Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 613
  • 992
  •   1
Отговори
# 105
За първи път ще почиваме в Созопол, препоръчайте ми най- хубавият плаж!С кола сме.Резервирах в Сафо апартаменти, а те са на почти километър от най - близкия плаж.Като ще пътуваме, поне да е до най- добрия в околноста
 Simple Smile

# 106
За първи път ще почиваме в Созопол, препоръчайте ми най- хубавият плаж!С кола сме.Резервирах в Сафо апартаменти, а те са на почти километър от най - близкия плаж.Като ще пътуваме, поне да е до най- добрия в околноста
 Simple Smile
Харесвам много плажа на Каваци. Миналата година беше най - чистият плаж, плитка и без вълнение вода, докато на Хармани и централният плаж бяха с червен флаг, гъчканица от хора, мръсен пясък  ooooh!
Искахме да отидем и до плажа на къмпинг Градина, но не се получиха нещата. Подозирам, че там също ще е много по - приятно, отколкото в Созопол  Peace

# 107
  • София
Няма нужда да пътувате с кола. От Сафо спокойно може пеш да стигнете до плажа на Каваци.

# 108
  • Пловдив
Каваци! Изобщо не ви трябват двата плажа в самия Созопол.

# 109
 Simple Smile
Харесвам много плажа на Каваци. Миналата година беше най - чистият плаж, плитка и без вълнение вода, докато на Хармани и централният плаж бяха с червен флаг, гъчканица от хора, мръсен пясък  ooooh!
Искахме да отидем и до плажа на къмпинг Градина, но не се получиха нещата. Подозирам, че там също ще е много по - приятно, отколкото в Созопол  Peace

Ние пък ходим на Хармани заради вълните ... там е открито и подухва и става голяма веселба с децата ... на плитка и спокойна вода освен да се топкаш като пенсионерка незнам друго какво може да се прави ... не говоря когато е червен флаг естествено, но за 7 години подред на този плаж един или два пъти сме имали такъв флаг ... пясъкът незнам какво значи да е мръсен, не ми се е набивало като такъв ... но поне няма камънаци и ръмбести неща като на други ... и гъчканица е силно казано дори и на свободната зона ...  може би, защото ние сядаме винаги най-отпред първи до вълните ... ще вземем и ние да го посетим този плаж на Каваци най-накрая, че то срамота ...

# 110
Всеки има собствено мнение и вкусове. Аз не обичам вълни, обичам равно море, където мога да си сложа дюшек или възглавничка и да си релаксирам. Не обичам да ме залива вода. Далеч съм от пенсионната възраст, обаче. На този плаж миналата година началото на август за 10 дни всеки ден беше жълт флагът, а след 12-13 часа ставаше червен. За централния се отнася същото.
На плаж отивах към 10-11, на почивка съм, не ставам в 7 да ходя да си оставя кърпата на първа линия и да се върна да си доспя, а пък после да си имам запазено място. На платената зона свободното място беше едва на последните чадъри. Като добавим и, че 4 човека, че понякога и повече лягаха под един чадър и буквално краката на предния бяха до главата ми.

Няма да повтарям 100 пъти, но мястото, което харесах на Каваци беше с шезлонги, разположени на поне 5 метра един от друг. Всяка вечер минаваше машина да почисти пясъка и не съм видяла и един фас в него  Peace

Снимка от миналата година

Така изглеждаше плажът на свободната зона в 11 часа. Ако на някой му харесва така - на мен не ми.

# 111
Всеки има собствено мнение и вкусове. Аз не обичам вълни, обичам равно море, където мога да си сложа дюшек или възглавничка и да си релаксирам. Не обичам да ме залива вода. Далеч съм от пенсионната възраст, обаче. На този плаж миналата година началото на август за 10 дни всеки ден беше жълт флагът, а след 12-13 часа ставаше червен. За централния се отнася същото.
На плаж отивах към 10-11, на почивка съм, не ставам в 7 да ходя да си оставя кърпата на първа линия и да се върна да си доспя, а пък после да си имам запазено място. На платената зона свободното място беше едва на последните чадъри. Като добавим и, че 4 човека, че понякога и повече лягаха под един чадър и буквално краката на предния бяха до главата ми.

Няма да повтарям 100 пъти, но мястото, което харесах на Каваци беше с шезлонги, разположени на поне 5 метра един от друг. Всяка вечер минаваше машина да почисти пясъка и не съм видяла и един фас в него  Peace

Да така е. Не съм имала за цел да обидя някого.

# 112
Здравейте, искам да ви попитам, а знаете ли в Созопол да дават разни квартири, да не са от хотели, а на нощувки. Понеже в Несебър и на други места знам, че дават със сигурност, понеже не знам къде да потърся, а пък и не знам до август дали ще се намерят места.
Ще се радвам, ако някой е запознат да ми каже.
Благодаря!  Simple Smile

# 113
  • София
Почти всяка къща в Созопол дава квартири под наем. Като слезете от автобуса винаги има и някоя друга леличка, която да чака с оферта.

# 114
Почти всяка къща в Созопол дава квартири под наем. Като слезете от автобуса винаги има и някоя друга леличка, която да чака с оферта.

Благодаря за информацията.  Hug

# 115
За квартирите-мой познат е намерил така една квартира с 2 легла-нищо особенно вътре,без климатик ,за 20 лв.

# 116
  • София
Ние преди време всеки път отсядахме в една стая в Стария град. Гледа към морете, като даже в банята има прозорец с гледка. Чисто, приятно и сигурно е. Мебелите са старички, няма климатик, но балконът е невероятен. На 2 минути е от плажа. Мога да дам телефон на лс. За 2 с дете на 7 плащахме 45 лв. (май имахме отстъпка и по принцип е 50). Поне беше.

# 117
Плаж Каваци в Созопол ли е или някъде по-встрани?Трябва ли транспорт до него,защото мъжо не дава да се катерим с пясък в колата.А плаж Хармани,вярно ли е че има много големи вълни?

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 13:40 от daria_30

# 118
  • София
daria_30, чудесните плажове Градина и Каваци са съответно преди и след Созопол.
Пеша с деца не става. Но пък, ако забраната за качване в колата с пясъчни крака не е шега, ползвайте влакчето - тръгва от Санта Марина /Златна рибка/, минава през Созопол /спира на Черно море т.е. кръстовището, което нарочиха за автогара/ и после Каваци, Смокиня /обръща на Грийн лайф/.
Има си разписание и се спазва.

# 119
daria_30, чудесните плажове Градина и Каваци са съответно преди и след Созопол.
Пеша с деца не става. Но пък, ако забраната за качване в колата с пясъчни крака не е шега, ползвайте влакчето - тръгва от Санта Марина /Златна рибка/, минава през Созопол /спира на Черно море т.е. кръстовището, което нарочиха за автогара/ и после Каваци, Смокиня /обръща на Грийн лайф/.
Има си разписание и се спазва.
Мерси за препоръките.С 3 деца съм и колата е нова,така че пясък в нея-абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт