Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 288
  • 992
  •   1
Отговори
# 885

В Созопол може да се излъжа да отида пак само извън сезона...  Heart Eyes
[/quote]

както и по напред са го казали - на път е да се превърне в Слънчев бряг и да се посещава предимно от чужденци. Всяка година сме в Созопол за по 10 дни, досега всяка вечер сме излизали на разходка, дори и с бебешката количка из улиците на стария град. Е тази година излязохме 3 пъти и то едната вечер само до амфитеатъра, такава тъпканица, дандъния и тъмнотия ужасно беше. Постоянно бях в страх да не изгубя детето. А за цените  Shocked килограм сирене/ масова марка/ в хран. магазин 20 лв., безлк. мента на плажа 8-10 лв./ е има и по 5лв./, нощувка в хотелите на Каваци 50 лв. на човек/ с вкл. само закуска или дори и без това/ и т.н. Мин година ходихме почти по същото време като че ли беше по добре.

# 886
Те чужденците в Созопол повечето също са с деца малки или по-големички. Преобладаващо руснаци. Наистина ли ви дразнят?

Пък аз смятам, че по нашите земи няма друг по близък до същността ни турист от тях. Германци, австрийци са възпитани, но и сред тях има понякога такива дето късат синджира и стават леко непредсказуеми като пийнат. Нали това лято беше случаят с шведа, ударил камериерка не помня в кой курорт. Викингите никога няма да са ни близки, твърде различни са от нас. А с рашките си ни свързва история. И така трябва да бъде.

# 887
Да споделя и моето мнение от любимия Созопол Heart Бяхме там от 07.08 за седем дни. Отседнахме във Фанарите, в новия град, на главната улица. Предубени, че ще е крайна мизерия и с готовност да се местим, останахме приятно изненадани. Свежа и ремонтирана стая с балкон и (малко) морски изглед. Два дни ходихме на Харманите на плаж, в свободната зона, НО.. тъпкано, пълно с „братя” роми, водорасли като за салата в китайски ресторант, плюс „засадени” фасове в пясъка, плуващи пликчета и чашки в морето. Но пък мазут нямаше. На третия ден, след много мрънкане от моя страна (ама то на Градина не е така, ама на Градина водата е еди-каква си Grinning ),се метнахме до Градина и.. рай за душата ми. Това е моето място, за мен това е най-добрия плаж по Южното ни Черноморие. Място - колкото искаш, за каквото искаш, вода - кристална, бай мангал - йок! Само че трябва да се ходи с кола или пеш от Черноморец. Ние още първия ден намерихме закрит паркинг до стадиона /за сумата от 6 лв. на ден/ и там си и остана колата до края. Тъй че хващахме рейса до Черноморец и от там 2 км пеша на посока. На ММ не му беше никак забавно, натоварен с чадър и хладилна чанта, пълна с лед и напитки, но какво пък.. заслужаваше си!
Относно храната: Един от големите плюсове на Созопол, е че има за всекиго по нещо т.е. има и прилични заведения с прилични цени, има и по-скъпички. Ние ходехме в „Рибарска среща”, точно до Баракуда, или малко по-нагоре в едно заведение на самообслужване (пред него има витрина с морски дарове) и с невероятна гледка към морето. Ходихме понякога и в стария град, в една пицария, точно след църквата (не помня името) и пиците на цена 10-11 лв. много ми допаднаха (натъпкани до козирката се поклащахме като кегли на излизане Grinning ) Общо-взето беше чудесна почивка. Когато и да отида натам, в Созопол и района, без значение в коя част на сезона, все ми е хубаво. Догодина пак там.. само че на каравана, на най-любимата Градина. Heart

# 888
  • Ланкър, планините Овнерог
Мазут си имаше и още как. И ние бяхме от 07.08 там и единият ми бански даде фира. Няма изпиране.
Цените ми се сториха съвсем нормални, като изключим малка мин. вода за 1.20лв в мизерна баничарница на автогарата. Бяхме 5 човека и всяка вечер вечеряхме в стария град - средно по около 110лв/вечер плащахме.

# 889
интересно, тук коментират хора които редовно ходят в Созопол и дори такива които живеят там, но явно не го познават. Къде ги видяхте тези тълпи в Стария град, хора има точно по 2 улици, ако си направите труда да мръднете съвсем леко в страничните улички са съвсем пусти. Май сте като останалите туристи, бутате се в тълпите от туристи после се оплакваха от тях Rolling Eyes, да не говорим колко небивалици има изписани по назад в темата дори и расистки.

