Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 382
  • 992
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Знаете ли как се казва много симпатично малко заведенийце на крайбрежната улица при пристанището, цялото в бяло, стил еко романтик Simple Smile
Правят домашни палачинки, домашна лимонада. В предната зона е нещо като галерия, има масички и столчета отпред, като всичко, включително и циментовата замазка отвън е боядисана в бяло.

# 226
Знаете ли как се казва много симпатично малко заведенийце на крайбрежната улица при пристанището, цялото в бяло, стил еко романтик Simple Smile
Правят домашни палачинки, домашна лимонада. В предната зона е нещо като галерия, има масички и столчета отпред, като всичко, включително и циментовата замазка отвън е боядисана в бяло.

Ако не се лъжа заведението се казва Диона

# 227

Било сладкарница.И аз нея търся,имало уникални торти с моркови и домашна лимонада.
Дано скоро да успея да я посетя.  Confused

# 228
Здравейте, аз също се включвам по въпроса с храната. Не препоръчвам Русалка, който се намира на стената в редицата заведения. Лошо обслужване и посредствена кухня. Един таксиметров препоръча заведение при Чоки на пристанището за морска храна, чували ли сте го? А за Ривиера нещо-цени как е храната? Понеже ще плажуваме на Каваци какви са цените на храната в Суиит?

# 229
Понеже бяхме точно до Sweet на Каваци, да ти дам инфо  Grinning Цените са доста нагоре, едни картофи със сирене са 4лв, наливна бира пак около 4 лв, сандвичи, тостове и подобни около 7,8 и нагоре, рибка от 10 нагоре, иначе е вкусно  Mr. Green Точно отгоре над заведението в дясно има друго с бели маси и пейки, цените бяха много по-приемливи, но не знам как е храната там  Simple Smile

# 230
  • София
Точно за това заведение бях писала в предният си пост, заведението с белите маси и пейки, имаше и нещо като сини завески за украса. Зад sweet и Алкохол се намира, по средата. За пръв път хапвахме таратор вместо с копър, с шарена сол. Не знам дали така го сервират или беше грешка. Панираният кашкавал не беше зле, но и по вкусен съм хапвала. Поръчахме пържени картофки със сирене, донесоха ги без сирене Simple Smile Мисля, че струваха около 3лв. Обслужване, многоооо бавно Simple Smile Заредете се с търпение.

# 231
  • София
Ако не се лъжа заведението се казва Диона
За мое съжаление не е Диона.  Сетих се най-после в гугъл ърт да разгледам - веднага след Диона е.

Бандида, лимонада да, но от единствения път, в който го посетих не помня да е имало торти, може би ти си чула за Диона.

За храната в Созопол мога да разказвам много (тоест критично малко) , ако някой търси чиста храна, маслото да не е маргарин, а сладкото в палачинките да не е с химикали от прегрятите пластмасови баки до печката. И минералната вода да е минерална.
Ако има желаещи, ще споделя.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 01:26 от ЗаСлон

# 232
  • Пловдив
ЗаСлон, има, разбира се. Сподели, моля! Simple Smile

# 233
  • София
Скрит текст:
Минерална вода в складовете на Созопол вече 2 пъти хващам, че не е минерална. Усетихме чешмян вкус. Затова си купихме спешно кана Брита от Бургас и филтрираме. Марките бяха розов Девин и Горна баня.

В Бургас и околия, всеки баничар, ресторантьор и всякакъв дето ден година храни, нарича своя промишлен маргарин с думичката масло. И по гръб не пада, до смърт я защитава.
На всяко меню има "палачинка с масло", "пърленка с масло", и тн Те нямат масло в хладилниците си и никога не са имали.
Типичната палачинка е от готова смес от чувал. Показаха ми Simple Smile

Спасение от пластмасовите сладка - взимаме само с домашно сладко от зелени смокини, навяскъде има, а някои имат и други домашни сладка.

"Веселите палачинки" имат огромна опашка и вече не помня - те ли са единствените с масло, а не с маргарин? Дори не помня и завадението в бяло, за което питам, с каква мазинна работят.

Хляб с квас в Бургас няма. Има лъжливи търговски твърдения, към маята слагат и промишлена закваска. То и истински пълнозърнест хляб няма.

Ходехме с години специално до Равадиново, точно зад спирката в центъра един човек продава уж собствена и чиста продукция. Хванахме го, че ни е лъгал през цялото време. но там можете да разпитате, в различни моменти хората имат свръхпроизводство, примерно на краставици, и продават от градината си, директно ни набират и отнасяме. Също мед взимаме оттам и прясно мляко.

