За или против обрязването

• 34 321
  • 267
  •   1
Отговори
# 90
Не повдигай темата. Няма да има комплекси пред жените, не се тревожи, момичетата на тая възраст нямат кой знае колко опит, че да различат обрязан от необрязан. А и надали някоя жена ще се откаже, когато вече са си свалили гащите.

# 91
Аз искам да ви питам нещо.
Първо да разкажа, че на нас ни се наложи по медицински причини да обрежем сина ни.
Още от малък имаше твърде много перпуциум и получаваше възпаления и подувания. Водили сме го по лекари, "дърпаха го"(кошмарни преживявания за всички), но не се получи.
Накрая един лекар ни каза, че всичко ще се оправи през пубертета.
Само че не стана така. На 16г. отново го заведохме на уролог и той каза, че се налага махане на перпуциума.
Нямаше как - направихме операцията. Мина време, всичко заздравя и сега не отваряме тема за това.
Но аз вътршно се тревожа - дали няма проблеми с това, че е обрязан...Дали няма комплекси... То нали не може на всеки да обясняваш, че по медицински причини се е наложило това.
Дали това няма да му създаде неувереност с жените - като гледам колко тук са против, чак страх ме хваща.
Та питам - по-добре е да си мълча или по-добре някак да повдигна темата и да разбера дали нещо го тревожи?
Иначе му бяхме обяснили защо се налага тази операция и че не е кой знае какво - но... знам ли какво чете, какво чува.
Герда, аз лично съм против това да стане по желание на някой от родителите. Когато се налага по медицински причини, как може някой да е против?
За мен не е имало никаква разлика между обрязан мъж и необразян, не ми е повлияло за мнението за този мъж и не ме е притеснило.

# 92
  • на брега на морето
А и надали някоя жена ще се откаже, когато вече са си свалили гащите.
Joy Joy Joy
Герда, не се притеснявай, ситуации в живота много и най-различни. Тук само си говорим. Peace

# 93
Герда не повдигай темата, момчето е достатъчно голямо ще го притесниш според мен. Да кажем ако много държиш да разбереш как се чувства, по-добре да го направи таткото в някакъв непринуден разговор по мъжки  Wink .

И както и всички други преди мен казаха, тук тези които сме против сме против това родителите да решават такова нещо за децата си без да го налагат медицински причини.

# 94
  • Най-накрая на безкрая
И аз засега ще се придържам към тази линия - да не повдигам темата.
Може тревогите да са само в моята глава.
Вие тук затвърдихте усещането ми да не казвам нищо.

# 95
Аз вече писах, че и двамата ми съпрузи са обрязани /християни/ - и в двата случая, когато видях/разбрах, не ми е направило никакво впечатление, даже бях доволна. Първият случай беше към края на миналия век, втория - в началото на този Sunglasses Не ми се вярва, че в днешно време някой може да изпадне в ужас от обрязана пишка и това да комплексира момчето.

# 96
И ние се мислехме дали да го обрежем,но аз съм против ММ е неутрален,понеже той самия не е обрязан.Имаме малък проблем,има кожичка залепена за главичката и ще го водим на хирург,предполагам само ще обели,без рязане,че шокът ще е голям и за двамата.Много ме е страх  Sad

# 97
  • на брега на морето
Тия доктори упойка не слагат ли?

# 98
За обрязването със сигурност слагат.

# 99
За беленето на кожичката май пак пръскат.

# 100
Те може и да слагат някаква упойка - дали локална, дали само с пръскане - не знам как е било, и как е сега, но си спомням, когато ММ /първия/ ми обясняваше за това, казваше, че след това е било много болезнено - омотан с превръзка /огромен пенис/, неща за пишкането /дали е било с катетър за кратко време, не помня/. Но, все пак става въпрос за 17-18 г. младеж, с добър размер на мъжко достойнство Embarassed Затова твърдения, че детето като пораснело трябвало само да избере, ми звучат смешно. Кой доброволно ще се подложи на подобна болезнена интервенция, а и защо, ако не се налага по медицински причини?

Май само си чешем клавиатурите за успокоение на съвестта на някои, които не знаят какво искат и защо го искат. Това е решение, което засяга семейството и решението трябва да се вземе от него, а не от "меродавния" форум.

# 101
Те може и да слагат някаква упойка - дали локална, дали само с пръскане - не знам как е било, и как е сега, но си спомням, когато ММ /първия/ ми обясняваше за това, казваше, че след това е било много болезнено - омотан с превръзка /огромен пенис/, неща за пишкането /дали е било с катетър за кратко време, не помня/. Но, все пак става въпрос за 17-18 г. младеж, с добър размер на мъжко достойнство Embarassed Затова твърдения, че детето като пораснело трябвало само да избере, ми звучат смешно. Кой доброволно ще се подложи на подобна болезнена интервенция, а и защо, ако не се налага по медицински причини?

Май само си чешем клавиатурите за успокоение на съвестта на някои, които не знаят какво искат и защо го искат. Това е решение, което засяга семейството и решението трябва да се вземе от него, а не от "меродавния" форум.
Извинявай, ама в каква връзка спомена два пъти размера, не разбрах? Като е по-малък, боли по-малко или?

# 102
Ами мисля, че кожичката на едно бебе или или 2 г. дете е много по-малка отколкото на 18 г. младеж. Самият пенис е с голям размер, превръзката някак си е по-голяма, защото предполагам, че не се слага само на главичката. Все пак нямам личен опит, просто се опитвам да си спомня какво ММ ми е разказвал - за слиповете, дънките, които не можел да носи, а само някакви шорти... Вярно е, че е било 70-те години на миналия век, сега може да има и много по съвременни методи и на операция, и на анестезия, и на залепвания на срезовете... Та затова коментирах размера, уж по пътя на логиката - все пак едно е обиколка 2 см., друго е 5 см. например.

# 103
  • София
Ще ви замоля някой да ми каже - каква е разликата от това правиш секс с обрязан мъж спрямо този с необрязан?
Питам сериозно.

Мирише по-малко защото не се задържат разни неща под кожата, това е главно разликата за жената. А и кожата не се пречка при някои процедури Wink
Седя, хапвам си и чета и изведнъж някой ми пише,че миришело по-малко. Sick Sick Sick Сигурно ли е,че си жена?

# 104
  • Sofia
   Че кое му е странното? Написала е самата истина.

Общи условия

Активация на акаунт