Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Бубе, аз съм ползвала Колорплекс еднократните дози като се боядисвах, но по-суха и напротеинчена коса просто не може да бъде. Изобщо не ми допадаше резултата с тях.

# 196
Аз имам само шампоан Хроноложист и нещо съм със смесени чувства... Не мога да му разбера "номера" на този шампоан... Има ли някакъв ефект или никакъв... Нето ми хидратира, нито омекотява, някакъв неутрален... Пробвах с различни маски и тц... Бях решила и маската да вземам, но май се разколебах.. Освен това го водят хидратиращ, но моята косица усеща доволно протеин... А аромата му е на изветрели билки, тип мухозол... Никаква луксозна миризма, добре, че поне е едва доловима... С една дума не съм очарована... И понеже го сравнявам с Терапист, втория е много нива нагоре... Еее поне в моята класация... Joy

# 197
Бубе, след терапията Напура за преди боя само яка хидратация. Аз я ползвам вече 6 мес. и по-здрава коса не съм имала Peace При мен протеинът в Напура е в пъти по- силен от Кат протеина на Редкен.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 23:21 от Did-ko

# 198
И аз много обичам Хроноложист, това ми е най най серията  Heart Eyes винаги перфектна коса!
И аз съм така.
Олиото Хронолоджист е луксозен продукт-глезотия без съществен ефект, освен парфюмен за косата. Не съветвам да се купува без проби, защото и аромата му е специфичен. Слага се само на суха коса и има уникално красиво шише.

# 199
Момичета,
какво ще ползвате за предпазване от слънце и сухота на косата през лятото.Аз миналото лято бях с
http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-solar-subli … na-ot-slnce-kosa/
шампоан и маска.
Изсуши ми се косата и затова търся нещо друго.Може би в ежедневието ще е това или нещо друго , но се замислям и за спрей за плажа.Замислям се и да си ползвам серията на Joico -синята , а да се пръскам с нещо.

Някой ползвал ли е
 https://www.zlatnaribka.com/intenzivna-grizha/marrakesh-intenziv … g-treatment-60-ml
какво ви е мнението?

# 200
  • София
Гледам за аромати говорите. То всеки различни аромати харесва. Аз сега нищо не усещам. Преди заради бременността бях като Блъд Хънтър - всичко надушвах,  а сега заради тази зверски хрема съм загубила напълно обонянието си. Днес гледам Гарденията ми е нацъфтяла,  а тя мирише адски силно и опияняващо, ама аз нъцки. Нищо не усещам, дори полъх на аромат. Много е странно това усещане - никога не ми се беше случвало.
Иначе Хронолоджист има 5 различни продукта и те миришат различно. Пилинга има луксозен аромат, подобен на олиото  Елексир Ултим,  шампоана и маската миришат не много силно. Но на мен ми миришат на бръснарски крем. Перления концентрат е с подобна на тях, но по-лека миризма.  Олиото ми прилича по миризма на пилинга. Вярно е, че си е глезотия. Ефекта му е ароматизиране на косата и блясък. Аз съм го слагала и на мокра коса - не утежнява.

Аромата на Терапист на мен повече ми допада от този на Хроноложист,  но пък Хронолоджист ми харесва повече като резултат. Но вярно, че обикновено аз правя цялата терапия, само веднъж съм се мила само с шампона и маска. Даже и в момента съм след такава терапия. Правих я четвъртък. Днес косата ми е още плътна и с обем. А стоя предимно хваната със шнолата.  Не можах да си я измия, защото съм болна и ме е страх да стоя с мокра коса, но ако утре съм по-добре ще включа радиатора и вечерта ще направя Олаплекс,  а в четвъртък ще се боядисам.

Някой беше питал по-назад за маска за коса, която може да се слага в корените.
По принцип всички маски на Алтерна могат. Също така има маски за корен на Медисютикълс и на Филип Кингсли.
Ето тези

https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/meditsinska-seriya-mx- … al-therapy-178-ml

https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/scalp-regulation--ch … -scalp-mask-20-ml

https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/scalp-regulation--ch … -scalp-mask-20-ml

Бубка Това,  което в момента ползваш си е с протеини. Различни видове, но протеини. Предполагам, че терапията за преди боя на Напура ти е дошла много силно протеинова. И при мен веднъж се случи, защо и аз не знам, но при други ползвания не съм имала проблем. Вярно, е че последните пъти не съм я ползвала. Но думата ми беше за хидратацията.
Трябва ти ударна.  За мен такава е Филип Кингсли. Посплеска обема, но с 2-3 ползвания рехидретира много добре, поне при мен.

# 201
Хронолоджист маската се слага в корена и по скалпа.

# 202
А как се прави терапията с 3-та стъпка на Олаплекс и как като се ползва при самото боядисване?
Магнолия, Фрея, помагайте... Praynig

# 203
Лунна, ти стъпка 1 и 2 имаш ли ги?

# 204
  • София
Хронолоджист маската се слага в корена и по скалпа.

А, да . Simple Smile Нея я пропуснах, а всеки път я слагам обилно в корена  Blush добре, че подсети. Hug

А как се прави терапията с 3-та стъпка на Олаплекс и как като се ползва при самото боядисване?
Магнолия, Фрея, помагайте... Praynig

Третата стъпка се ползва по два начина. Като нощна маска и като маска след баня. А при самото боядисване я ползваш като измиеш със шампоан косата, както всяка друга маска след това. И на мен третата стъпка ми седи неизползвана още. Три пъти съм правила Олаплекс, и последния път и в боята ползвах. Аз лично съм доволна. Ефекта е по-по-скоро лечение, отколкото козметичен, макар след тера пия на Олаплекс косата да е много хубава. Доста опит с Олаплекс  има и Инкед мам
 Аз последно постригвах февруари, когато ми изкриви  онзи идиот чертата и оттогава все се каня и все нещо ми възниква. И понеже не съм суеверна мисля следващата седмица да се пострижка пак. Има тук -там някакви цъфтежи, но като цяло косата е добре. При условие, че е черна, а аз боядисвам с 7.1 мисля, че Олаплекс добре си върши работата.
Продължава да ми пада, за съжаление. Добре, че преди това се сгъсти много заради грижата за скалпа, та няма напълно да оплешивея  Joy

# 205
ВИНАГИ след Олаплекс трябва да се слага шампоан! Независимо дали става въпрос за първите 2 или 3тата стъпка  Peace Това не е маска или балсам въпреки че допълнителните съставки са сходни, те са добавени с друга цел  Peace

За добавяне към боя се използва стъпка 1. След боята се слага стъпка 2.

3та стъпка се използва като пре уош терапия. Може да се нанася на суха или на влажна коса. Най-добре е преди да се нанесе косата да бтде измита с ДПШ и попита много добре от водата с кърпа. След това се нанася 3тата стъпка и се стои възможно най-дълго, по възможност една нощ. След което се измива по обичайният начин с шампоан и балсам/маска.

# 206
В Арлен е намален с 10% Goldwell.Някой да е ползвал/пробвал тези продукти:
http://www.arlen.bg/product/2973/hidratirasht-bezsulfaten-shampo … hampoo-250ml.html
http://www.arlen.bg/product/2976/intenzivno-hidratirasht-balsam- … itoner-200ml.html
Имам спомен,че някой момичета си взеха по нещо от серията Green,но кои са продуктите и какви са мненията  newsm78
bubka, този балсам има добри съставки и реално хидратира косата, много е хубав, особенно сега за лятото, препоръчвам го!
Друго нещо от грин серията, което харесвам е тази маска:
http://www.arlen.bg/product/2977/podhranvashta-maska-za-suha-i-i … atment-200ml.html

# 207
  • Бургас / София
Днеска измих  с Алтерна Бамбук за блясък много съм доволна, но краищата още седят сухи, иначе в корена е хидратирана косата дано не ми утежни, ама и аз сложих доста шампоан там . Странното е че имам много голям обем за финиш сложих олиото на Марокан ще видя как е резултата в продължителна употреба, ако ми хареса ще си спестя покупки. Аз и преди го бях използвала шампоанът, но го бях оставила настрани  Simple Smile . Интересни продукти за взимане са ми новият серум на Алтерна за обем и сериите Митик Ойл, особено Пре Уоша Simple Smile

# 208
  • Чукарландия
Свършиха ми финишите и се чудя какво да подновя. newsm78

Ще доживея ли и аз да изрека тези слова?!? Joy

# 209
Бубе, с цялото ми уважение ама Бейн сатините и Хроноложист нямат нищо общо като аромат. Първите малко мязат на прах за пране, не особено приятни да, но Хроноложиста ухае супер готино парфюмно и луксозно Heart Eyes
Ма като се замисля на мен пък аромата на Маракеш ми е ужасен, а ти го харесваш, така че всичко е до вкус. Peace
Линде,аз не твърдя че са еднакви,а доста сходни-все мъжки и леко бръснарски.Не си ме разбрала правилно  Wink Специално Хринолоджист въобще не ми ухае луксозно и парфюмно.Но,както ти каза-всичко е до вкус.
А Маракеша поне е нормален,женски аромат  Flutter

ВИВИ,МАГНОЛИЙКЕ,ДИД-КО,явно съм се напротеинчила излишно  Confused
vasiris,благодаря за мнението  bouquet
ФРЕЯ,МАГНОЛИЙКЕ,полезни неща научавам от вас bouquet

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 10:42 от bubka:)

Общи условия

Активация на акаунт