Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 398
  • 992
  •   1
Отговори
# 720
  • София
...... Снощи бяхме в Гергана, малкото ресторантче до Античен кладенец, там е евтино и вкусно, кухнята е наистина домашна, но имат само 5-6 маси и резервациите се правят отрано.
Днес времето е лошо, цяла нощ валя проливен дъжд, спря преди 20мин, но е облачно, студено и мрачно. Закачихме гръцкия циклон, дано отмине скоро.

Много добро местенце.
Работи от 19,00ч., ако някой мине от там преди това е съвсем възможно и да не го забележи  Wink

А времето е наистина гадно, сутринта наваля метър навътре в стаята, за петте минутки, в които излязох на терасата за да огледам положението. До днес поне не беше студено. Преди два-три дни сутринта си търсих излетелите след нощната буря бански и др. подобни. Надявам се утре вече да става за плаж поне на рибката.

# 721
  • Ловеч
Някой ходил ли е средата на септември в Созопол? Мнение за Green life ?

# 722
Ние в неделя пристигнахме в Созопол, но още не можем да се зарадваме на почивката си. Времето  е мрачно и дъждовно. Тъкмо излезел и започва да вали. Дано утре извадим късмет.

Навсякъде  пълно с руснаци. б

# 723
  • София
Здравейте, мами! Може ли да ми препоръчате някакво хотелче близо до Каваци за семейство с две деца - на 15г. и на 9г. Ако може и басейн да има ще е добре, че понякога следобед ползваме басейна.
Благодаря предварително!
Хотелче на Каваци с басейн е Мапи. Имат и ресторант. На плажа е, само се пресича пътя. Има пътека през дюните и излиза на свободната зона. Хотела е непосредствено до Грайн Лайф. И там има басейни, но е комплекс и цените са други. До Мапи е и Мирамар, но не съм сигурна дали имат басейн. От Каваци посока Буджака има много хотелчета с басейни, но там вече е далече от плажа и местата за хранене.
missmarina, изчетох цялата тема и се обръщам към теб, като най- запозната с хотелите на Каваци.
За средата на м. Август има свободни места само тук:https://greenlife.bg/sozopol/galeriya/greyn-layf-sozopol-prez-noshta. Имаш ли представа относно местата на първа линия на плажа, кът ли са, че сме с два броя малки деца? Благодаря.

# 724
  • София
Плажната ивица пред Грийнлайф е голяма. Ако сте ранобудни и ходите на плаж до към 9-9.30ч. мисля, че ще има места на първите редове. Особено през седмицата. Бях писала по-нагоре, че има и бар точно до зоната на Грийнлайф с безплатни чадъри. Тези на комплекса не са безплатни за гостите му, така че и тези на Ел Тубо бар са ви удобни, така и така ще плащате, цени не знам. Там, в тази част има много чадъри, а има и безплатна зона пред Кръглия бар и обикновено пред него няма много хора. Но е шумно. Wink Разположението е следното: Зона Грийнлайф - Кръгъл бар/безплатни чадъри/ - Свободна зона - Ел тубо бар. Пътеката на комплекса от главния му вход излиза точно там - при края на чадърите на Грийнлайф.

# 725
  • София
Много благодаря за изчерпателният отговор bouquet
Едит: Хотелът предлага опция с или без вкключена вечеря и пак въпрос, в близост има ли ресторанти, които може да се посетят без автомобил?

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 11:16 от erna

# 726
Как е времето на Созопол? Става ли за плаж? В събота пътуваме натам и се моля с две ръце да става за плаж.

# 727
  • София
Времето е чудно! Кристална вода, няма вълни, горещо и слънчево. Созопол и плажовете са фраш.
За ядене на Каваци има достатъчно места. На 5мин са от Грийнлайф пеша. Също магазинчета, плодове, надувни за плажа и пр.екстри, баничарница и голяма витрина за сладолед. Всичко това около входа на къмпинг Смокиня. Влакчето за Созопол също е удобно да се ползва за разнообразие. Аз лично бих наела нощувка само със закуска, но пък с 2 деца...вие си знаете. На плажа в края на залива към Веселие и Саут Пърл има хубав рибен ресторант. Сега е излязъл доста сафрид и по заведенията предлагат.

# 728
  • София
Както винаги изчерпателна. Направих резервация само със закуска, тъй като хотелът предлага опция заплащане на вечеря ден за ден по 25 лв. на човек, а за децата е безплатно.

# 729
Само с влакче ли можем да стигнем до плаж Златна рибка? Може ли да отидем с автомобил,  има ли къде да се паркира?

# 730
Ех тия влакчета не ги разбрах за 7 години ходене на Созопол. Един път се качихме от плаж Хармани до центъра на Созопол за има няма 3 минути возене и ми взеха по 2 лв ли беше или повече на човек ... та общо за 4 - мата ни 8 лв. за тия 3 минути возене. Нито ги хващам кой цват влакче за къде ходи нито колко ще струва нито в кои часове минава. Малкия обожава да се вози на тях ама за това късо разстояние и за тия пари направо ме заболя сърцето. Някой може ли да разясни как да се възползваме пълноценно от влакчетата? Къде са ич спирките и кои цветове до къде ходят? Мисля, че бяха три цвята. Зелено, червено и синьо.

# 731
  • София
Аз също не съм фен на влакчето-и заради цената (2 лв/ч0век), и заради удобството-раздрусва те здраво, вее, следиш разписание, чакаш го...
За трима ни излиза 6 лв в посока, а за 6 лв си отиваме с колата до Созопол и я оставяме за 3 часа на платен паркинг-излиза на половина като цена и е далеч по-удобно.

# 732
Как е времето на Созопол? Става ли за плаж? В събота пътуваме натам и се моля с две ръце да става за плаж.
[/quot

Времето е супер. Морето страхотно от вчера, доста тихо и водата е супер. Ние днес си тръгнахме, мислехме да ходим на Смокиня и оттам за Пловдив, но заради проблеми с колата пропуснахме плажа и директно отпътувахме. Бяхме отседнали в Лазур, Теодор много отзивчив. Бяхме в апартамент на третия етаж, с много хубава гледка към морето. Условията са ок. Има хавлии, не се сменят до края на престоя, имаше метла и парцал да се самопочиства. На обяд обикновенно ядяхме в Баракуда, обедното забдеама възрастни и двегодишно около 15 лв. За вечеря бяхме до Аполония, тази година малко ме разочарова, Дел муро много хубава кухня, пицария Милано страхотни пици, При Мъро- малки порции, обстановката беше малко като на селски панаир. Иначе храната е ок, бг кухня. Нямахме чревни проблеми, може би защото ги изкарахме у дома. Давах на малката биогайа всеки ден, витамин C и шуслерови 3,5,8. Аз също не съм имала проблемк със стомаха в гореизброените завдения, по принцип ми е чувствителен. Мислим да направим още една почивка август или септември за три нощувки. Просто сега изгубихме три дни заради лошото време и проблемите с колата... желая на всички слънчево и спокойно време и беазвариен престой..

# 733
Само с влакче ли можем да стигнем до плаж Златна рибка? Може ли да отидем с автомобил,  има ли къде да се паркира?
Ние стигаме до там с кола.
Има платен паркинг в самия къмпинг, но е скъпичко-миналата година беше   6лв.
Точно срещу входа на къмпинга имаше паркинг-3лв.
Но ако продължиш малко напред стигаш  до хотел Блу Ориндж, заобикаляш го покрай централния вход и продължаваш по тясна уличка и си на  самия плаж.

# 734
  • Bulgaria
Някой има ли информация кога ще отвори аквапарка в Равадиново и вярно ли е че такса вход за замъка е станала 20 лв ?

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 16:59 от mimity933

Общи условия

Активация на акаунт