Плодове взимаме от хасковските търговци, разположени в самото начало на Харманите., на ул. Одеса, ъгъла с Първи май. Прасковите им са от Хасково и това е нашият миг наяждане и преяждане. Такива сладки праскови няма в София. Там казват всичко откъде е и веднъж да се ориентираш, разбираш кое не трябва да гледаш. Имат от най-хубавите български сортове грозде, през юли имаха домашни краставици, домати (внимавайте да не попаднете на тези с бяла вътрешност, имат и от тях). Един местен пък им кара смокини, мммм

На къмпинг Градина има една прочута баничарница, излъгаха ни , че правят един от артикулите с масло и оттам тръгна, че и останалото е с масло. Да, ама всъщност всичко е с маргарин, само някъде има и масло. Но поне е вкусно и чисто.

Така наречената "борса", складове, на входа на Стария град - цените са като в скъп софийски магазин, заради руснаците. Поне е прясно и също казват, като разпиташ кое е българско. Зареждат и от оранжерии в Равадиново.

От тази година има биомагазин там Simple Smile С малко, но достатъчно стоки.

Пица на парче - адски са скъпи, от години практикуваме голяма поръчка в ресторант Баракуда, остатъка си взимаме гордо в кутия , излиза ни по-евтино и вкусно, на пещ е, без маргарин, мажат ги със зехтин накрая, слагат добавки каквито пожелаем и хигиената е под контрол. А и почти няма човешки фактор след като излезе от пещта.
Рибата в Баракуда - претендират за разнообразие и че винаги е прясна, приятелите ни повтарят и потретват (ние не ядем и не мога да кажа)
Ако ядете калкан в заведение и не е замразен, трябва да знаете, че е това е незаконен улов извън сезона. При проверка или ако попитате, ще ви кажат, че е замразен. Омагьосан кръг. И в този кръг и в това море не е останала риба. За подробности разпитайте местните.

Мекици - на крайбрежната зад Харманите има един павилион с пици, закуски и мекици. Мекиците нямат тежък вкус на старо олио. Като екстра получихме и информация в кой ден сменят олиото и отидохме тогава   Simple Smile

В Баракуда има една грамадна и скъпа салата, мисля че носи името на ресторанта. Около 16 лв е и стига за няколко човека - с домашни домати и прясно домашно сирене. Маслините й са турски, с боя, но като цяло е нашата мечта, всеки път я снимам преди да я започнем Simple Smile

Катми - в Бургас, на едно ъгълче на ул. Богориди, срещу грамадния хотел..След цените в Созопол, ни се виждат за без пари Simple Smile От миналата година има с пълнозърнесто брашно.

Сладолед - купуваме само на Algida вариантите със сок от лайм, и туистър (със сметана). Останалите не отговарят и на най-занижените ми критерии за храна

# 234
Да се включа и аз, че намерих тази темичка, после ще я прочета цялата.  Simple Smile Исках да кажа за сладоледа, че тази година отвориха едно павилионче с италианския сладолед  до амфитеатъра в стария град. Не съм много по сладолед, и съм много критична относно него, но този, според мен е най- добрия, който се предлага в Созопол в момента. Пробвах един от черен шоколад, и имаше вкус на истински шоколад, ама точно този  свърши и не знам дали са го заредили пак.
Ползвали ли сте услугите на техните таксита /от комплекса/ до града, нещо такова разбрах, че предлагали?
Таксита, предполагам, че ще са скъпи, обаче от Санта- Марина до града минава влакче.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 03:48 от nar4eto

# 235
  • София
Колите на Санта Марина са 6 лв.до Созопол и са за до 6 човека, таксито излиза 9, влакчето е 2 лв на човек. Не сме им ползвали колите, ценоразписите им са оставени на много места в комплекса.
Ние излизахме с колата.

# 236
ЗаСлон,био магазина в борсата ли е?Най-после някой се е сетил,че и био магазин е нужен.
И също Баракуда къде горе-долу се намира?Аз съм в Созопол от 3 години,но въобще не познавам града.  Joy Най-смешното е,че дори на плаж никога не съм ходила.  Embarassed

# 237
Bandida, Баракудата се намира на плажа Харманите, който е в новия град, а био- магазина е на борсата, да.

# 238
Bandida, Баракудата се намира на плажа Харманите, който е в новия град, а био- магазина е на борсата, да.

Мъжа ми поне през ден ходи до борсата,как пък 1 път не се сети да ми каже,че вече има и био магазин  #2gunfire
Ще го карам да ме заведе до този ресторант,че даже не знам Харманите къде се намират.Предполагам дори,че той го зарежда,ама знам ли и аз...  Joy
Благодаря много,време е май да разуча града.

# 239
Мъжа ми поне през ден ходи до борсата,как пък 1 път не се сети да ми каже,че вече има и био магазин  #2gunfire
[/quote]
Само един път съм влизала там в началото на сезона, и, ако не бъркам, това не е изцяло био- магазин, а един- два щанда вътре в един обикновен магазин. Така че човека, може и не го е забелязал. Иначе някои от тези био- неща има и в супермаркет "Болеро" в новия град.

Общи условия

Активация на акаунт