядаме там задължително предварително си уговаряме да има парко място за колата ни и не я ползваме докато не си тръгнем. Така на практика нямаме този проблем. От 7 години почиваме там и всъщност незнам нищо за паркирането в Созопол. Не ми се е налагало да се интересувам.
И при нас е така. Simple Smile

Беба28, всички малки деца с колички, които съм виждала, са най-вече в стария град. Преди да стигнеш котвата, като си обърнат с лице към нея, вдясно има едно немалко паркче - има всяка година колички (от тези като джипчета, дето караш по 4-5 минутки), понита за езда, катерушки, май имаше въртележки някакви, но определено най-обичано е детското бънджи. Виждала съм там и 3д кино, пак за деца, една кабинка представлява и филмчетата са по 12 минутки, поне така бяха мин. год. Зачетох се, защото мислех, че е обява за нормално 3д кино.

За рибните неща за вкъщи - в новия град, по веселата уличка, има хора, които продават печена пържена или риба на скара на килограм. Има огромно разнообразия, вкл. и на всякакви морски дарове - калмари, 4-5 вида скариди, миди... Много са, да не изреждам. Аз лично ни купувам цаца за плажа, че тук, където живея, деликатесите ги продават, но цацата - не.  Laughing Laughing Нещата са пресни, понеже по няколко пъти дневно минавам оттам да взема бира или нещо за хапване + отиване и връщане до плажа и всеки път виждам как допълват съдинките с нова риба. За цацата даже се чака, че свършва на секундата  Laughing.

tooclose,

нямам идея на кой плаж сте били, но ние ходим към 10-1о и нещо обикновено и чадъри на първа линия няма, но се намират местенца. Уикендите е по-тегаво, заради приходящи само за уикенда. Но към 11 първите деца ги изнасят и се освобождават чадъри. Говоря за Хармани, края на юли - началото на август.

Някой ако вече е ходил тази година, може ли да каже цените на чадъри, с или без шезлонги?

# 38
  • Bulgaria
Знаете ли ,каква е цената за паркинг до стадион Арена Созопол?Тази година за пореден път ще отседнем на Веселата уличка ,но ме интересува колко струва паркирането.
Някой отсядал ли е в Лъки бийч ? И кой друг хотел може да ми препоръчате в този район?
Търся впечатления и за хотелските комплекси във Виа понтика-много ли са далеч от Хармани плажът ?

# 39
  • Пловдив
Миналата година "изневерихме" на Созопол с Приморско. Е, друго си е Созопол Simple Smile Резервирали сме в къща Портокал, някой има ли впечатления?

# 40
Миналата година "изневерихме" на Созопол с Приморско. Е, друго си е Созопол Simple Smile Резервирали сме в къща Портокал, някой има ли впечатления?

Преди 3 години бяхме там на почивка на последния етаж в нещо като таванско помещение скосено. Близо е до малка градинка тип паркче. Нямаше място за колата ни обаче. Вие в апартамент ли ще сте там? Влизахме в един апартамент със спалня хол и кухненска част. Голямо ми се стори като за многодетно семейство с три или четири деца. Или младо семейство с деца и  баба и дядо с тях за помощ. Сравнително близо е до плаж Хармани. Долу до къщата има магазинчета и за храни и за плажни неща. Няма ресторанти и шумотевица наблизо. Като цяло съм с добри впечатления. Къщата беше нова или след ремонт ... не мога точно да преценя, но беше чисто. При нас малко ме тормозеше изкачването до последния етаж с всички плажни атрибути когато си се напекъл и си каталясъл от плажа, но то не може всичко да ти е ок.

# 41
  • Пловдив
В двойна стая ще сме, но изрично казах да не е мансардната, тъй като я видях, че е по-малка.А как е положението с чистенето на стаите и с хавлиите?

# 42
В двойна стая ще сме, но изрично казах да не е мансардната, тъй като я видях, че е по-малка.А как е положението с чистенето на стаите и с хавлиите?

Честно казано не помня. Там имаше една стара баба - тя е майка на собственика и тя почистваше. Ма колко е почиствала не си спомням. Друг персонал не съм видяла освен този мъж и майка му. Аз си нося спално бельо и кърпи винаги и си ги ползвам. Не ползвам оставените, че съм малко гнуслива и затова. Но знам, че всеки ден минаваше да помете пясъка и да изхвърли кошчетата за боклук. Ако ти е в полза това като инфо.

# 43
  • София
Миналата година бяхме в двойна стая в тази къща. Стаята беше просторна и широка, но нямаше нищо друго освен легло и бюро с малък телевизор. Имахме малка тераса със столчета. Двойното легло е с 2 отделни малки матрака и не е много удобно , както и възглавниците. Ние не сме с деца и не обичаме да ставаме много рано сутрин, но нямахме особено избор. От рано сутрин децата крещяха и тичаха по стълбите, а и собственичката и не говореше особено тихо.

Почистване -  ами няма такова, ти си чистиш. За 7 дни нито веднъж не ни почистиха стаята или смениха чаршафите или хавлиите.

Все пак да отбележа, че аз съм малко по капризна  Wink

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 19:35 от 404NotFound

# 44
  • Пловдив
Благодаря за впечатленията. Ако не ни хареса, просто няма да останем цялата почивка там. Собственикът ме увери, че на терасата имало масичка с два стола, но явно я ги има,я -не Laughing Ние не се задържаме в стаята, но все пак ми се иска да има къде да си сложим едно две неща.

Относно почистването. Преди 5 години бяхме в една къща и условието беше да се почисти преди 10, тъй като чистачката гонела автобус ooooh! Ние сме отишли на почивка там все пак. Не сме отишли да ставаме в 8, за да могат да си свършат работата навреме.Иначе къщата беше хубава, стаите добре обзаведени( става дума за Къща за гости Ла Роза). Разбрахме се да не ни я почистват, а само собственичката да минава и да оставя нови кърпи. Та, въпросът с чистотата е доста спорен. Все едно не им плащаш, за да си там, а насила ги караш да вършат нещо.

Общи условия

Активация на акаунт