За или против обрязването

• 34 292
  • 267
  •   1
Отговори
# 60
Имала е предназначение, когато е била създадена, т.е. когато хората са ходели голи и без гащи. При наличието на гащи няма никаква функция тази кожа, освен да пречи. То и жените са създадени с косми, ама не ходите по косми нали?  newsm78

То и срамните устни са създадени за тази цел, ама сега, като ходите с гащи и се къпете редовно, режете ли си ги – да не ви пречат?

# 61
  • Ямбол
...
То и срамните устни са създадени за тази цел, ама сега, като ходите с гащи и се къпете редовно, режете ли си ги – да не ви пречат?
А и да е по-хигиенично, 'се пак. Пък и когато ти се прииска, а няма душ на близо, миризмата ще е приятна...

# 62
Ще ви замоля някой да ми каже - каква е разликата от това правиш секс с обрязан мъж спрямо този с необрязан?
Питам сериозно.

Мирише по-малко защото не се задържат разни неща под кожата, това е главно разликата за жената. А и кожата не се пречка при някои процедури Wink

Това вече ме гръмна. Аз пък държа - обрязани, необрязани, да не миришат.

# 63
Че къде са тия жени, дет не правят свирки?  Mr. Green Mr. Green

Ами аз например. И няма нищо общо с хигиената, отказа ми от орален секс.

# 64
Ще ви замоля някой да ми каже - каква е разликата от това правиш секс с обрязан мъж спрямо този с необрязан?
Питам сериозно.

Мирише по-малко защото не се задържат разни неща под кожата, това е главно разликата за жената. А и кожата не се пречка при някои процедури Wink
Това вече ме гръмна. Аз пък държа - обрязани, необрязани, да не миришат.
Laughing претенции сега  Wink

# 65
Както казах по-горе, мъжът ми е чистоплътен и нямам оплаквания от хигиената му. Разликата е ако непринудено решите да правите секс и няма душ наблизо...
Няма разлика.

# 66
Нито за, нито против - зависи от културата в съответната страна. Моите са родени и живеят в България, затова не са обрязани, но съм имала гадже с обрязан пенис и няма драматична разлика с необрязаните, дори в сравнение с някои шарпеи е по-добре. Една причина против обрязването е, че в България хората обичат да се делят и на образяните им се подиграват, понеже са малцинство, сигурно сте чували обидни думи за случая, да не ги изписвам.
А за страданието на бебето - не виждам как ще му го спестиш. Тези, които не ги обрязваме, ги водим при педиатъра да им отлепи кожичката, което е твърде болезнено и после не минава за един ден. Много майки се подведоха по модата, че детето самичко щяло да си я отлепи до 5-годишна възраст и после една по една си записаха час при хирург да им я цепва, защото не само детето не може да си я отлепи самичко, а и защото взеха да се появяват възпаления и миризми, далеч преди да навърши 5. Темата ме е интересувала, понеже и моите са момчета, и съм следила във форума какво се пише по нея.
Обрязване или не, трябва да има грижа и да се ходи при педиатър да следи, това е.

# 67
  • Варна
Това, че детето ще си отлепи кожата самичко не е никаква мода, а стандарт в чужбина. Само в БГ явно момчетата не могат да си отлепят кожата сами. Интересно ми е как преди 20-30 + години са успявали, а сега не. И как чужбинските успяват? Със сигурност не са наредени до един при хирурга да ги отлепя. И мен темата ме е интересувала и съм ровила и чела много. ИЗводът за мен е да не пипам това, което природата е създала. Проблеми синът ми няма, кожата му е напълно отлепена в момента, без абсолютно никаква намеса от моя или от нечия друга страна.

# 68
Всеки си решава, но за да се прилага една медицинска манипулация като рутинна, явно са възниквали достатъчно усложнения от неприлагането ѝ - в случая отлепването, но и обрязването се прави като превенция.
Сигурно има случаи, в които става от само себе си, но на мен са ми били по-полезни историите, в които не е станало - уж природата си знае работа, уж има време, ама като започне да ти пищи детето при всяко пикаене и да му смърди пишката, тичкаш при хирурга. И те не са изключение, че да не се притеснявам, достатъчно на брой са, за да реша, че така е правилно. Моите момчета нямат проблеми, лекар е свършил, каквото трябва и когато трябва.
Като кажете "природата е създала" и се чудя верно ли се осланяте на вярата в природата в ежедневието - ами природата и сапуна не е създала, ама сигурно се къпете. И лекарства пиете, които също не се срещат в природата. Не знам как не сте разбрали, че природата е голяма гад и не се грижи за добруването на човечеството.

# 69
Не бих се решила да обрязвам сина си по мое желание, когато не се налага по някаква причина и същевременно баща му е против. Защо? Защото аз съм имала обрязани партньори и ми е било по-хубаво с тях? Shocked  Stop

# 70
Не бих се решила да обрязвам сина си по мое желание, когато не се налага по някаква причина и същевременно баща му е против.  Защо? Защото аз съм имала обрязани партньори и ми е било по-хубаво с тях? Shocked  Stop

Аз само си представям този мъж (бащата) как се чувства  Rolling Eyes .  
Първо не е съгласен, защото става въпрос за неговото дете и най-вероятно не го счита за нужно/оправдано и т.н. , но и когато пък доводите на жена му са от сорта - Ами ти миришеш та да спестим това на детето ooooh! ...

И се чудя, наистина ли авторката толкова мисли за потенциалните партньорки на сина си...защото това всъщност явно е най-важно за жената според нейните разсъждения т.е. все едно го прави за тях. Ами ако попадне на жена която не иска обрязан мъж, така няма ли да му навредиш...аз и преди казах, за мен е недопустимо родител да взема такова решение за дете. Да, да го направиш християнин ок, той после може да смени вярата си...да го запишеш да учи пиано а той не иска...ще спре и ще учи нещо друго...но да направиш необратима намеса в/у тялото му за мен е недопустимо.

# 71
  • Варна
+100
Откъдето и да го погледнеш доводите на авторката са супер егоистични и обидни и за детето, и за баща му.

# 72
Сигурно има случаи, в които става от само себе си, но на мен са ми били по-полезни историите, в които не е станало - уж природата си знае работа, уж има време, ама като започне да ти пищи детето при всяко пикаене и да му смърди пишката, тичкаш при хирурга. И те не са изключение, че да не се притеснявам, достатъчно на брой са, за да реша, че така е правилно. Моите момчета нямат проблеми, лекар е свършил, каквото трябва и когато трябва.

Това е една друга безкрайна тема - да забелвам или не. 

# 73
  • София
Нямам представа какво да те посъветвам, по-скоро не; това е все едно  - да махаме директно третата (когато я има) сливица или апендикса, щото нали....
Кожата върху главата на пениса Има своята роля, същата е възможно да се отстрани при фимоза, на един по-късен етап.

# 74
А някой замисля ли се че то ще е и мое дете и аз също имам мнение за съдбата му? Или само бащата може да реши. Апропо, аз бащата никога не бих го направила да се обреже ако той самия не иска, но това е и мой син все пак.
И всички вие, които казвате че не е естествено, че природата така го е създала, имам следните запитвания: колко от вас имат дупки на ушите, боядисват си косата, епилират си краката, или си лакират ноктите?
Колко от вас вземате хапчета като сте болни? Що не чакате природата да ви излекува?
И колко от вас имате обосноавано  мнение по въпроса, и колко от вас сте на принципа: сакън, аз не знам какво е и не ми е работа, ама според мен не бива щото ми е чуждо и не го разбирам?

Общи условия

Активация на акаунт