Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 516
  • 992
  •   1
Отговори
# 540
На мен ми харесва в Созопол и зиме и лете. Лятото е купон, плаж, идват приятели, хубаво е, но успявам да се уморя от много екшън. Зимата пък се наслаждавам на спокойствието, на тишината, зимата е време, когато мога да се съсредоточа върху важни за мен неща, да се захвана по- сериозно с творчеството, да науча нещо. За един интроверт зимата в Созопол е перфектно.  Simple Smile

# 541
  • München, Deutschland
За зимата точно не знам, но някъде от май нататък си има и туристи, и магазинчета със сувенири, и заведения. Миналата година изкарахме уикенд в Несебър, тази бяхме в Бургас, но минахме и през Созопол. Иначе ако видите кадрите на улиците в Гугъл Стрийт е ужасно потискащ Созопол извън сезона, поне за мен.

# 542
  • Plovdiv
На мен Созопол също много ми допада. От няколко години прекарвам летата там, имаме къща на Буджака и пристигам началото на юни и си тръгвам средата на септември. Това лято ще е първото, което ще пропусна морето, защото чакам да родя скоро, но догодина сме с децата на море за целия сезон.

# 543
На мен Созопол също много ми допада. От няколко години прекарвам летата там, имаме къща на Буджака и пристигам началото на юни и си тръгвам средата на септември. Това лято ще е първото, което ще пропусна морето, защото чакам да родя скоро, но догодина сме с децата на море за целия сезон.

Блазе ти .... благородно

# 544
Christis, благодаря! Аз вече нямам търпение, а има малко повече от месец.
Да, мисля че точно ливадките отзад гледахме и затова останахме с такова впечатление. Иначе пък и спокойствие искаме. Къщата и вътре изглежда добре. Собственичката звучи мило по телефона, а на мен и това ми е достатъчно, за да си изградя мнение. Досега не съм бъркала в преценката си, дано и сега не греша.
Сетих се да попитам дали някъде в града има детска кухня? Мъжът ми е малко против и иска да му приготвяме всичко на място, но то излиза, че само това трябва да правим. 

Нарче, значи ще сме съседи за кратко тогава.  Grinning

# 545
mariq91, има детска кухня в сградата на училището, то не е далече, но аз нямам никаква представа как става взимането на храна, дават ли на туристите, понеже нямам деца.  Simple Smile

# 546
Има ли и по-евтини ресторантчета в Созопол?
Чудех се двама души без дете могат ли да минат дневно със 60 лв за храна? Да закусиш, обяд, вечр да поседнеш някъде в ресторантче... или е твърде малко?

# 547
На автогарата има две, "При Гинчика" и " София", като " София" е по известно като " При Шопа".
Готвят вкусно, особено в " София" и никак не е скъпо. Винаги е пълно.
По Веселата уличка, в последните кръчмички също не е скъпо, но там не знам каква е храната...
Също така почти всяко заведение предлага обедно меню за по 5-6 лв. на човек.

За детската кухня не съм много сигурна как стоят нещата при децата на туристите. Помня, че преди две-три години мои съседи, които има летен апартамент, ходиха да представят някакъв документ. Май за настоящ адрес. Така че, не съм сигурна дали дават на всеки.

# 548
  • München, Deutschland
Има ли и по-евтини ресторантчета в Созопол?
Чудех се двама души без дете могат ли да минат дневно със 60 лв за храна? Да закусиш, обяд, вечр да поседнеш някъде в ресторантче... или е твърде малко?
Ние ядем 2х на ден и си слагаме 90 лв на ден за всичко за двама човека, но никак не се ограничаваме, включително понякога си купувам някоя дрешка. Последния път си взех един часовник Q&Q, за да не си дера моя на плажа, само той е бил 30 лв, купих си някакви бански, едното ни мазило свърши и си взехме...

Давам ти нещо примерно, за ориентация, осреднявам стойностите малко:
Сутрин: 1-2 кафета, 2 закуски, айрян и боза - 5-7 лв (използваме да ядем банички и закуски в Бг, че тук такива точно няма)
вестник/списание, бира 2л - 4 лв
чадър: 6лв
солети / бейк ролс / кубети / веднъж на престой палачинка - още 2 лв
---------------------------------------
Така излизат 17-19 лв на ден дотук, някъде 15-17 ни отиват на нас реално.
Останалото ви е за вечеря, кафета, барове, т.е. до 60 лв остават още 40-45лв за двама. Спокойно ще се вместите, дори в по-хубави заведения с може би една салата, 2 основни и по една бира. Не е невъзможно, но и ще трябва да си следите цените.
Специално ние си взимаме една бутилка твърд алкохол от София, защото веднъж купих от там и скоро няма да повтарям, Абсолютът имаше меко казано странен вкус, отделно и цените са надути на по-скъпите алкохоли. Само вино и бира купуваме на място, алкохол в заведение и някакъв разредител, т.е. 1-2 сока за престоя...

Не включвам обяд, защото ние от години ядем по 2х на ден, но има обедни менюта за 6-7 лв, порция пиле с ориз беше 3,50 примерно, а "обедното" меню е някъде до 5 следобед. Преди 8, по сръбските скари нещата са с намаление от около 30%, че и повече, а са наистина вкусни. В тези заведения влизаме най-късно до 8-8:30, защото после се появява певачката... Питаме предварително и ако почва в 8, не сядаме.

# 549
Всички използвате "Веселата уличка". На коя уличка се казва така? Ние ще бъдем на Виа Понтика, в хотелчето "Св. Анна" до Вила Руж. Продължението на Виа Понтика май се води Ропотамо. И търся, търся къде е това Веселата уличка... newsm78

chrissy, благодаря за изчерпателния отговор.

# 550
  • München, Deutschland
Ропотамо е веселата уличка, в частта, в която е успоредна на плажа Хармани. Wink Вашия хотел нещо не го откривам в гугъл мапс, но Виа Понтика е продължението на Ропотамо, да.

# 551
  • addicted
Св. Анна е една сграда със Зелената къща и Вила Флага. Защо ме търсиш?, Веселата уличка ще ви е близо, просто трябва да слезете по Ропотамо успоредно на плажа и да гледате къде започва навалицата Simple Smile

# 552
  • Резерват "Северозапад"
Има ли го още бар Текила на Харманите Heart Eyes?

# 553
  • München, Deutschland
Малката текила я имаше миналото лято. Сега ходих през май, но още не беше отворила, може би просто е рано. Къщичката си седеше.

# 554
Освен това, има значение и какво се яде, защото, примерно, можеш да се наядеш с една порция спагети, или пица, или, както аз направих снощи цаца+картофки, което излиза не повече от 10 лв, а можеш да си поръчаш скъпи салати, пържоли или риби...
Аз, примерно, не обичам да ходя някъде да закусвам, предпочитам да пия кафето си по пижама, затова, когато ходя някъде, ми е важно да има елкана в стаята, и си правя кафе, сандвичи, корнфлейкс или чиа с кисело мляко, готови закуски не ям.
За обяд, както вече написаха, може нещо от обедното меню, но, в моя случай не винаги има нещо за мен, защото не ям месо, тогава мога просто да си взема 1-2 домата, краставица, и някаква манджичка от магазин или, примерно, панирани калмари, които продават на улицата, и съм готова.
По- икономично и по- здравословно.
За вечерята вече сядам някъде и давам пари.

Общи условия

Активация на акаунт