# 890
Тълпите май ги обсъждахме по-скоро на веселата уличка.

# 891
Вероятно е към мен насочено това за расизма, май бях споменала нещо такова назад...  Smiley  Ами неприятно ми е да чувам 7 различни топ чалга хита от всичките ми страни, невъзпитани цигани да ми блъскат, да ми крещят до ухото, да се държат просташки и да ме оглеждат. Точно толкова, колкото ми е неприятно и в родния ми град, където живея. А те повечето се държат еднакво навсякъде. Да, има и изключения, което не отричам.
Не е вярно, че малките улички в стария град са без хора. Целият ни престой беше точно в тази част и само 1-2  улички бяха тихи и пусти, но същевременно тъмни и без нищо, което да видиш там. Следователно какво трябва да направим ние? Не се оплаквам от тълпите с туристи. Оплаквам се от простотията.

# 892
Цитат на: Гита Ог link=topic=926828.msg354[sub
[/sub]53489#msg35453489 date=1503517480]
Мазут си имаше и още как. И ние бяхме от 07.08 там и единият ми бански даде фира. Няма изпиране.
Цените ми се сториха съвсем нормални, като изключим малка мин. вода за 1.20лв в мизерна баничарница на автогарата. Бяхме 5 човека и всяка вечер вечеряхме в стария град - средно по около 110лв/вечер плащахме.

Ами аз мазут поне на Харманите, в участъка който бяхме не видях Hands V Една вечер се разходихме почти по цялата плажна ивица на Харманите, и пак не видях мазут. Може би е бил в други участъци. Simple Smile

Относно храната като цена и качество и аз съм доволна. Имайки предвид, че разликата от София и там е максимум 0,50 - 0,60 ст., си е направо бомба.
П.С.: веднъж вечеряхме дюнери и царевица след това. Мислех, че сме потенциални пациенти, но нямахме проблем.

# 893
  • Ловеч
Как е Созопол средата на септември? Главно около Green life?

# 894
  • София
Екстра си е Созопол през септември, но ако е хубаво времето, а то често е. Обикновено след 15 времето е меко, топло, морето е спокойно, става и за плаж. Но! Грийнлайф не е в Созопол. Той е на Смокиня. Там по това време нищо не работи, заведенията са до към 10 - 12 септември. На плажа обикновено работи само кръглия бар. Иначе си има спасители до края на месеца. Чадърите и шезлонгите малко по малко ги събират и пр. Влакчето до Созопол го спират пак по това време. И в Созопол мине ли Аполония започват да затварят повечето магазини, заведения и сергии. Остават работещи само тези с местен персонал или семейните магазинчета и ресторантчета. Това е най - хубавото време в града. Малко тъжно но... Обаче тогава е ужасна гледката на затворените обекти, заковани с летви и найлони, купищата боклуци и изоставените импровизирани сергии и стелажи и пр. Особено в Новия град.
Вчера се поразходих през деня по задачи из града. Хармани беше претъпкан от край до край, по централните улици също много народ. Но и в Стария и в Новия град по по - вътрешните улици нямаше никой. И снощи в 21.30 беше така. [

# 895
  • Варна
В края на Август е нормално, защото вечер времето бързо захлажда след залез и си става студено. Затова и не е имало много хора по улиците. Навремето, работих като сервитьорка през студенстките си години, Юли месец спокойно сервираш по къс ръкав до 2 през нощта, а след Успение богородично вече ставаше друго, налагаше се да обличам жилетка или нещо друго да сложа отгоре, защото след 22 часа направо си замръзвах, хем не съм спирала да седя на място. Това в заведение на открито. Някъде от онези години ми е и навика да ходя на море през Юли или най-късно началото на Август, просто не обичам да мръзна.

