Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 507
  • 992
  •   1
Отговори
# 420
Комплекс Созополи стайл е точно на плажа - хотела, след него басейна, снек бара и излизате на плажа. Обаче - не мисля, че могат да осигурят ОИ - де факто те имат само кухнята на снек бара. Хигиената също не е нещо особено /няколко пъти се наложи да помолим да мине някой да почисти, а за 7 нощувки нито веднъж не ни смениха кърпите или чаршафите/, базата е леко захабена, но аз си го харесвам комплекса, понеже беше супер спокойно и точно на плажа. Пред него е свободната зона, в ляво са шезлонгите на Блу Ориндж, а в дясно има платени шезлонги пред Лагуна /нямам идея тази година дали ще бъдат към ОИ на Лагуна или платени/. Комплексът е половината от продадени апартаменти /руснаци, но не е имало изцепки, не са нахални, биват за съжителство/, а останалото - хотелска част. Планирах го за две седмици за тази година, но ОИ ме отказа. Ще споделя и защо.
Миналата година бяхме със закуска и вечеря - общо взето яденето се правеше в снек бара /там няма някаква огромна кухня/ и се караше в лоби бара. Беше на сет меню, но всичко беше студено и приготвено отдавна. Да сме ползвали вечерята най-много 2-3 пъти. За закуската не се излюпвахме толкова рано и нямам представа.
Не мога да си представя с този капацитет да са на ОИ. Просто няма начин ОИ да е качествен, освен ако не са направили реконструкция и не са оборудвали нова кухня извън снек бара. Това ме и отказа, понеже там реално няма голям избор от места за хранене - има един ресторант до Лагуна посока Созопол и едно капанче в обратната посока. Т.е. ако храната не става, трябва да се ходи до Созопол, а това не ми е вариант.
Ако съм пропуснала нещо, питай. Общо взето съм доста разочарована, че развалиха хубавия спокоен хотел.
ПП Басейнът беше чист и приятен, шезлонгите на басейна захабени, но имаше свободни по всяко време, но не знам сега с тоя ОИ как ще е.
Много благодаря за изчерпателният отговор! При това положение няма да рискувам. Държа на хубав ОИ, особено по отношение на храната.

# 421
Цитат
Преди две години бяхме в Онегин. Голям апартамент, оборудван, хигиената не беше на супер ниво, терасата беше ужасна - малка и неприятна /аз държа на терасите, че сме пушачи/, басейните студени и мръсни, много близо до Харманите, близо до Веселата училка, подразни ме, че има вход и откъм страничната уличка, който е по-близо до плажа, но не ни дадоха код за него, трябваше да ходим до главния вход.

Благодаря, но се отказахме от Онегин и Съни, доста несериозно ми се струва вече четвърти ден никой да не вдига телефоните, оставени в сайтовете. А аз искам личен контакт, да си поразпитам и да придобия представа къде отивам.
Спряхме се на семеен хотел Аполония (ул. Люлин 7), уж щяло да има места на паркинг и в стаите има сейф, което за нас е важно. Някой има ли впечатления?
Влакчетата за Каваци къде спират в новия град? Някаква спирка на автобуси от София чета по-назад в темата, но къде е тя Confused

# 422

Благодаря, но се отказахме от Онегин и Съни, доста несериозно ми се струва вече четвърти ден никой да не вдига телефоните, оставени в сайтовете. А аз искам личен контакт, да си поразпитам и да придобия представа къде отивам.
Спряхме се на семеен хотел Аполония (ул. Люлин 7), уж щяло да има места на паркинг и в стаите има сейф, което за нас е важно. Някой има ли впечатления?
Влакчетата за Каваци къде спират в новия град? Някаква спирка на автобуси от София чета по-назад в темата, но къде е тя Confused

За хотела нищо не мога да кажа, но ресторанта им е много добър. И от тази улица има раскошна гледка, панорамна.
Влакчетата спират на площад Черно Море, точно под Военно- Морския Клуб.

# 423
Хотел Аполония не е на лошо място, съвсем близо е до площад Черно море и Веселата уличка( там се води центъра на Новия град), също така има бърз достъп до Стария град. Ресторантът наистина е много приятен и с вкусна храна, но не знам доколко наличието на ресторант не е проблем за почиващите в хотела.
Пред Онегин и Съни бих предпочела него, друго си е да си в самия град.
Между другото вчера минавах покрай Онегин, изглеждаше като да е напълно зазимен, не знам тези телефони мобилни ли са и кой ги вдига...

