Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 611
  • 992
  •   1
Отговори
# 210
Току що се върнахме от Созопол. Няма да повторя повече-не ми хареса изобщо .Целия град е нанагорнище и нанадолнище и в жегата от плажа е някакъв ужас.Бяхме в хотел-Домът на Хриси близо до Веселата Уличка.Е,няма такъв мизерен хотел.И на Хармани и на Централен плаж не е претъпкано ,дори следобед става полу-празно.Препоръчвам заведения Шатрата,Родопски Специалитети,Диамант ,които са на веселата уличка.А в стария град само пенсионери видях.

# 211
  • Пловдив
Созопол е известен със стръмните си улици. На мен никога не са ми били проблем.Да, не е най-големият кеф, но не ми пречи. Приемам си го така Heart Eyes

Шатрата не е ли едно доста шумно заведение? Дори може би с жива музика? Не харесвам този тип ресторанти. Аз сядам, за да се навечерям спокойно и да си поговорим. Слуша ли ми се силна музика, отивам на бар.

# 212
А има ли места на паркингите и каква е цената

# 213

Шатрата не е ли едно доста шумно заведение? Дори може би с жива музика? Не харесвам този тип ресторанти. Аз сядам, за да се навечерям спокойно и да си поговорим. Слуша ли ми се силна музика, отивам на бар.
Шатрата е шумно заведение със сръбска скара. Миналата година почти всяка вечер пееше Радо Шишарката там, но участието му започваше към 9-10 часа. Преди това беше нормална музика, а ако сте на вън, има маси и на плажа, не беше силно. А за обяд може би е още по - спокойно. Това беше заведението, в което ми беше най - вкусно от целия Созопол. Дори Шеф Манчев беше там, което предполагам значи, че кухнята си струва  Peace Тази година пак ще отида да хапна там.

А едно от най - противните ми заведения беше Диамант (само, че не си спомням 1 или 2, но то едва ли има голяма разлика). Беше огромно и сервитьорите не достигаха. Повече от 1 час сме чакали салата и пържени картофи. Приятелят ми, който нито е гнуслив, нито претенциозен, каза че в по - мизерна тоалетна не е влизал през живота си. Аз не посмях да отида.

# 214
  • Пловдив
tooclose , проблемът е, че се връщаме късно от плаж и докато излезем, станало 10 часа. Иначе с удоволствие бих отишла в Шатрите, щом е вкусно. Но както сама си написала, с напредването на вечерта, и децибелите се усилват Mr. Green Може да пробваме откъм страната на плажа, пък дано е по-тихо. Ще го имам предвид.

# 215
  • София
Ние обядвахме в Шатрите 2 пъти, първият ден храната ставаше, но вторият беше отврат, както и обслужването. Тоалетните мизерни ... но пък е близо до плажа. Ние предпочитаме заведенията в старият град, спокойна музика и вкусна храна.

В предходни постове беше споменато за ново заведение за хранане на Каваци. Зад Алкохол видяхме само едно с бели пейки, с около 10тина маси. Обслужването беше ужасно, чакахме 20 мин за меню, не ни донесоха, а от съседната ни маса ни дадоха тяхното. След 30 мин или повече с малко нахалство от наша страна си поръчахме храна.

Посетихме и жълтото на Смокиня, нищо особено, но по бързо те обслужват.  Но все пак аз съм доста капризна и не ям месо, т.е избора на храна за мен е по труден.

# 216
  • София
Харесваме обедните менюта в "Арена" - сръбска скара, който се намира вдясно, откъм новия град, над централния плаж.
Любимо място за риба е "Оазис" на стълбите над ул. Републиканска. Преди осем години, като беше малко детето, го препоръча един познат, който живее там. Каза, че го държи местен човек и храната е винаги прясна. От тогава е любимо място за вечеря на детето. Понякога има котка, която обикаля стълбите и си проси храна Simple Smile
На ул. Одеса, над Харманите, е добър ресторант "Лотос". Почти в края на плажа е, вляво, т.е. доста далеч от шумотевицата на веселата улица.
Преди беше невероятен ресторантът на хотел Вип Зона. За съжаление тази година е затворен. Ще променят нещо май.
В Стария град има страшно много симпатични места, както и около пристанището.

Който иска плодове на нормални цени, има нещо като борса (силно казано), която е точно на входа на Созопол откъм Бургас. Има една чалготека и до нея пицария - на завоя за стария град. Между двете се спуска малка уличка и долу е нещото.