# 896
  • Ловеч
Екстра си е Созопол през септември, но ако е хубаво времето, а то често е. Обикновено след 15 времето е меко, топло, морето е спокойно, става и за плаж. Но! Грийнлайф не е в Созопол. Той е на Смокиня. Там по това време нищо не работи, заведенията са до към 10 - 12 септември. На плажа обикновено работи само кръглия бар. Иначе си има спасители до края на месеца. Чадърите и шезлонгите малко по малко ги събират и пр. Влакчето до Созопол го спират пак по това време. И в Созопол мине ли Аполония започват да затварят повечето магазини, заведения и сергии. Остават работещи само тези с местен персонал или семейните магазинчета и ресторантчета. Това е най - хубавото време в града. Малко тъжно но... Обаче тогава е ужасна гледката на затворените обекти, заковани с летви и найлони, купищата боклуци и изоставените импровизирани сергии и стелажи и пр. Особено в Новия град.
Вчера се поразходих през деня по задачи из града. Хармани беше претъпкан от край до край, по централните улици също много народ. Но и в Стария и в Новия град по по - вътрешните улици нямаше никой. И снощи в 21.30 беше така. [
Благодаря, ние сме с кола така, че не ми е проблем. Това, че няма да е лудница също ме устройва. Важно ми е да е хубаво времето и морето и да си намираме място за хапване на обяд, защото сме със закуска и вечеря. За разходки и др. ще се ориентираме : ))))

# 897
Вероятно е към мен насочено това за расизма, май бях споменала нещо такова назад...  Smiley 
Не е само към теб вероятно. И аз споменах, че има цигани. Темата е информативна освен, че е за споделяне на мнения. Няма смисъл от пози мулти-култи. Има хора, които не понасят досега с цигани. За тях тази информация би била полезна да знаят, че се срещат. Не много, но има. Аз лино видях семейства. По-култивирани хора. Но факт - цигани се срещат.

А сега...Фаталина...Ясно ми е, че реакцията ти към мен е следствие на това мое мнение.
Така наречената весела уличка............... отвратително място за хора които не обичат чалга. Особено вечер. Чалгите са май около 6. Не препоръчвам новия Созопол на хора с други музикални вкусове. Ако можете да я заобиколите, заобиколете я. Созопол е прекрасен в стария град. Буджака е отличен избор за хотел понеже е малко по далече от маанетата на веселата уличка и се спи спикойно.
На което ти отговори, в правото си разбира се, по този начин:
Да, в Буджака сте на камъните. На практика не сте в Созопол и нямате плаж. Аз лично пък препоръчвам точно новата част с хубавият плаж Хармани, а не старата с баирите, тесните улички и къщи надвиснали една върху друга. Централният плаж е нагъчкан и малък. Музики и шумотевица има почти навсякъде по морето. Много хора отиват там точно за купон и веселие и това, че се чува музика няколко часа вечерно време не е проблем.

Ти нямаш нищо против малко шум. За мен тоя шум беше адски много и неприятен. Намираш Хармани за добър плаж. Аз - за леко мръсен. Харесваш новата част явно повече от старата с "надвисналите" къщи. Аз - старата. Няма лошо. И двете сме изложили аргументи. С идеята да са полезни за други със сходни вкусове. Но няма лошо и да се казва къде какво може да се види, какви са обичайните неща. За тези, които не харесват определен стил озвучаване или плаж. Темата не е за двубои.

# 898

Погрешно ви изглежда обидна. Точно пък от моята уста трудно ще се чуе нещо обидно за тях. Харесвам руснаците. От Russian (рашън та в множествено число рашки). Добре е все пак и да зачитате контекста, в който е употребена.
Добре, разбрах, че не си искала да обидиш никой. Но все пак друг път недей да употребяваш тази думичка там, където има руснаците, защото за руското ухо това звучи доста пренебрежително, а не гальовно. Има при нас едно сатирично предаване, казва се "Наша Раша", и това "Раша" се употребява само подигравателно, не знам, мога ли да направя сравнение с "Булгаристан". А пък "рашките" изобщо...

# 899
Фаталина, не ме напътстваш разбира се, къде прочете това? Стана ясно само, че намираш децибелите в Созопол за нещо нормално. Но покрай това, че аз изразявам противоположен отзив за мястото, ти май се сдоби с форумна неприязън. И какво, какво, та се включи с лексикална реплика.  Laughing Хубаво ама това няма да изчисти плажа на Харманите, нито ще оправи имиджа на веселата уличка.

Скрит текст:
nar4eto, не разбирам за кои предавания ми говориш. Тази дума я употребявам тук, а не пред туристите на плажа та някой да се докачи. Верно не ми е хрумвало как звучи. Интересна информация ми даваш в такъв случай. Благодаря. Само че айде стига драма.

Общи условия

Активация на акаунт