# 424
Хотел Аполония не е на лошо място, съвсем близо е до площад Черно море и Веселата уличка( там се води центъра на Новия град), също така има бърз достъп до Стария град. Ресторантът наистина е много приятен и с вкусна храна, но не знам доколко наличието на ресторант не е проблем за почиващите в хотела.
Пред Онегин и Съни бих предпочела него, друго си е да си в самия град.
Между другото вчера минавах покрай Онегин, изглеждаше като да е напълно зазимен, не знам тези телефони мобилни ли са и кой ги вдига...
Всякакви - и на мобилен и на стационарен никой не отговаря. Мейли също явно не четат.
Благодаря ви за коментарите. Дано да ни хареса в Аполония. Съобразявайки ресторанта, че е на първи етаж, избрах стая на 3 етаж, да избегнем евентуалния шум поне малко... ще видим Simple Smile

# 425
  • Монтана
Здравейте,до сега не сме почивали в Созопол,търсим си някакви бунгала или самостоятелна вила.Намерих самостоятелна вила в м.Буджака,собственичката казва ,че плажа е близо Харманите но не мога да съм сигурна .Това е вилата:http://www.villa359.com/offer/5933/#contacts.Моля някой ако знае нека сподели или да даде предложения.Благодаря ви

# 426
  • München, Deutschland
полирал,

Близо е относително понятие, по гугъл си измери точната дистанция, но там е високо и връщането от плажа е кошмар. За мен изобщо не е близо до Хармани.

Ние отсядаме в хотел на края на Хармани и оттам след 20тина-30 минути ходене не бяхме стигнали и половината път по баира нагоре до Буджака, т.е. до вашата вила. На по 20+ години сме, няма малки деца, които да ни бавят... Отделно поне до края на миналия сезон тротоар нямаше, което още те забавя, защото само се оглеждаш дали не идват коли, които да те отнесат... Не си представям за малки деца, тичащи насам-натам, това да е добре...

# 427
Здравейте,до сега не сме почивали в Созопол,търсим си някакви бунгала или самостоятелна вила.Намерих самостоятелна вила в м.Буджака,собственичката казва ,че плажа е близо Харманите но не мога да съм сигурна .Това е вилата:http://www.villa359.com/offer/5933/#contacts.Моля някой ако знае нека сподели или да даде предложения.Благодаря ви
Плажът Хармани е дълъг, може би около 20 мин ходене пеша. Местността Буджака е в единия му край и до центъра на града ще имате доста ходене пеша, а до стария град може и 30 минути да вървите Wink

# 428
  • Plovdiv
Пеша наистина не е никак близо от Буджака до Харманите, но има влакче, което минава през Буджака и спира на Харманите.  Минава на всеки час, 2 лв беше билетчето минала година

# 429
Мястото е хубаво, защото е спокойно, няма да ви се чуват дискотеките. И самите вили, ако са тези дървени за които си мисля, също изглеждат много готини (вътре не съм влизала). Това бяха предимствата.
Недостатъците са, че това не е първа линия, а от другата страна на шосето, може би се вижда морето оттам, не знам. Райския залив, верно, че е близо, но той не става за къпане, много е мръсно там. До Харманите е около 20 мин пеша (за голям човек), но преди това има още два неголеми плажа, стават за къпане, но има много камъни в морето.
Града е далече. На самия Буджак почти няма заведения, които има те са скъпи, щото нямат конкуренция. Влакчето минава до десет или десет и половина вечерта, не си спомням точно, и ако сте се задържали в града, после само с такси можете да се приберете, а такситата тук направо ти дерат кожата.

# 430
  • Монтана
Благодаря Ви,предложете самостоятелна вила ако знаете

# 431
  • Монтана
https://vila.bg/villa-danaya-i-stil-1500.html
някой който е бил в Созопол моля да каже мнение за вилата
Вече много се обърках

# 432
  • München, Deutschland
Полирал, ти на Буджака ли искаш да почивате или на Хармани? Защото вече втора вила даваш, на която ясно пише, че е на Буджака, а както няколко човека ти написахме, това не е особено близо до Хармани или до града Созопол. Ако там искате, ок, просто ти казвам.

Иначе ако търсите там заради цената, последнете Черноморец.

# 433
  • Plovdiv
Ами те повечето самостоятелни вили са на Буджака, около Харманите са хотели

# 434
  • Монтана
търсим близо до плажа,без значение къде се намира,в кой район?Предложиха ми вила в близост до Централния плаж,но не го знам къде е

Общи условия

Активация на акаунт