# 217
На мен точно стръмните улички и показващото се море между тесните пространства между къщите в Стария град са ми вълшебни  Heart Eyes Миналата седмица бяхме там, на Централния плаж не беше пренаселено, но в последните дни водата беше пълна с водорасли  Sad Бяхме и на Каваци за два дни, определено плажът и водата там бяха прекрасни  Simple Smile В Стария град си оставихме колата на един паркинг покрай пристанището, за 6лв на денонощие, имаше свободни места.
Не препоръчвам заведението Кулата, над Централния плаж, при Крепостната стена, скъпотия, а няма кой да ти обърне внимание  Confused Сядахме и в Арена от другата страна на плажа, останахме доволни. Но най ни хареса Вятърната мелница  Heart Eyes

# 218
А има ли места на паркингите и каква е цената
Има свободни места на платените паркинги!Цената на час е 2 лв. ,а за 10 дни-60лв.!

# 219
Сега вече имам потвърдени дати за "Санта Марина"след 20-ти август и започвам да чета за добри ресторанти, защото предполагам, че поне няколко пъти ще отиваме до града. Вече имам препоръки за някакъв ресторант "Кладенец" /има ли нещо такова?/, както и за ресторант на Хилда Казасян?

За последно съм била в Созопол преди 14 години, като по-млада ни беше любимо място, но говоря за миналия век, хаха Sunglasses

# 220
  • София
Ресторантът на Хилда Казасян се казва "Античен кладенец". Арменски е, много вкусна и прясна храна, но само с резервации. Намира се в Стария град, от площада на пощата тръгвате по средната уличка. До него са "Веселите палачинки", които обаче за мен не са нещо особено. Палачинки ядем от много години при рускинята Елена срещу х-л Селена.

# 221
Благодаря! Аз точно си написах предишния пост и като погледнах в Гугъл, разбрах че "Кладенецът" и ресторанта на Хилда са един и същ, само името, която ми бяха дали беше непълно.  Sunglasses Иначе е ясно, че такива популярни ресторанти ще бъдат с резервации.

Също така ми препоръчаха и един италиански - "Del Muro". Те май са на една и съща улица с този на Хилда.
От темата съм запомнила "Художниците" с добри препоръки, ще разгледам подробно и останалите написани мнения.

# 222
  • София
Пицарията на Санта Марина също е ОК, по средата на комплекса е, хубави пици и салати ядохме там. Имаше много комари обаче.
В стария град имахме една вечеря в "Рибари" на улицата покрай пристанището, хареса ни. Има прясна риба, мъжът ми много хареса и миди в гръцки сос, тарамата също беше много вкусна.

# 223
Благодаря! Ние сме за 9 нощувки, така че ще пробваме и някои от заведенията на комплекса. Ние го решихме много спонтанно, защото се отказахме от почивката ни в Турция, а наш познат има студио, което ни предложи там.

Ние в общи линии сме лесни за хапване през деня, но ММ държи на хубава вечеря, морски продукти, напитки, та затова искам да съм подготвена с идеи Sunglasses

Ползвали ли сте услугите на техните таксита /от комплекса/ до града, нещо такова разбрах, че предлагали?

# 224
ВНИМАНИЕ!!! НЕ ХОДЕТЕ НА ПОЧИВКА В СОЗОПОЛ НА УЛИЦА ОДЕСА БЛОК 6, ЕТАЖ 3, АПАРТАМЕНТ 6 ПРИ ДАНЧО И ПЕНКА. ДОКАТО БЯХМЕ НА ПЛАЖ ПРЕДПОСЛЕДНИЯТ НИ ДЕН ОТ ПОЧИВКАТА НИ, НЯКОЙ Е ВЛЯЗЪЛ И НИ Е ИЗПРАЗНИЛ ПОРТМОНЕТАТА. В АПАРТАМЕНТА НЕ БЕШЕ РАЗХВЪРЛЕНО, А ПРОСТО НЯКОЙ СИ БЕШЕ ОТКЛЮЧИЛ И НАЙ-СПОКОЙНО СИ БЕШЕ ВЗЕЛ ПАРИТЕ. ЦЯЛА НОЩ СЕ ЗАНИМАВАХМЕ С ПОЛИЦИЯТА И ПИСАНЕ НА ЖАЛБИ, А ХАЗЯИТЕ НИ ИЗКАРАХА, ЧЕ ИМ ПРАВИМ ПОСТАНОВКА. НЕ ХОДЕТЕ ТАМ - ДОЛНИ КРАДЦИ. ПРОВАЛИХА ПОЧИВКАТА НИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт