За предателството и самотата в брака

• 16 966
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Тези, които я критикувате, обърнахте ли внимание, че прекрасният кариерист не знае добре езика?

Обърнахме внимание на тази дребна лъжа, която се губи на фона на голямата - самата тема.
Той за 6 год. на отговорна работа, така и не научил езика, за разлика от нея, която по цял ден мери диваните и се занимава с "хиперактивни" деца. Поне е научила, че в чужбината тая диагноза е модерна сега. Упорито обаче отказва да ни информира за коя чужбина става въпрос сигурно, за да не лъсне още по-ярко лъжата ѝ, не че и без това не лъщи.
Поредната пързалка от скучаеща откачалка.

Темата може да е пързалка, но за другото - не е ново под слънцето. Познавам чужденци в Б=я, които работят от 10 години и не знаят български. Ползват английски. Съответно цялата им администрация - данъци, сметки и т.н. се уреждат от друг.

# 76
  • Sofia
а коя не иска да се чувства като принцеса?  Mr. Green
аз за такава не знам, но колко се чувстват реално така?  Whistling
Еми как да се чувстват принцеси? Като за тях е важно, че мъжО е платил сметките  и е купил салам, а че ги третират като домашна мебел - ще го преглътнат ("те всички мъже са такива"), нали не пие и не ги бие.

# 77
човека е толкова пристрастен към системата на отвлечения извод ,че е склонен да запуши уши и да затвори очи само и само да оправдае себе си , нещо , някой...

# 78
  • София

Еми как да се чувстват принцеси? Като за тях е важно, че мъжО е платил сметките  и е купил салам, а че ги третират като домашна мебел - ще го преглътнат ("те всички мъже са такива"), нали не пие и не ги бие.
Ами, то не става да " се чувстваш" принцеса, ако си с манталитет на слугиня, на която ще плащат за разни видове услуги.
Принцесата се ражда такава и има куп задължения, от които слугинята идея няма и за които се изисква и образование, и куп други екстри.
В тоя живот, за да постигнеш нещо, трябва да си готов да му платиш цената.
Авторката на темата не е готова да го направи, но няма достатъчно интелигентност да го схване.

# 79
Скъпа, ти в облаците ли летиш или къде? За да ти плаща издъжка мъжът ти при един евентуален развод ще трява да си легализираш първо там брака и да се разведеш в съответната държава. Проблем е дали ще имаш право да живееш в нея след развода защото сега живееш там по закона за събиране на семейство. А ако не живееш там а в бг, издъжката ти ще се определи според Бг стандарти а не според местните.
Ако дететео ти е диагностицирано с хиперактивност има лекарства за това и диети. Мислиш ли че в Бг ще го лекуват по-добре? Децата на 4г започват училище, това няма как да не го знаеш. На 3г има игрални зали по половин ден 2-3 пъти на седмица.
Като не обичаш мъжа си никой не те спира да го напуснеш. Намери си работа там, разведи се и си потърси достоен парниор и баща на децата ти.

# 80
  • София
Скъпа, ти в облаците ли летиш или къде? За да ти плаща издъжка мъжът ти при един евентуален развод ще трява да си легализираш първо там брака и да се разведеш в съответната държава. Проблем е дали ще имаш право да живееш в нея след развода защото сега живееш там по закона за събиране на семейство. А ако не живееш там а в бг, издъжката ти ще се определи според Бг стандарти а не според местните.
Ако дететео ти е диагностицирано с хиперактивност има лекарства за това и диети. Мислиш ли че в Бг ще го лекуват по-добре? Децата на 4г започват училище, това няма как да не го знаеш. На 3г има игрални зали по половин ден 2-3 пъти на седмица.
Като не обичаш мъжа си никой не те спира да го напуснеш. Намери си работа там, разведи се и си потърси достоен партньор и баща на децата ти.
Да, ама за това дупе и акъл трябват........

# 81
  • Countryside
Според мен авторката изобщо не е наясно с развода и последиците от него. Тя просто не го иска вече този мъж, да плаща издръжка и толкоз. А че издръжката може да не й стига, и е съвсем друго да ходиш на работа и да се грижиш сам за две деца -  хич, ама хич не е лесно. Но, да пробва като толкова й се иска. Според мен много внимателно трябва да обмисли нещата и да реши в най-скоро време, поне малкото дете да се адаптира сравнително лесно ако ще се връщат в България. Да си направи сметка за евентуалната издръжка, да потърси работа (има интервюта по скайп) и да планира училището на голямото и градината на малкото.

# 82
  • София
Според мен авторката изобщо не е наясно с развида и последиците от него. Тя просто не го иска вече този мъж, да плаща издръжка и толкоз. А че издръжката може да не й стига, и е съвсем друго да ходиш на работа и да се грижиш сам за две деца -  хич, ама хич не е лесно. Но, да пробва като толкова й се иска. Според мен много внимателно трябва да обмисли нещата и да реши в най-скоро време, поне малкото дете да се адаптира сравнително лесно ако ще се връщат в България. Да си направи сметка за евентуалната издръжка, да потърси работа (има интервюта по скайп) и да планира училището на голямото и градината на малкото.
Тя не е работила повече от 13 години.
Защо да се лъжем, че в България ще я приемат с отворени обятия и ще ѝ дадат заплата, която да стигне за отглеждане на децата?
Щото, тя така е свикнала- да ѝ се дава, защото се грижи за децата и дома.
Ама навън, на работа, няма как да стане.
За мен, в полезрението ѝ се е появил някакъв обект на обожание и затова е загубила капките здрав разум, които са ѝ останали.

# 83
Виждам отвратително отношение към авторката, лесно се рита паднал човек. Значи, като и дават пари, да си мълчи там, кучета я яли, няма право на чувства, на обич, на емоции. Защо да не се справи? Изкарахте я най-голямата сметкаджийка. Аз пък и пожелавам сили, дано успее, да са живи и здрави с децата и, живота е един.
Саломе, мисли, много мисли и действай. Пожелавам ти успех.

# 84
Търси под вола теле авторката.
Намерила, та пренамерила. Naughty
На колко жени в БГ мъжете им са моряци или шофьори на дълги курсове, оправят се.
Ако я е оставил без средства, да, лошо е. Но той има такава работа, която налага отсъствия.

Тази диагноза ХАДВ е суперизмислена за мен. Изобщо не я броя.
За гърчовете - лошо е, но има превенция. Не е нужно да се стига до гърч.
С това поне имам опит, израства се. Иска повече внимание. Но тя не работи, та не виждам какъв е проблема.

Като иска, да се прибира в БГ.
Но ако започне работа, с две деца, няма да е по-добре тук.
Това е моето мнение.
Не иска повече мъжа си, две думи няма по въпроса.
Ама предателство не виждам аз.

# 85
  • София
Виждам отвратително отношение към авторката, лесно се рита паднал човек. Значи, като и дават пари, да си мълчи там, кучета я яли, няма право на чувства, на обич, на емоции. Защо да не се справи? Изкарахте я най-голямата сметкаджийка. Аз пък и пожелавам сили, дано успее, да са живи и здрави с децата и, живота е един.
Саломе, мисли, много мисли и действай. Пожелавам ти успех.
Не е паднала, според мен.
Просто не мисли трезво.
И никой не я рита, а се опитваме да я предпазим от собствената ѝ глупост, защото животът е един и за нея, и за децата ѝ, та е тъпо да го изпорти първосигнално.

# 86
  • Countryside
Аз лично нямам отвратително отношение към авторката. Както мисля и абсурт, въпреки че я нападате, че била злобна. Изобщо не е така. Според мен авторката е зациклила в ситуацията и не вижда нещата в перапектива. Освен това информацията, която дава не е цялостна, на час по лъжичка, след 10 страници може да си каже какво друго я мъчи и да евентуално да й дадем друг акъл. Все пак във форума има хора с всякакви житейски съдби, просто да помисли трезво, да прецени ситуацията, да избере най-доброто за себе си и децата. Но, определено най-близкия ти човек да се скатава нон стоп и да не дойде да те види в болница е супер гадно и те срива психически. Ясно, няма повече очаквания към него, но да помисли какво може да се направи в ситуацията и да извлече максимални ползи за себе си и за децата.

# 87
много си критична към себе си. Не си провалена жена.
Големият ми син също е с лека форма на хиперактивност и добре те разбирам. ако се е адаптирал е грешка да го връщаш обратно. Ние сме в бг, но и аз полагам огромни усилия да му помагам в училище, за да има бъдеще. Не си мисли че образованието в бг е по-лесно.
Малкото ми дете да чукна на дърво за сега е здраво.
Аз съм в по-добра позиция от теб защото имам работа, която много обичам и ми носи доходи. Ако 10 г. си бях стояла все у дома досега да съм умряла от предозиране на антидепресанти. Това го пиша съвсем сериозно. За мен да съм само майка изисква свръх усилия и ходя на работа да си почина малко.
На моя приятелка брат и е бил така с гърчове при температура и е отшумяло към 6-тата година. Обаче това се е породило от някакъв проблем в мозъка, които са открили едва на 15-тата му година. Хубавото е че това не засяга интелектуалното развитие. Не знам къде си, но може да се консултираш по този проблем и в бг и ако може да се реши по-бързо. Не съм компетентна, ако трябва попитай и тук във бг мама. Май има такава тема.
Много добре те разбирам как се чувстваш и искрено ти съчувствам. Аз също не бих казала, че имам супер успешен брак, но моите проблеми са от друго естество.
Съветът ми е да не се връщаш в бг сама с децата. Не мисля, че тук ще ти е по-леко. Баща е необходим на децата, дори и да не е най-ангажирания.
Голямото дете ще се справя по лесно, а като решите проблемът на малкия и ще се почувстваш много по-добре.

# 88
Преди да си публикувам отговора, не бях чела вашите. Сега видях навсякъде парите та парите. Аз ако ви кажа, че по отношение на децата ми парите са ми най-малкия проблем дали ще ми повярвате.
Толкова сте прости. Децата и имат проблеми, които не се решават нито с пари, нито с много пари. Ама вие не го разбирате.
Ако децата и си бяха ок, жената щеше да има нормален живот и работа.

# 89
  • София
Саломе,
Не ми допада ракурса, който зададе на темата с повторните си влизания. Някак - пльоскаш там едни въпрос за един мъж в една чужда държава (Австрия, убеден съм), пишеш с недомлъвки, чуваш с различни мнения и после - халал да им е мъжът ти на тия, които не ти взимат страната. Ами на мен? И на мен ли халал да ми е твоя мъж?! А другите, които те подкрепят, някак си се подразбира, че всичко е ясно, абе  - разбрали сте се.

Не става така. Първо, току-що влизаш и е редно да поздравиш и да подадеш малко повече инфо. Поне след кат много хора те помолихме за това. Вместо това обаче, ти измрънкваш - "НЕ ГО ОБИЧАМ ТОЯ ЧОВЕК, ВЕЧЕ".
Аха.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 22:36 от ronaldd

Общи условия

Активация на акаунт